ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Συναγερμός στα Ιεροσόλυμα: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου

· Κατοχικά Νέα

Η τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για τη συντήρηση του κουβουκλίου, αποτελεί παρελθόν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το National Geographic, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το μνημείο της Χριστιανοσύνης να καταρρεύσει, εάν δεν γίνουν στοχευμένες κινήσεις για να ενισχυθούν τα ασταθή θεμέλια.

Η επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με επικεφαλής την καθηγήτρια, Τόνια Μοροπούλου, η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει την αποκατάστασή του προειδοποιεί ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόσθετες εργασίες να προφυλάξουν το ιερό και ό,τι το περιβάλλει.

Όπως δηλώνει η κ. Μοροπούλου, «όταν θα πέσει, η πτώση δεν είναι θα αργή αλλά καταστροφική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κίνδυνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στα θεμέλια του κουβούκλιου, καθώς ένα τμήμα του στηρίζεται σε απότομους βράχους που εκτιμάται ότι κάποτε ήταν ένα αρχαίο λατομείο, ενώ το κονίαμα έχει καταρρεύσει μετά από δεκαετίες έκθεσης σε υγρασία.

Η έρευνα εντόπισε, επίσης, μυστικές σήραγγες και κανάλια κάτω από το κουβούκλιο.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της κυρίας Μοροπούλου ζητά ένα επιπλέον κονδύλι ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις για τα θεμέλια του κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου.

newsbomb

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ψυγείων λιανικής, όχι από κατάστημα που δέχθηκε επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΧΑΚΕΡ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ: Πάνω από 100 καταστήματα στο νέο κύμα επιθέσεων

Ενδεικτική φωτογραφία καταστροφών, όχι από τα σημερινά πλήγματα στη ΓάζαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΝΕΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται

Ενδεικτική φωτογραφία μικρού αεροσκάφους, όχι από τη συντριβή στο Σαν ΧοσέΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ – ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Τα αυθεντικά βίντεο της συντριβής και τα τρία κρίσιμα λεπτά της πτήσης

9 απαντήσεις στο “Συναγερμός στα Ιεροσόλυμα: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου”

    • ..εχουμε ενα λαστιχο βρυσης..τη μια ακρη την βαζουμε στο στομα σου!την αλλη ακρη που την βαζουμε??

    • Και ποιος ειναι ο μεγαλος Αρχοντας του κοσμου τουτου μαστορα? Δεν πρεπει να ειναι και πολυ μεγαλος για να τον φοβιζουν κατι πετρες.

    • O ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ!!!

  1. 2000 χιλιάδες χρόνια δεν έπεσε, τόσοι πόλεμοι, τόσες βιαιότητες πέρασαν από πάνω του και ακόμα είναι όρθιο, τώρα ξαφνικά βγήκε ακατάλληλο? Κάτι άλλο παίζει…

  2. Αφού δεν έπεσε χθες που πήγε εκεί ο Τσίπρας μην ανησυχείτε, άλλα τόσα χρόνια αντέχει!!!

  3. Εγώ λέω τα χρήματα να πάνε σε πεινασμένους και ανεργους που τα χουν ανάγκη..Βλέπουμε αργότερα για τα υπόλοιπα

  4. ειναι προσπαθεια να ανοιξουν τις πυλες. οπως και πολλες αλλες που ειχε κλεισει ο Μεγας Αλεξανδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *