in

Σημεία των καιρών: Ο κορονοϊός κάνει τους Εβραίους να γυρνάνε πίσω στη γη του Ισραήλ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

 

Η επιστροφή των Εβραίων (Aliyah) προς το Ισραήλ αυξάνεται παρά την πανδημία του COVID-19 και τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το Ισραήλ βλέπει φέτος ραγδαία αύξηση της aliyah, με μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στο εβραϊκό κράτος σε σύγκριση με το παρελθόν .Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση πάνω από 200% στις αιτήσεις (παρόλη την φοβερή έξαρση της πανδημίας στη χώρα).

Αλιγιά ( «ανάβαση») ονομάζεται η μετανάστευση Εβραίων από τη διασπορά στη Γη του Ισραήλ. Επίσης, ορίζεται ως «η πράξη της ανάβασης» – δηλαδή, προς την Ιερουσαλήμ – «κάνοντας αλιγιά» μεταβαίνοντας προς τη Γη του Ισραήλ που είναι μία από τις πιο βασικές αρχές του Σιωνισμού. Ο Νόμος της Επιστροφής του Κράτους του Ισραήλ δίνει στους Εβραίους και τους απογόνους τους αυτόματα δικαιώματα όσον αφορά την παραμονή και την ισραηλινή υπηκοότητα.

Για μεγάλο μέρος της εβραϊκής ιστορίας, οι περισσότεροι Εβραίοι έζησαν στη διασπορά, όπου η αλιγιά αναπτύχθηκε ως εθνική φιλοδοξία για τον εβραϊκό λαό, αν και δεν εκπληρώθηκε γενικά μέχρι την ανάπτυξη του σιωνιστικού κινήματος στα τέλη του 19ου αιώνα. Η μεγάλης κλίμακας μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη ξεκίνησε το 1882. Από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ το 1948, περισσότερα από 3 εκατομμύρια Εβραίοι έχουν μετακομίσει στο Ισραήλ. Από το 2014, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη μαζί περιέχουν το 42,9% του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού.

Το εβραϊκό κράτος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμα και για την επιστροφή των αποστατών της φυλής Δαν από την Αιθιοπία, τους Φαλάς Μούρα. Οι Φαλάς Μούρα είναι οι Αιθίοπες Εβραίοι που κατά το παρελθόν ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό. Οι Μπέτα Ίσραελ ή αλλιώς Φαλάσας σκέτο, είναι οι Αιθίοπες Εβραίοι που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ιουδαϊκή τους πίστη και έχουν γυρίσει εδώ και χρόνια πίσω στο Ισραήλ, στο σύνολο τους.

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την αερομεταφορά των Μπέτα Ίσραελ από την Αιθιοπία τη δεκαετία του 1990. Όμως, δεν υπάρχει συμφωνία για την επιστροφή στο Ισραήλ των Φαλάς Μούρα, οι οποίοι είχαν κατά το παρελθόν μεταστραφεί στον Χριστιανισμό και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για υπηκοότητα βάσει του Νόμου της Επιστροφής, παρά τις αποφάσεις σημαντικών ανθρώπων όπως ο πρώην Σεφαρδίτης Αρχιραββίνος Σλόμο Αμάρ ο οποίος απεφάνθη ότι οι Εβραίοι που υποχρεώθηκαν να μεταστραφούν στο Χριστιανισμό είναι «αναμφισβήτητα Εβραίοι από κάθε άποψη». (Ο χαρακτηρισμός Φαλάς Μούρα είναι υποτιμητικός. Η προτιμώμενη περιγραφή τους είναι «εναπομείναντες του Αιθιοπικού Εβραϊσμού».)

Υποστηριζόμενος από τον Ραββίνο Ovadia Yosef, τον αείμνηστο Σεφαρδίτη Αρχιραββίνο και πνευματικό ηγέτη του Κόμματος Shas, το οποίο ελέγχει επί του παρόντος το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Amar απεφάνθη ότι είναι απαγορευμένο να αμφισβητείται ο εβραϊσμός αυτής της κοινότητας.

H υπουργός μετανάστευσης αλιγιά και ενσωμάτωσης του Ισραήλ PninaTamano Shata , η πρώτη Ισραηλινή υπουργός της φυλής Δαν στην ιστορία, δήλωσε πρόσφατα ότι οι Φαλάς Μούρα είναι Εβραίοι που εξαναγκάστηκαν να μεταστραφούν στον Χριστιανισμό άλλα κράτησαν ζωντανή τη γνώση ότι είναι Εβραίοι. Είπε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών της αιθιοπικής εβραϊκής κοινότητας και όλων των άλλων ότι πρέπει να επιστρέψουν κι ότι έχουν μεταστραφεί πίσω στην εβραϊκή θρησκεία.

Επιλέον, ο κορονοϊός κάνει και τους Ισραηλινούς του εξωτερικού να επιστρέφουν πίσω στο Ισραήλ.

Ο κορονοϊός έχει επιτύχει πολλά πράγματα, σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Βλέπε:

Η άνοδος της φυλής του Δαν (κλικ και στα μωβ γράμματα)

Η Ιερουσαλήμ και το Όρος του Ναού κι εδώ

Και τα ενδιαφέροντα αποσπάσματα των συγγραμάτων του π. Αρσενίου Κομπούγια

oaskhths.blogspot.com

Report

What do you think?

Written by Θεοχάρης

2 Comments

Leave a Reply
  1. Μαλλον καποιος ραβινος τους ειπε οτι ερχεται ο μεσιας του και μαζευωντε στο ισραηλ που θα κυβερνα τον πλανητη Αυτος ο λαος που αναθεμα αν ειναι 1% πραγματικοι ιουδαιοι απο ολους αυτους τρωει χιλιαδες χρονια το παραμυθι του μεσια.
    Τωρα μαλλον τους καταδκευαζουν καποιον για να τους τον πασαρουν.

  2. Ωστε ο μαυροψυχης θα προερχεται απο την Αφρικανικη Εβραικη αυτη φυλη που νομιζουν οτι ειναι απογονοι της φυλης του Δαν ???Και θα ειναι προιον επιμειξιας ..Μαλιστα..Ισως για αυτο φερνουν ολους αυτους τους αφρικανους και τους μουσουλμανους εις τον Δυτικο Κοσμο ..Θελουν ο μαυρος σπορος να ερθει σε επιμειξια με την λιγοστη λευκη φυλη και να γεννηθουν παιδια μπασταρδα προιον επιμειξιας ..οπως και ο μαυροψυχης ”μεσσιας ”τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΑΛΟΣ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΨΩΜΙ: “Δόξα στον Αλλάχ” την ώρα που σήκωνε το Κύπελλο – Αισχρή πρόκληση την ώρα που ο Τούρκος “παίρνει” το Αιγαίο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ “ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ” ΧΑΡΙΣΜΑ… !!!