ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σεϋχέλες: Ραγδαία Αύξηση των Μολύνσεων Μετά το Ξεκίνημα των Εμβολιασμών – Lockdown με Πλήρως Εμβολιασμένο Πάνω από το 60% του Επιλέξιμου Πληθυσμού

· Γιώργος Μαριόλης

 

Όπως δημοσιεύει η JapanTimes, οι Σεϋχέλλες, οι οποίες έχουν εμβολιάσει πλήρως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμό τους κατά του COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα, έκλεισαν τα σχολεία και ακύρωσαν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες καθώς αυξάνονται οι μολύνσεις Covid.

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν απαγορεύσεις στις επισκέψεις μεταξύ των νοικοκυριών και το πρόωρο κλείσιμο της εστίασης, έρχονται την στιγμή που η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερο από το 60% του ενήλικου πληθυσμού της με δύο δόσεις των εμβολίων Covid. Οι περιορισμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς που επιβλήθηκαν τελευταία στα τέλη του 2020.

“Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του COVID-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλές καθημερινές μολύνσεις που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα”, δήλωσε ο Πέγκυ Βιντότ, υπουργός Υγείας του κράτους, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό περίπου 98.000, εξαρτάται από τον τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του συναλλάγματος του και ενήργησε γρήγορα για να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Ιανουάριο χρησιμοποιώντας μια δωρεά κινεζικών εμβολίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τότε έχει αγοράσει και άλλα εμβόλια.

Μέχρι σήμερα, το 62,2% του επιλέξιμου πληθυσμού του έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker.

Αυτό συγκρίνεται με το 55,9% για το Ισραήλ, το επόμενο πιο εμβολιασμένο έθνος, που όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά:

To Ισραήλ, όπως η Αγγλία, η Ιταλία και άλλες χώρες, είχαν περάσει το μεγάλο κύμα Covid πριν ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς. Μήπως λοιπόν η φυσική ανοσία που αποκτήθηκε έπαιξε ρόλο στο μικρότερο δεύτερο κύμα που αντιμετώπισαν, ενώ χώρες που ξεκίνησαν εμβολιασμούς χωρίς να έχουν περάσει κάποια έξαρση κρουσμάτων (κάποιο μεγάλο κύμα μολύνσεων) δεν απέκτησαν φυσική ανοσία και έτσι οι εμβολιασμοί σε αυτές τις χώρες εκτόξευσαν τα κρoύσματα; Αυτό γιατί, όπως φαίνεται, όπου ξεκινούν οι εμβολιασμοί συνοδεύονται από έξαρση μολύνσεων η οποία, με τα έως τώρα δεδομένα είναι ποιο περιορισμένη μόνο στις χώρες που έχουν ήδη περάσει ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων χωρίς να είχαν διαθέσιμα εμβόλια, αποκτώντας έτσι για κάποιο ποσοστού του πληθυσμού φυσική ανοσία.
tgnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *