«Σεισμός» από Wikileaks: H αμερικανική πρεσβεία στη Γερμανία είναι βάση κυβερνοεπιθέσεων της CIA!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η CIA και η MI5 ανέπτυξαν ένα malware που μετατρέπει ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλων εταιρειών σε μηχανές παρακολούθησηςΔεν χάνει καιρό ο ιστότοπος Wikileaks, καθώς σήμερα προβαίνει σε σωρεία αποκαλύψεων, με στόχο τη CIA. Όπως αποκαλύπτει χαρακτηριστικά, το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη χρησιμοποιείται ως μυστική βάση, από τη CIA για επιθέσεις χάκερ.

«Σεισμός» από Wikileaks: H αμερικανική πρεσβεία στη Γερμανία είναι βάση κυβερνοεπιθέσεων της CIA! - Εικόνα 0

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται, η CIA βαδίζοντας στα οργουελικά χνάρια του «1984», χρησιμοποιεί την τεχνολογία των iPhone, Microsoft Windows και τηλεοράσεις Samsung, ώστε να παρακολουθεί τα θύματά της, μέσω ενός παγκόσμιου προγράμματος εποπτείας. Μάλιστα, σε αυτό το malware που προσβάλλει τις παραπάνω συσκευές οι Αμερικανοί φέρονται να συνεργάστηκαν και με την MI5.

«Σεισμός» από Wikileaks: H αμερικανική πρεσβεία στη Γερμανία είναι βάση κυβερνοεπιθέσεων της CIA! - Εικόνα 1

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος που δημιούργησε ο Τζούλιαν Ασάνζ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, έγγραφα, άκρως εμπιστευτικά, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, που αποκαλύπτουν τις σκιώδεις αυτές επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα που ονομάζεται Vault 7, είναι η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων σχετικά με τη CIA στα χρονικά.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνολικά 8.761 έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας, που αποκαλύπτουν κατασκοπευτικά μυστικά της CIA, ενώ όπως επεσήμανε ο Ασάνζ, πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών που θα δημοσιευτούν στη συνέχεια.

Με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, η Wikileaks έχει εξασφαλίσει πως η «CIA έχει χασει τον έλεγχο του ‘οπλοστασίου’ της», ισχυρίστηκε ο Ασάνζ. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών, που αν αποδειχθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Το αρχείο φαίνεται να κυκλοφόρησε ανάμεσα σε πρώην κρατικούς χάκερ με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, ένας από τους οποίους έχει παράσχει στη Wikileaks τμήματα αυτού του αρχείου.

protothema.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *