12:07 - 17/07/2019

Σεισμός συγκλόνισε το Σιάτλ-3 μεγάλες σεισμικές απειλές για το Σιάτλ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ.

Οι επιστήμονες έχουν τα τρία τους κορυφαία: Η Ζώνη Cascadia, το ρήγμα του Σηάτλ και το Faith Island του South Whidbey.

Μετά τους σεισμούς 4.6 ρίχτερ και 3.5 ρίχτερ στις 12 Ιουλίου 2019, στο Σιάτλ εκδηλώθηκε ξανά σεισμός 2.7 ρίχτερ στις 16 Ιουλίου 2019.

Ενώ η σεισμική δραστηριότητα φαίνεται να αυξάνεται σε αυτή την περιοχή, αξίζει να επανέλθουμε στα τρία μεγάλα ρήγματα σεισμών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν επικίνδυνα αυτό το τμήμα του βορειοδυτικού Ειρηνικού:

Η ζώνη Cascadia που εκτείνεται περίπου παράλληλα με την ακτή του Ειρηνικού από τη βόρεια Καλιφόρνια, μετά από το βόρειο άκρο του νησιού του Καναδά Vancouver.

Το ρήγμα του Σιάτλ, το οποίο εκτείνεται ανατολικά έως δυτικά, νότια του Σηάτλ στο κέντρο της πόλης. Καταλήγει κοντά στα βουνά Cascade και δυτικά στην Ολυμπιακή χερσόνησο.

Το Νότιο Whidbey Island Fault που τρέχει από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά του νότιου άκρου του νησιού.

Η ζώνη Cascadia είναι ένα τεράστιο ρήγμα που διασχίζει από το ακρωτήριο Mendocino της Καλιφόρνιας, κοντά στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον και δεν τελειώνει μέχρι που φτάνει βόρεια του νησιού του Βανκούβερ στον Καναδά.

Αλλά η Ζώνη Cascadia δεν είναι απλώς ένα ρήγμα, είναι μια αλληλεπικαλυπτόμενη άρθρωση μεταξύ τεκτονικών πλακών, τμημάτων του φλοιού της Γης που επιπλέουν σε στρώματα τετηγμένου πετρώματος.

Υπάρχει ένας λόγος που τα εδάφη γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό ονομάζονται “Δακτύλιος της Φωτιάς”. Οι σεισμοί, τα τσουνάμι και η εγγύτητα των ηφαιστείων είναι όλα μέρος του ίδιου συστήματος.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*