Σεισμός στη Βόρεια Κορέα – Η Κίνα κάνει λόγο για «περίεργη έκρηξη»

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα. Μπορεί η δόνηση όντως να είναι ασθενής, ωστόσο, η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τις πυραυλικές δοκιμές της χώρας.

Η Νότια Κορέα, υποστήρξε, αρχικά, πως ο σεισμός έχει προκληθεί από φυσικά αίτια, ωστόσο η Κίνα ισχυρίζεται πως η σεισμική δόνηση προέκυψε έπειτα από «περίεργη έκρηξη» ενώ τονίζει πως κατά τη δόνηση δεν έχει καταγραφεί εστιακό βάθος.

Η Νότια Κορέα λίγο αργότερα αναθεώρησε την αρχική της εκτίμηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο σεισμός εντοπίστηκε κοντά στην επαρχία North Hamgyong, όπου βρίσκεται η γνωστή «πυρηνική περιοχή» της Βόρειας Κορέας.

Το πρακτορείο Xinhua επίσης μετέδωσε πως το επίκεντρο φαίνεται να είναι ίδιο σημείο που η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά τους και τα Ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέα, πιθανή, πυρηνική δοκιμή.

Ο επικεφαλής της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηριότητας, έγραψε στο Twitter ότι παρατηρείται «ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα»:

Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο το τι προκάλεσε τον σεισμό, ωστόσο, έαν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε αυτή, θα είναι η 7η πυρηνική δοκιμή της χώρας.

Σύμφωνα με tweet της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηιρότητας CTBTO, η ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα, σημειώθηκε περίπου 50 χλμ. από το σημείο των προηγούμενων πυρηνικών δοκιμών.

cnn.gr

Loading...

5 thoughts on “Σεισμός στη Βόρεια Κορέα – Η Κίνα κάνει λόγο για «περίεργη έκρηξη»

 1. ΑΕΡΑΚΗΣ says:

  Tην δεκαετία του 1970 στο Λονδίνο, φίλος φυσικομαθηματικός-γεωλόγος, που είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Σοβιετική Ένωση, μετά από πρόσκληση σε πρόγραμμα καταγραφής των ρωγμών και πλακών της γης, μου είχε «εκμυστηρευτεί» ότι οι συνεργαζόμενοι τότε Σοβιετικοί και οι Κινέζοι, γνώριζαν εκτός από τις ρωγμές και τις πλάκες και «σημεία» τα οποία με «κατάλληλους ανθρώπινης παρέμβασης χειρισμούς» μπορούν να προκαλέσουν αποδέσμευση «ενέργειας» και δημιουργία εντοπισμένων … μικρών ή μεγάλων σεισμών …

  • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

   Η Κίνα είναι λογικό να αναφέρει στα λόγια αντιρρήσεις …. στην πραγματικότητα στηρίζει την Βόρεια Κορέα … Όσο για τον Τραμπ ξέρει αλλά θέλει να έχει παρουσία στην περιοχή … διότι έτσι το λένε τα τσιράκια του Αφεντικού. Προφανώς όλα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του μεγάλου «Αφεντικού» που νομίζει, και ίσως έτσι να είναι, ότι στο τέλος θα είναι το μόνο κερδισμένο … φυσικά μαζί με τους «ελεεινούς» συντρόφους του …

 2. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ says:

  Η ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο των προηγούμενων πυρηνικών δοκιμών…Μάλισταααα! Αν κάθε φορά ο παιδοβούβαλος μεταφέρει κατά 50-70 χιλιόμετρα το σημείο της πυρηνικής δοκιμής σε σύντομο διάστημα η Β. Κορέα θα έχει καταντήσει Κρανίου Τόπος.Προς τι οι ετοιμασίες και οι πολεμικές υπερατλαντικές ρητορικές?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *