ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σεισμός 5.9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Προειδοποίηση για τσουνάμι (εικόνες)

· Κατοχικά Νέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην περιοχή Μπατάνγκας της επαρχίας Λουζόν στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), μετέδωσε το AFP.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Μανίλας που απομακρύνθηκαν γρήγορα από τα μεγάλα κτίρια. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για θύματα μέχρι στιγμής.

All three campuses of DLS-CSB are being safely evacuated after an earthquake pic.twitter.com/NdtAK63Krn

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

— The Benildean (@TheBenildean) 8 Απριλίου 2017

Ο σεισμός, που είχε βάθος 42,7 χλμ., σημειώθηκε στις 15.08 τοπική ώρα (10.08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το USGS, ανοικτά της νότιας ακτής του νησιού Λουζόν, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. νότια της Μανίλας.

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν κατοίκους της πρωτεύουσας να φεύγουν τρέχοντας από κτίρια γραφείων του οικονομικού κέντρου. Το τοπικό δίκτυο ABS-CBN μετέδωσε απευθείας εικόνες που δείχνουν πανικόβλητους ταξιδιώτες να απομακρύνονται τρέχοντας από τον τερματικό σταθμό των επιβατών στο λιμάνι του Μπατάνγκας, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Το Reuters, επικαλούμενο το USGS, μετέδωσε ότι τρεις σεισμοί μεγέθους από 5.00 έως 5.9 βαθμών έπληξαν σήμερα την περιοχή Μπατάνγκας

Σεισμός 5.9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Προειδοποίηση για τσουνάμι (εικόνες) - Εικόνα0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποιήση για τσουνάμι.

pentapostagma

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

120.000 κάμερες καταγράφουν τα αυτοκίνητα – Και τώρα ένα νέο AI μπορεί να συνδέει οδηγούς, διαδρομές και γνωριμίες

ΔΙΕΘΝΗ

«Μου το είπαν οι δαίμονες»: Γιατί όλο και περισσότεροι δολοφόνοι μιλούν για τις ίδιες φωνές;

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανακάλυψη στο Γκεμπεκλί Τεπέ: Κι αν δεν ήταν μόνο ναός; Τα κτίρια που αλλάζουν ξανά την ιστορία των πρώτων ανθρώπων

Μία απάντηση στο “Σεισμός 5.9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Προειδοποίηση για τσουνάμι (εικόνες)”

  1. Ο υπερσεισμός στις Φιλιππίνες ήταν πέρα για πέρα τεχνητός, τον προκάλεσε η ίδια η USGS με το HAARP. Η ωμή και κυνική ομολογία ήρθε δια στόματος “μεγαλογκρουπιέρη” του νεοϋοργκέζικου υπερκαζίνο της Wall Street με εμετικές δηλώσεις στο Bloomberg: “Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την αυθάδεια του Rodrígo Duterte να καταλάβει παράνομα το αρχιπέλαγος Spratly στη Νότια Σινική θάλασσα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά