ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σεισμός 6,1 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

· Κατοχικά Νέα

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ έπληξε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία με επίκεντρο κοντά στο Ουέλινγκτον και εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας Geonet.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 50 χιλιόμετρα από την πόλη Παραπαραούμου, σύμφωνα με την Geonet.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Reuters ότι αισθάνθηκε μια ισχυρή δόνηση που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Η Νέα Ζηλανδία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα ημικύκλιο 40.000 χιλιομέτρων στο υπέδαφος του οποίου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και στο οποίο είναι εξαιρετικά έντονη η ηφαιστειακή και η σεισμική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεισμός έπεται του κυκλώνα Γκαμπριέλ που πέρασε αυτή την εβδομάδα από το Βόρειο Νησί και άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς, περισσότερους από 10.000 εκτοπισμένους και εκτεταμένες καταστροφές.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος και ευρωπαϊκή ασφάλειαFEATURED

ΕΕ: «Η Ρωσία θέτει ζωές σε κίνδυνο σε όλη την Ευρώπη» – Προειδοποίηση για κύμα υβριδικών επιθέσεων

Στρατιωτικά αεροσκάφη σε αεροπορική βάσηFEATURED

ΗΠΑ απομάκρυναν B-1 βομβαρδιστικά από βρετανική βάση μετά από ύποπτο σχέδιο που συνδέεται πιθανώς με το Ιράν

Μαδρίτη ΙσπανίαFEATURED

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 29 Νοεμβρίου – Ο Σάντσεθ παίζει το πολιτικό του μέλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *