Σεισμό στα Σκόπια φέρνει η «απόβαση» Ρώσων πρακτόρων: Φήμες για μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα

«Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι ήρθαν στη ‘Μακεδονία’ λίγο πριν από το δημοψήφισμα.

Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στις αρχές ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί αξιωματούχοι από τη Ρωσία έχουν μετακινηθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες.

Οι δραστηριότητες τους δεν είναι επίσημα γνωστές και άτυπα λέγεται ότι οι δραστηριότητες τους συνδέονται με θέσεις εναντίον του δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα.

Εμπιστευτικές πηγές λένε ότι οι άνθρωποι παρακολουθούνται από τις αρχές, αλλά δεν μοιράζονται λεπτομέρειες σε τι επάνω ασκούνται οι δραστηριότητές τους, τονίζεται ότι έχουν συναντήσεις με πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και ασχολούνται με προπαγάνδα και διάδοση της παραπληροφόρησης.

Εντούτοις, συνεχίζει το δημοσίευμα, επικρατεί σιγή από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, ενώ η υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν αναφέρει σχετικά για την πιθανή εντατικοποίηση των ρωσικών δραστηριοτήτων που απειλούν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητες τους βρίσκονται υπό έλεγχο.
Σχετικά

«Στο πλαίσιο των έννομων αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία του δημοψηφίσματος να κυλήσει ομαλά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση:

«Απορρίπτουμε όλες τις εικασίες για σκόπιμη παρέμβαση της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’ ή για οποιαδήποτε κρυφή πολιτική ατζέντα.

Η Πρεσβεία λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τη διεθνή πρακτική των διακρατικών επικοινωνιών και των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ‘Μακεδονία’ είναι η διατήρηση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένα ‘μακεδονικό’ κόμμα, κοινωνικό-πολιτική οργάνωση, ούτε καν ορισμένα πρόσωπα δεν δικαιούνται να επικαλούνται το όνομα της Ρωσίας».

Στοιχεία, ωστόσο, των μυστικών υπηρεσιών, μιλούν για αριθμό ρεκόρ Ρώσων και Ουκρανών που έφθασαν στη Σκόπια, ήδη, από τον Ιούλιο. Μάλιστα αναφέρονται σε 5.400 Ρώσους και 6.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στα Σκόπια, χωρίς χρονοδιάγραμμα της παραμονής τους και αναφέρονται ως τουρίστες. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έρχεται σε επαφές με το λαό και ασκούν πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική δραστηριότητα. Συμμετέχουν σε σεμινάρια, ομιλίες καθώς και σε εμπόριο σε διάφορους τομείς.

Το δημοσίευμα βασισμένο σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για Ρώσους πράκτορες που ασκούν πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες στη χώρα.

ΠΗΓΗ:echedoros-a.gr

crashonline.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Σεισμό στα Σκόπια φέρνει η «απόβαση» Ρώσων πρακτόρων: Φήμες για μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα

  1. John says:

    Σεισμό στα Σκόπια φέρνει η «απόβαση» Ρώσων και Κινέζων πρακτόρων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή: Φήμες για μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα – Εμετικό παραλήρημα Νίμιτς: απειλεί όλη τη περιοχή με υπερθερμοπυρηνικό μπουρλότο μιλώντας ορθάνοιχτα για εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών βάσεων μπουκωμένων με πυρηνικά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

  2. Ο τρελός του χωριού says:

    Τώρα δηλαδή λίγο πριν το τέλος αποφάσισε η Ρωσία να στείλει πράκτορες? Τόσο καιρό που ήταν? Κι αυτή σιγονταρε τα Σκόπια με την σιωπή τής! Όσο για εμάς τον λαό εννοώ , γνωρίζει ότι είμαστε δέσμιοι των προδοτικων κυβερνήσεων! Δέσμιοι και κατεστραμμένοι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *