Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:24 - 07/04/2024

Σε άκρα μυστικότητα ξεκίνησε πείραμα Γεωμηχανικής στο Σαν Φρανσίσκο με κρυστάλλους αλατιού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το πείραμα, το οποίο οι διοργανωτές δεν ανακοίνωσαν ευρέως για να αποφύγουν τις αντιδράσεις του κοινού, σηματοδοτεί την επιτάχυνση ενός αμφιλεγόμενου πεδίου έρευνας που είναι γνωστό ως τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας…

Η πρώτη δοκιμή των ΗΠΑ σε εξωτερικούς χώρους «για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της νεφοκάλυψης» ξεκίνησε την Τρίτη από το κατάστρωμα ενός παροπλισμένου αεροπλανοφόρου στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Το πείραμα, το οποίο οι διοργανωτές δεν ανακοίνωσαν ευρέως για να αποφύγουν τις αντιδράσεις του κοινού, σηματοδοτεί την επιτάχυνση ενός αμφιλεγόμενου πεδίου έρευνας που είναι γνωστό ως τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας. Η ιδέα περιλαμβάνει την εκτόξευση ουσιών όπως αερολύματα στον ουρανό για να αντανακλούν το ηλιακό φως μακριά από τη Γη.

Η κίνηση με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανανέωσε τα ερωτήματα σχετικά με το πώς να μελετηθούν αποτελεσματικά και ηθικά οι πολλά υποσχόμενες κλιματικές τεχνολογίες που θα μπορούσαν επίσης να βλάψουν τις κοινότητες και τα οικοσυστήματα με απροσδόκητους τρόπους. Το πείραμα ψεκάζει μικροσκοπικά σωματίδια αλατιού στον αέρα και η μυστικότητα γύρω από το χρονοδιάγραμμά του έπιασε στον ύπνο ακόμη και ορισμένους ειδικούς.

«Δεδομένου ότι αυτό το πείραμα κρατήθηκε κρυφό μέχρι να ξεκινήσει η δοκιμή, ανυπομονούμε να δούμε πώς σχεδιάζεται η δημόσια δέσμευση και ποιος θα συμμετάσχει», δήλωσε ο Σούτσι Ταλάτι, εκτελεστικός διευθυντής της Συμμαχίας για Δίκαιη Διαβούλευση για την Ηλιακή Γεωμηχανική, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που επιδιώκει να συμπεριλάβει τις αναπτυσσόμενες χώρες στις αποφάσεις σχετικά με την ηλιακή τροποποίηση, γνωστή και ως Γεωμηχανική.

«Ενώ συμμορφώνεται με όλες τις τρέχουσες κανονιστικές απαιτήσεις, υπάρχει σαφής ανάγκη να επανεξεταστεί πώς πρέπει να μοιάζει ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο σε έναν κόσμο όπου γίνονται πειραματισμοί [τροποποίηση ηλιακής ακτινοβολίας]», πρόσθεσε.

Το έργο Έρευνας και Δέσμευσης Αερολύματος Παράκτιας Ατμόσφαιρας ή CAARE χρησιμοποιεί ειδικά κατασκευασμένους ψεκαστήρες για να εκτοξεύσει τρισεκατομμύρια σωματίδια θαλάσσιου αλατιού στον ουρανό σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η πυκνότητα – και η ανακλαστική ικανότητα – των θαλάσσιων νεφών. Το πείραμα πραγματοποιείται, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, στο κατάστρωμα του USS Hornet Sea, Air & Space Museum στην Alameda της Καλιφόρνια και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με μια φόρμα τροποποίησης του καιρού που η ομάδα κατέθεσε στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Το έργο έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας από τους χρηματοδότες της Silicon Valley και ορισμένες περιβαλλοντικές ομάδες. Επίσης, ακολουθεί τον τερματισμό ενός πειράματος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τον περασμένο μήνα που σχεδίαζε να εγχύσει αντανακλαστικά αερολύματα στη στρατόσφαιρα κοντά στη Σουηδία προτού ακυρωθεί μετά την αντίθεση από ομάδες ιθαγενών.

Η τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι αμφιλεγόμενη επειδή η ευρεία χρήση τεχνολογιών όπως η φωτεινότητα των θαλάσσιων νεφών θα μπορούσε να αλλάξει τα καιρικά πρότυπα με ασαφείς τρόπους και ενδεχομένως να περιορίσει την παραγωγικότητα της αλιείας και των αγροκτημάτων.

Επίσης, δεν θα αντιμετώπιζε την κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφική άνοδο των παγκόσμιων θερμοκρασιών, εάν οι σημαντικές δραστηριότητες Γεωμηχανικής διακοπούν πριν μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και η SilverLining, μια ομάδα υποστήριξης της έρευνας Γεωμηχανικής που συμμετέχει στο έργο CAARE, απέρριψαν αιτήματα συνεντεύξεων. Ο δήμαρχος της Alameda, όπου διεξάγεται το πείραμα, δεν απάντησε σε ερωτήσεις που εστάλησαν μέσω email σχετικά με το έργο.

Η μυστικότητα γύρω από το ορόσημο πείραμα φαίνεται ότι ήταν από σχεδιασμό, σύμφωνα με τους New York Times, στους οποίους, μαζί με μια τοπική εφημερίδα, παραχωρήθηκε αποκλειστική πρόσβαση για να καλύψει την αρχική εκτόξευση αλατιού από τα κανόνια ψεκασμού.

«Η ιδέα της παρέμβασης στη φύση είναι τόσο αμφιλεγόμενη, οι διοργανωτές της δοκιμής της Τρίτης κράτησαν τις λεπτομέρειες αυστηρά μυστικές, ανησυχώντας ότι οι επικριτές θα προσπαθούσαν να τις σταματήσουν», ανέφεραν οι Times. Ο Λευκός Οίκος πήρε επίσης αποστάσεις από το πείραμα, το οποίο διεξάγεται με τη συνεργασία ενός μουσείου που συνδέεται με το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν.

Η ομάδα του έργου υποστηρίζει τη διαφάνειά του, σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες του USS Hornet, το οποίο λειτουργεί πλέον ως πλωτό μουσείο, θα μπορούσαν να δουν το πείραμα.

«Ο κόσμος πρέπει να προωθήσει γρήγορα την κατανόησή του για τις επιπτώσεις των σωματιδίων αερολύματος στο κλίμα», δήλωσε η Kelly Wanser, η εκτελεστική διευθύντρια της SilverLining, σε ένα δελτίο τύπου. «Με μια βαθιά δέσμευση στην ανοιχτή επιστήμη και μια κουλτούρα ταπεινότητας, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει μια προσέγγιση που ενσωματώνει την επιστήμη με την κοινωνική δέσμευση και μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία σε ουσιαστικά βήματα προς την πρόοδο της επιστήμης, την ανάπτυξη κανονισμών, την προώθηση της δίκαιης και αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων και την οικοδόμηση κοινής κατανόησης σε αυτούς τους τομείς».

Το έργο CAARE είναι μέρος μιας μεγαλύτερης παράκτιας μελέτης που σχεδιάζει να συνεχίσει η κοινοπραξία του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Η δεύτερη φάση αυτής της προσπάθειας θα πραγματοποιηθεί σε μια προβλήτα σε ένα παράκτιο περιβάλλον, σύμφωνα με μια περιγραφή μελέτης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ενώ η αξιολόγηση από ομοτίμους αυτής της πρότασης ήταν γενικά θετική, οι επιστήμονες επισήμαναν επίσης ορισμένες αδυναμίες διαφάνειας.

«Ένας επικριτής σημείωσε ότι θα βοηθούσε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία», ανέφερε μια έκθεση που ανατέθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. «Υπάρχει τοπική αντίσταση ή ανησυχίες (είτε βάσιμες είτε αβάσιμες) σχετικά με ζητήματα όπως η τοπική ποιότητα αέρα κ.λπ.; Πόσες επιλογές υπάρχουν και πώς επηρεάζουν οι διαφορετικές επιλογές το σχέδιο μελέτης πεδίου;»

Το σχέδιο μελέτης δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στις πιθανές οικολογικές επιπτώσεις του, μια βασική σκέψη που προτείνεται από ένα εργαστήριο λεύκανσης θαλάσσιων νεφών της διοίκησης Μπάιντεν το 2022. Αυτή είναι μια σημαντική παράβλεψη, σύμφωνα με τον Γκρεγκ Γκόλντσμιθ, αναπληρωτή κοσμήτορα για την έρευνα και την ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Chapman.

«Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι όταν μπαίνουμε στην τροποποίηση της φύσης, υπάρχουν πάντα πολύ σοβαρές ανεπιθύμητες συνέπειες», δήλωσε ο Γκόλντσμιθ, ο οποίος μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη δομή και τη λειτουργία των φυτών. «Και επομένως, θα ήταν φρόνιμο να ακούσουμε τι έχει δείξει η ιστορία και να αναζητήσουμε συνέπειες».

Με πληροφορίες από to E&E News του POLITICO, και New York Times

zougla.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 04/08/2024 @ 2:09 ΠΜ

    ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ…
    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*