Ρώσοι επιστήμονες προειδοποιούν για την προσέγγιση μεγάλου αστεροειδούς στη γη.

Ρώσοι αστροφυσικοί από το πανεπιστήμιο Immanuel kant Baltic Federal University(BFU) χρησιμοποίησαν ένα δικό τους μοντέλο πρόβλεψης με την ονομασία ASTRO-MODEL και δήλωσαν ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρονομικά γεγονότα θα λάβει χώρα στις 17 Δεκεμβρίου του 2017.

Την ημέρα αυτή ένας αρκετά μεγάλος αστεροειδής ο Phaethon με διάμετρο περίπου 5 χιλιόμετρα θα περάσει κοντά στη γη, και σε απόσταση 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων η οποία σε διαστημικά πρότυπα είναι πάρα πολύ κοντά.

Το ουράνιο σώμα θα συνοδεύεται από σμήνος μετεωριτών του Geminid. Η μέγιστη δραστηριότητα αυτών των μετεωριτών θα ξεκινήσει από τις 13 έως τις 14 Δεκεμβρίου όπου θα μπορεί κανείς να δει εκατοντάδες μετεωρίτες να καίγονται στην ατμόσφαιρα της γης.

Ο Alexey Baigashov επικεφαλής της αστρονομικής κοινότητας του BFU είπε: Προφανώς από τη στιγμή που αυτός ο αστεροειδής ήταν ένα μεγαλύτερο αντικείμενο από πολλές προσεγγίσεις στον ήλιο έσπασε σε μικρότερα κομμάτια που σχημάτισαν ένα σμήνος μετεωριτών σε αυτή την περίπτωση ο αστεροειδής μπορεί να είναι τα ερείπια ενός πλανητικού πυρήνα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *