ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ρωσικό ορθόδοξο τόξο στα Βαλκάνια… made by CIA

· Κατοχικά Νέα

Την τελευταία ελληνορωσική κρίση προκάλεσε, αν και επίσημα αυτό διαψεύδεται, μια… αμερικανική έκθεση της CIA που περιέγραφε την επιδίωξη της Μόσχας για την δημιουργία ορθόδοξου τόξου στα Βαλκάνια με την…συμμετοχή της Τουρκίας!!!

Έκθεση της CIA που περιέγραφε την προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει ορθόδοξο άξονα με επίκεντρο το Αγιο Ορος, προκάλεσε τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα
Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση αυτή «Η Ρωσία θέλει να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο των Ορθοδόξων και να σχηματίσει Ορθόδοξο Τόξο με κύριο σύμμαχο της την Ελλάδα».

Αυτό πίστευε τότε η CIA, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προετοιμάζει σχέδιο διαίρεσης της Ευρώπης χρησιμοποιώντας ως κύριο πολιτικό όπλο την Ορθοδοξία.

Στοιχεία από την έκθεση είχαν δημοσιευθεί στην σερβική εφημερίδα «Informer» και ανέφερε τότε για μια νέα συμμαχία που θα περιλάμβανε την Σερβία, την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, αλλά και την… Τουρκία!.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη νέα συμμαχία θα συμπεριλαμβάνονταν μάλιστα και η Τουρκία και αυτό το «Ορθόδοξο-τουρκικό Σύμφωνο θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

Στην έκθεση σημειωνόταν ότι το σχέδιο συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η στροφή της Τουρκίας προς την Ρωσία, είχε υλοποιήσει το πρώτο μέρος του σχεδίου. Οι ΗΠΑ θέλησαν να μπλοκάρουν το δεύτερο μέρος, δηλαδή την «απορρόφηση» Ελλάδας και Σκοπίων στον ρωσικό σχεδιασμό.

Εστησαν την υπόθεση με τις απελάσεις στοχεύοντας σε Ρώσους διπλωμάτες που είχαν καλή σχέση με το Αγιο Ορος (καμία όμως σχέση με εκτελεστές της CIA τύπου William G. Basil, ο οποίος διώκεται για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των υποκλοπών και της απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή) και θεωρούν ότι κατάφεραν ισχυρό κτύπημα στην όλη υπόθεση.

Βρήκαν και ευήκοα ώτα στο Μαξίμου το οποίο θέλει να σπάσει την ασφυκτική λαϊκή πίεση από τις διαμαρτυρίες για την εκχώρηση της Μακεδονίας και η υπόθεση ήταν ένας καλός αντιπερισπασμός, αφού «χρέωνε» στην Ρωσία τις αντιδράσεις και «ποινικοποιούσε» ως πράκτορες των Ρώσων τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων (π.χ. την…. εν ΗΠΑ εδρεύουσα Παμμακεδονική) και «το γλυκό έδεσε»

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η νέα ένωση θα έχει 126 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς και 88 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Η Ελλάδα θα ηγούνταν φυσικά των Ορθοδόξων χριστιανών και η Τουρκία των μουσουλμάνων.

Στην έκθεση περιλαμβανόταν μια άγνωστη φράση του Β.Πούτιν ο οποίος βάσει των αμερικανικών πηγών είχε δηλώσει ότι: «Θέλω να ολοκληρώσω το έργο του τελευταίου τσάρου Νικόλαου του Β΄ που έμεινε στη μέση όταν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βγάλτε συμπεράσματα!

Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συνετρίβη ελικόπτερο Flying Doctor Service στη Μαλαισία με πέντε επιβαίνοντες

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - εικόνα αρχείου, Alex Waldbrand / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Το Brent πλησιάζει τα 100 δολάρια – Νέα ένταση στον Κόλπο και φόβοι για ακριβότερη ενέργεια

AI και GPU επεξεργαστές - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Igor Omilaev / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Η ASML ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερα AI chips με τη νέα γενιά High-NA EUV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά