ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ρωσία: Καλούνται άμεσα σε επιστράτευση τουλάχιστον 300 χιλιάδες έφεδροι

· Κατοχικά Νέα

Μόσχα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, σε συνεδρίαση του του τμήματος που προΐσταται, έδωσε εντολή να προχωρήσει η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για μερική επιστράτευση στη χώρα.

«Έχω υπογράψει την οδηγία, έχουν καθοριστεί τα καθήκοντα για όλα τα θέματα, έχουν δοθεί οι οδηγίες του ΓΕΣ για τη διαδικασία διενέργειας μέτρων επιστράτευσης στα στρατεύματα και τις δυνάμεις», είπε ο υπουργός.

Έτσι, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η ειδοποίηση των πολιτών και η καταπολέμηση των προκλήσεων, καθώς και η ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων προειδοποίησης και των σημείων συγκέντρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι οι κινητοποιημένοι πολίτες θα έχουν την ιδιότητα των συμβασιούχων και το ίδιο ύψος αποδοχών. Αναβολή στράτευσης θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αμυντικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ οι αποφάσεις του Πούτιν στοχεύουν στην προστασία της ασφάλειας της Ρωσίας, όπως είπε.

Ο Σόιγκου τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη η εμπειρία που αποκτήθηκε στις ετήσιες στρατηγικές ασκήσεις.

«Οι διοικητές των στρατιωτικών περιφερειών να οργανώσουν στενή συνεργασία με τις εκτελεστικές αρχές των συνιστωσών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να εξασφαλίσουν τη στρατολόγηση πολιτών για κινητοποίηση. <…> Δίνω εντολή να προχωρήσει η εκτέλεση».

«Θα ολοκληρωθούν οι στόχοι στο Ντονμπάς»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν την ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς και την Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής, συνέχισε ο Σόιγκου.
Είπε ότι τα στρατεύματα συνεχίζουν να απελευθερώνουν το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και επίσης σταμάτησαν όλες τις απόπειρες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Νικολάεφ – Κρίβοϊ Ρόγκ.

«Προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες κρούσης των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς, μεταφέρθηκε η ομάδα Ίζιουμ – Μπαλακλέϊ», πρόσθεσε ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας.

Διάταγμα για επιστράτευση 300 χιλιάδων Ρώσων εφέδρων

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση. Τόνισε ότι πρόκειται για εφέδρους με στρατιωτική εμπειρία και κατέχοντες τις απαραίτητες στρατιωτικές ειδικότητες.

Όπως εξήγησε ο Σόιγκου, με τη σειρά του, απαιτείται μερική κινητοποίηση για να διασφαλιστεί ο έλεγχος στη γραμμή επαφής χιλιομέτρων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των απελευθερωμένων περιοχών.

Συνολικά 300.000 έφεδροι έχουν προγραμματιστεί να στρατευθούν στα στρατεύματα, κάτι που είναι λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό του συνολικού πόρου κινητοποίησης της Ρωσίας.

Ο Σόιγκου τόνισε ότι δεν γίνεται λόγος για κινητοποίηση εκπαιδευόμενων, καθώς και αποστολή στρατευσίμων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Φωτό: Izvestia

Ria Novosti

The Hellenic Information Team

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τι έδειξαν τα ιατρικά έγγραφα για τον θάνατο του Τιμ ΚάριΔΙΕΘΝΗ

Τι έδειξαν τα ιατρικά έγγραφα για τον θάνατο του Τιμ Κάρι

Πακιστάν: 15 μαχητές νεκροί σε επιχείρηση στα σύνορα με το ΑφγανιστάνΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 15 μαχητές νεκροί σε επιχείρηση στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Νότια Κορέα: Μεταφέρει 350 κρατικούς φορείς από τη Σεούλ στη Σετζόνγκ έως το 2027ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Μεταφέρει 350 κρατικούς φορείς από τη Σεούλ στη Σετζόνγκ έως το 2027

Μία απάντηση στο “Ρωσία: Καλούνται άμεσα σε επιστράτευση τουλάχιστον 300 χιλιάδες έφεδροι”

  1. Τα ζόμπι πάνε για ξεστοκαρισμα σιγά σιγά… Χαχαχαχαχα!!!!!!!! Θα μας πάρει και εμάς η μπάλα βέβαια αλλά τι να κάνουμε…. Αυτήν την ηλιθιότητα να δέχονται εντολες από “πυροβολημένος” παπαρες και να εκτελούν με τόση αφοσίωση με ξεπερνάει… Σαν είδος είμαστε ΑΘΛΙΟ!!! αμήν… Χαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά