Η πτήση 666 για την ΗΕL σήμερα Παρασκευή και 13

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας η Finnair δεν είναι τόσο προληπτικός. Η πτήση της AY666 απογειώθηκε από την Κοπεγχάγη και πέταξε στο Ελσίνκι σήμερα Παρασκευή και 13/1. 


Αλλά οι φιλανδοί το τραβάνε το σχοινί ακόμη παραπέρα, ο κώδικας των αποσκευών για το αεροδρόμιο του Ελσίνκι είναι HEL (κόλαση).
Η Finnair έχει να κάνει αυτήν την πτήση για πολλά χρόνια, αλλά σήμερα ήταν ιδιαίτερα «ελκυστική ιδέα» όταν αυτό συμβαίνει την Παρασκευή και 13. Η τελευταία πτήση υπό παρόμοιες συνθήκες ήταν στις 13 Μαΐου, 2016. Η πτήση προσγειώθηκε με επιτυχία με τρια λεπτά καθυστέρηση και χωρίς προβλήματα.

«Ήταν το αστείο μεταξύ των πιλότων. Δεν είμαι καθόλου προληπτικός άνθρωπος. Είναι απλά μια σύμπτωση για μένα, » είπε ο πιλότος της πτήσης, Juha-Pekka Keidasto.

«Αν υπάρχουν επιβάτες που είναι ανήσυχοι σχετικά με το 666, το πλήρωμα καμπίνας μας είναι πάντα πρόθυμο να τους βοηθήσει», πρόσθεσε.


Ο φόβος για την Παρασκευή και 13 και του αριθμού 666 έχουν συγκεκριμένους όρους στα αγγλικά.

Hexakosioihexekontahexaphobia είναι το όνομα για την φοβία του αριθμού 666, ενώ ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται Paraskevidekatriaphobia, η οποία προέρχεται από την ελληνική «Παρασκευή»), και «δεκατρία».


Η πτήση AY666 από την Κοπεγχάγη προς το Ελσίνκι απογειώθηκε στις 12:15 μμ GMT και προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 13:31.

 

rt.com
μετάφραση ΚΟΡΑΞ


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

3 thoughts on “Η πτήση 666 για την ΗΕL σήμερα Παρασκευή και 13

  1. ΜΟΛΟΣΣΟΣ says:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΩΝΕΣ, ΦΙΝΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΥΝΝΟΙ.

    ΤΟ RT ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΑΦΙΝΤΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΕΛΛΗΝΙΔΑΣ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΕΣ.

  2. ΙΧΘΥΣ says:

    ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΒΙΕΣ, ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *