09:27 - 23/02/2021

Ψάρια μολυσμένα με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν στην περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία

Μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση κοντά στη Φουκουσίμα στις 14 Φεβρουαρίου, διέρρευσε ραδιενεργό αποθηκευμένο νερό και ύστερα αλιεύθηκαν ψάρια με ραδιενέργεια.

Ψάρια με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, στα νερά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NHK, το οποίο επικαλέστηκε τοπικό σύλλογο αλιείας.

Η νομαρχία της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα «Fukushima 1» το 2011, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή σημειώθηκε έντονη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές, μέρος του ραδιενεργού νερού από το εργοστάσιο έχει διαρρεύσει από τα δοχεία αποθήκευσης.

Νωρίτερα, η εταιρεία που χειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Tokyo Electric Power Co. ανέφερε ότι τα επίπεδα των υδάτων ψύξης είχαν μειωθεί σε δύο αντιδραστήρες, υποδεικνύοντας περαιτέρω ζημιά στους αντιδραστήρες στο πρώτο και τρίτο μπλοκ, που προκλήθηκε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό. Λίγο μετά τη φυσική καταστροφή, μια μικρή ποσότητα νερού, μολυσμένο με ακτινοβολία, απελευθερώθηκε από τα αποθηκευτικά κιβώτια.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η Ιαπωνία υπέστη ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον νομό της Φουκουσίμα να αποτελεί μία από τις περιοχές που επηρεάστηκε εντονότερα.

Η ζημιά στην αλιεία της περιοχής από την καταστροφή του 2011

Η αλιευτική βιομηχανία του νομού της Φουκουσίμα υπέστη πλήγμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011, καθώς η τοπική αλιεία είχε απαγορευτεί έως το 2017.

Πέρυσι, ξέσπασε οργή μεταξύ των αλιευτικών συνεταιρισμών αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκρίνει την απελευθέρωση στον ωκεανό εξαιρετικά ραδιενεργών υδάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων της Φουκουσίμα, καθώς η εγκατάσταση δεν διαθέτει χώρο για την αποθήκευση της συνεχώς αυξανόμενης ποσότητας ραδιενεργών αποβλήτων.

Ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν πως η διαδικασία είναι ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία, οι αλιείς της Φουκουσίμα φοβούνται ότι οι καταναλωτές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα τοπικά θαλάσσια προϊόντα.

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh