ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ψάρια μολυσμένα με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν στην περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία

· Κατοχικά Νέα

Μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση κοντά στη Φουκουσίμα στις 14 Φεβρουαρίου, διέρρευσε ραδιενεργό αποθηκευμένο νερό και ύστερα αλιεύθηκαν ψάρια με ραδιενέργεια.

Ψάρια με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, στα νερά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NHK, το οποίο επικαλέστηκε τοπικό σύλλογο αλιείας.

Η νομαρχία της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα «Fukushima 1» το 2011, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην περιοχή σημειώθηκε έντονη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές, μέρος του ραδιενεργού νερού από το εργοστάσιο έχει διαρρεύσει από τα δοχεία αποθήκευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, η εταιρεία που χειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Tokyo Electric Power Co. ανέφερε ότι τα επίπεδα των υδάτων ψύξης είχαν μειωθεί σε δύο αντιδραστήρες, υποδεικνύοντας περαιτέρω ζημιά στους αντιδραστήρες στο πρώτο και τρίτο μπλοκ, που προκλήθηκε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό. Λίγο μετά τη φυσική καταστροφή, μια μικρή ποσότητα νερού, μολυσμένο με ακτινοβολία, απελευθερώθηκε από τα αποθηκευτικά κιβώτια.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η Ιαπωνία υπέστη ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον νομό της Φουκουσίμα να αποτελεί μία από τις περιοχές που επηρεάστηκε εντονότερα.

Η ζημιά στην αλιεία της περιοχής από την καταστροφή του 2011

Η αλιευτική βιομηχανία του νομού της Φουκουσίμα υπέστη πλήγμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011, καθώς η τοπική αλιεία είχε απαγορευτεί έως το 2017.

Πέρυσι, ξέσπασε οργή μεταξύ των αλιευτικών συνεταιρισμών αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκρίνει την απελευθέρωση στον ωκεανό εξαιρετικά ραδιενεργών υδάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων της Φουκουσίμα, καθώς η εγκατάσταση δεν διαθέτει χώρο για την αποθήκευση της συνεχώς αυξανόμενης ποσότητας ραδιενεργών αποβλήτων.

Ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν πως η διαδικασία είναι ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία, οι αλιείς της Φουκουσίμα φοβούνται ότι οι καταναλωτές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα τοπικά θαλάσσια προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

sputniknews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικά MQ-9B Protector πάνω από την Κύπρο: Πτήσεις επιτήρησης από το Ακρωτήρι μετά τα πλήγματα με drones

Κύπρος - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώσεις χωριών, καμένα σπίτια και ελληνικά αεροσκάφη στη μάχη

ΔΙΕΘΝΗ

Μπλόκο της ΕΕ στο κρέας από τη Βραζιλία από 3 Σεπτεμβρίου – Ο φόβος για τα αντιβιοτικά και τα ανθεκτικά μικρόβια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά