Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

10:47 - 25/06/2022

Πρόταση σοκ των G7: Να μπει ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου – Putin: Υστερική η Δύση με τα σιτηρά της Ουκρανίας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Η υστερία της Δύσης με τα σιτηρά των Ουκρανών… και το κέικ… του Putin

Μπαράζ δηλώσεων τόσο από τον Ρώσο Πρόεδρο Putin ο οποίος είναι ο μεγάλος νικητής όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο όσο και από αξιωματούχους της G7 των 7 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη που προτείνουν να μπει ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου

Η υστερία της Δύσης με τα σιτηρά των Ουκρανών… και το κέικ… του Putin

Η Δύση είναι υστερική σχετικά με τα ουκρανικά σιτηρά, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής BRICS Plus.
Ο Putin επικαλέστηκε τα λόγια της Γαλλίδας βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας, η οποία, στη θέα ενός πλήθους ανθρώπων που πεινούσαν, φέρεται να είπε: «Αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε κέικ».

Η τρέχουσα κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό και έχει γίνει το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της γραμμής των υποστηρικτών της λεγόμενης φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης που αποσκοπεί στην διάβρωση του διεθνούς δικαίου τόνισε ο Putin:
«Για το συμφέρον της διατήρησης της κυριαρχίας τους, ορισμένες χώρες προσπαθούν να υποκαταστήσουν την τρέχουσα παγκόσμια αρχιτεκτονική που βασίζεται στον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ με κάποιο είδος «τάξης βασισμένης σε κανόνες» αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι κανόνες, ποιος επινόησαν αυτούς τους κανόνες».

Ο πληθωρισμός είναι η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής των G7

Η αύξηση του πληθωρισμού στον κόσμο δεν έχει καμία σχέση με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία:
«Ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα αρκετών ετών, ανεύθυνης μακροοικονομικής πολιτικής των χωρών της G7 των 7 πλουσιότερων κρατών, ανεξέλεγκτης συσσώρευσης ακάλυπτων χρεών».

Τι συμβαίνει με τα ουκρανικά σιτηρά;

Η Δύση σκόπιμα αντιμετωπίζει τα σιτηρά της Ουκρανίας με υστερία.
Η εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν λύνει κανένα πρόβλημα στην παγκόσμια αγορά σιτηρών».

Η Ρωσία, δεν εμποδίζει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών εάν το Κίεβο εκκαθαρίσει από τις νάρκες τα δικά του λιμάνια:
«Επιπλέον, έχουμε αντίστοιχη συνεννόηση με τους εκπροσώπους της γραμματείας του ΟΗΕ, αλλά απουσιάζει ένα πράγμα – μια εποικοδομητική προσέγγιση με τις αρχές της Ουκρανίας.

Η επισιτιστική κρίση

Η άνοδος των τιμών των τροφίμων έχει χτυπήσει περισσότερο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου «το ψωμί και το αλεύρι είναι απαραίτητο μέσο επιβίωσης», αλλά η Δύση είναι τόσο κυνική για την κατάσταση εκεί όσο η Μαρία Αντουανέτα που συμβούλεψε τους πεινασμένους να φάνε κέικ.

Η Ρωσία παραμένει «σημαντικός και υπεύθυνος συμμετέχων στην παγκόσμια αγορά τροφίμων» και είναι ακόμη έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την προμήθεια γεωργικών αγαθών, λιπασμάτων, μεταφοράς ενέργειας και άλλων κρίσιμων προϊόντων.


Οι G7 προτείνουν ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως στις 26 με 28 Ιουνίου 2022… αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία βγάζει μεγάλα κέρδη… 

Οι ηγέτες της ομάδας των χωρών της G7 ή 7 πλουσιότερων κρατών θα εξετάσουν την πρόταση των ΗΠΑ για παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμής πετρελαίου στη σύνοδο κορυφής γιατί κατανοούν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν αποτύχει…
Στοιχεία αποδεικνύουν π.χ. ότι παρά τις κυρώσεις η Ρωσία κερδίζει 100 εκατ δολάρια την ημέρα από το φυσικό αέριο ενώ μεγάλα κέρδη αποκομίζει και από το πετρέλαιο ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δέχονται πλήγματα και καταγράφουν ζημίες…

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι χρειάζεται ένας παγκόσμιος συνασπισμός για να μπορέσει να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο είναι πολύ ευρύτερο από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την ομάδα των G7.

Στην σύνοδο κορυφής στη Βαυαρία της Γερμανίας στις 26-28 Ιουνίου 2022 οι G7 θα εξετάσουν την πρόταση των ΗΠΑ να εισάγουν ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο για την τιμή του πετρελαίου, αλλά αυτό το βήμα χρειάζεται έναν παγκόσμιο συνασπισμό, ευρύτερο από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί.
Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πλήρη εικόνα όλων των πιθανών παρενεργειών..

Η ιδέα της οριοθέτησης της οριακής τιμής του πετρελαίου από τους καταναλωτές έχει συζητηθεί εδώ και καιρό στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και προωθείται ενεργά επί του παρόντος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Το εμπάργκο που επέβαλαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ στις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία οδήγησε σε απότομη άνοδο των τιμών, γεγονός που επέτρεψε στη Ρωσία να ανακατευθύνει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου σε άλλες αγορές, κυρίως στην Ασία – Κίνα και Ινδία.
Εξαιτίας αυτού, ακόμη και με την πώληση μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου σε premium, η Ρωσία αύξησε τα έσοδα της από το πετρέλαιο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της Δύσης, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ υφίστανται καθαρές ζημίες, συμπεριλαμβανομένης της δευτερογενούς επίδρασης με τη μορφή πληθωρισμού.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ καταναλωτών πετρελαίου, του «ΟΠΕΚ αντίστροφα», όπως αποκαλείται στις Βρυξέλλες, παρουσιάζεται από τις ΗΠΑ ως μέσο να μειωθούν τα κέρδη της Ρωσίας.
Ωστόσο, αφενός θα χτυπήσει όλες τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και αφετέρου θα απαιτήσει πολύ αυστηρή πειθαρχία στα καρτέλ από όλες τις χώρες εισαγωγής πετρελαίου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας A. Novak δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου όσο το δυνατόν περισσότερο έως τα τέλη Ιουνίου μετά την πτώση της τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στο πλαίσιο των κυρώσεων.
Παραδέχτηκε ότι μέχρι το τέλος του 2022, η παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί στους 480-500 εκατομμύρια τόνους από 524 εκατομμύρια τόνους το 2021.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χάσει έως και 17% της παραγωγής πετρελαίου το 2022 λόγω των κυρώσεων.

bankingnews.gr

Σας Ενδιαφερουν:

ΖΩΉ ΧΩΡΊΣ ΠΌΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΏΣΕΙΣ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Σε 7 εβδομάδες τα τεχνητά ερυθρά κύτταρα σας απαλλάσσουν από τον διαβήτη, μειώνουν το επίπεδο σακχά...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Αυτό το κρυμμένο ιαπωνικό μυστικό καταπολεμά το άγχος & την πίεση
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Knee Bandage - Επιδεσμος γονατου-αγκωνα , μειωστε τον πονο και την αποθεραπεια του τραυματος!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Το Bentolit είναι ένα τριπλό απόσταγμα ηφαιστειακού αργίλου εμπλουτισμένου με φυσικά φυτικά εκχυλίσμ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η χρήση ταμπόν μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο: πώς να αποφύγετε το σύνδρομο τοξικού σοκ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
7 μη εμφανή σημάδια της παρουσίας παρασίτων στο σώμα
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί ενέσεις της υαλουρονικόυ στην άρθρωση
ΔΙΕΘΝΗ
Διαβήτης: Πώς μπορείτε να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας και να βελτιώσετε την υγεία σας;
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ SPOT CLEANER Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. ΑΛΑΪΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 06/25/2022 @ 4:39 ΜΜ

  Η ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ καταναλωτών …. παρουσιάζεται από τις ΗΠΑ ως μέσο να μειωθούν τα κέρδη της Ρωσίας.

  ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,
  ΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΖΕΙ ΣΕ ΜΠΑΖΑ.
  Ο ΦΘΟΝΟΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΥ.
  ΑΣ ΒΛΑΦΘΕΙΣ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙΣ;;;
  κούλη ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.
  ΚΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ…
  ΟΙ ΦΙΛΟΙ σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.
  ΑΠΟΠΝΕΕΤΕ ΔΥΣΩΔΙΑ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*