in

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα η Άγκυρα: Σε τραγική κατάσταση η ΠΑ – “Πρέπει να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των F-16″….

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

 

“Χαστούκι” για την τουρκική ΠΑ, η άρνηση παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ


Για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, και κατά συνέπεια, ένα συντριπτικό ποσοστό της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος, αναφέρεται το ινστιτούτο Jamestown, προμηνύοντας πως οι επόμενες δεκαετίες θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για την αεροπορική δύναμη της Τουρκίας.

Συνοπτικά, η έκθεση του αμερικανικού Think Tank με έδρα την Ουάσινγκτον, εξηγεί πως το κενό που δημιουργείται στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία για τα επόμενα αρκετά χρόνια, θα είναι καθοριστικό και όλα ξεκινούν από την οριστική πλέον εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Μετά την “βόμβα” από το το ινστιτούτο Jamestown, ένα άρθρο σε τουρκικό μέσο, δείχνει πως παρά τα όσα θέλουν να προβάλουν οι Τούρκοι, ήταν καίριο πλήγμα η άρνηση των F-35 από την Ουάσινγκτον.

Τα οκτώ αεροσκάφη F-35 που έπρεπε να παραδοθούν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με σκανδαλώδη απόφαση, γράφει ο αρθρογράφος Μπουλέντ Εραντάς στην τουρκική Takvim, όπως αναφέρει το echedoros-a.gr και συνεχίζει:

Τα F-35 δημιουργήθηκαν για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία από την Lockheed Martin αλλά δεν μπορούσαν να έρθουν στην Τουρκία λόγω του εμπάργκο για την προμήθεια των S-400 και με το πρόσχημα αυτό μεταφέρθηκαν στο απόθεμα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

“Ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ένα μήνυμα στη διοίκηση των ΗΠΑ:

«Πάντα πληρώναμε μεγάλες τιμές για να διατηρήσουμε την ύπαρξή μας σε αυτά τα εδάφη στα οποία ζούμε εδώ και χίλια χρόνια.

Μερικές φορές εξωτερικές επιθέσεις και παγίδες, και μερικές φορές εσωτερικές προδοσίες έκαναν το έθνος μας θύμα των περιστάσεων. Δεν θα χαμηλώσουμε τις προσδοκίες μας. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει η χώρα μας στους στόχους της το 2023 και να αφήσουμε τον ενθουσιασμό των προδοτών για τον εαυτό τους».

Παράπονα για Αμερικάνους και Άγγλους
Δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους Αμερικάνοι και Άγγλοι. Πριν από χρόνια, η Αγγλία μας αρνήθηκε δύο πολεμικά πλοία, παρόλο που τα πληρώσαμε. Το ίδιο έγινε και με τα θωρηκτά «Sultan Osman» και «Reşadiye», τα οποία πληρώσαμε πριν από εκατό χρόνια.

Τα «Sultan Osman» και «Reşadiye» κατασχέθηκαν, είχαν παραγγελθεί στην Αγγλία το 1911 και θα μας παραδίδονταν το 1914.

Το άγιο έθνος μας ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αγοράσει αυτά τα πλοία. Ο λαός στερήθηκε το φαγητό και το ποτό, δώρισαν χρήματα και τα κοσμήματά τους στο ναυτικό και τα έξοδα των πλοίων πληρώθηκαν στην Αγγλία μέχρι την τελευταία δεκάρα.

Όταν ήρθε η ώρα παράδοσής τους ο Ραούφ Μπέη πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραλάβει τα πλοία με περίπου χίλιους Τούρκους ναυτικούς. Περίμεναν την παράδοση στις 2 Αυγούστου του 1914, οι ναυτικοί μας εκπαιδεύονταν στα θωρηκτά. Τότε μας εκβίασαν, αποφάσισαν να τα δημεύσουν. Δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τα χρήματα ούτε τον χρυσό που πληρώσαμε. Τα δύο αυτά πλοία που φτιάχτηκαν για τον τουρκικό στόλο κατέληξαν στο ναυτικό τους.

Πρώτα οι Βρετανοί και μετά οι Αμερικανοί σφετερίστηκαν τα πλοία που πληρώσαμε και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Πρέπει για άλλη μια φορά να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για τον πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική κρατική αναδιοργάνωση, ώστε να μπορεί με κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει εθνική, εγχώρια πολεμική βιομηχανία, όπως στο υψηλό σημείο που έχουμε φθάσει σήμερα. Σε αυτό είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο Ερντογάν.

Δεν αποτελεί πρόβλημα που αν και πληρώσαμε δεν έδωσαν οι ΗΠΑ τα αεροσκάφη F-35. Ο πρόεδρός μας είναι αποφασισμένος. Το τουρκικό έθνος είναι αποφασισμένο. Αντί των F-35, τα εθνικά μας μαχητικά αεροσκάφη θα είναι έτοιμα σε 5 χρόνια. Από τη μια πλευρά θα ενισχυθούν τα F-16 και από την άλλη θα έχουμε το νέο μαχητικό αεροσκάφος μας. Έτσι η ζωή των F-16 παρατείνεται.

Ήδη, από τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου δομικής βελτίωσης, κυκλοφόρησε το πρώτο F-16 Blok-30, το οποίο παραδόθηκε στην πολεμική αεροπορία.

Εάν δεν είχε ξεκινήσει το έργο MİLTEM πριν από χρόνια, σήμερα θα ήμασταν φυλακισμένοι στο Κόλπο της Αττάλειας, ενώ τα ισραηλινά- ελληνικά- αιγυπτιακά- γαλλικά πλοία θα κυριαρχούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ήμασταν καταναγκασμένοι στα ενεργειακά τους αποθέματα.

Εάν δεν είχαμε ξεκινήσει το Project του εθνικού μαχητικού αεροσκάφος το μπράτσο της πολεμικής δύναμης θα έσπαγε στο μέλλον.

Ζήτω η πλήρως ανεξάρτητη και ισχυρή Τουρκία.”

Σύμφωνα με όσα δείχνουν αναλύσεις και στοιχεία, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, φαίνεται να υστερεί σε αρκετά σημεία, έναντι της δικής μας ΠΑ. Η μεγαλύτερη απόδειξη της υπεροχής μας είναι τα γεγονότα στο Αιγαίο.

 

ΠΗΓΗ

Voice News

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. veteranos.gr/wp-content/uploads/2020/07/32-2.jpg
    είδα αυτήν την φώτο και έμοιαζε με φέρετρο…….
    και δες ποιος είναι στην κορυφή του……
    προϊδεασμος…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΝΥΧΤΑ 30ης Ιουλίου… Το BARBAROS φτάνει στο Ριζοκάρπαζο… Το YAVUZ τρυπάει Ελληνική ΑΟΖ… Η ΕΛΛΑΣ πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ…!!! Η Κύπρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ…

Καμμία εθνικότητα δέν είναι ανώτερη από τήν θρησκεία…. διότι είναι εσχατη βλασφημία….