ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Προοίμιο αιματοχυσίας στο Κόσοβο – Αλβανοί έφηβοι μαχαίρωσαν Σέρβο στη βόρεια Μιτρόβιτσα – Ανησυχία στο Βελιγράδι

· Κατοχικά Νέα

Ο τραυματισμός, εχθές βράδυ, με μαχαίρι ενός νεαρού Σέρβου στην βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, προκαλεί ανησυχία στον σερβικό πληθυσμό και προβληματισμό στο Βελιγράδι. Ο δεκαοχτάχρονος Σέρβος, μετά από φραστικό διαπληκτισμό που είχε η παρέα του με συνομήλικους τους Αλβανούς, δέχθηκε πλήγμα με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε στο σερβικό νοσοκομείο της πόλης όπου και χειρουργήθηκε.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο τραυματισμός του εφήβου προκλήθηκε με μαχαίρι και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Το επεισόδιο συνέβη κοντά στην γέφυρα που ενώνει το σερβικό και το αλβανικό τμήμα της πόλης, η οποία παρέμενε κλειστή για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ενώ πριν από μερικές ημέρες ξανάνοιξε και επετράπη η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στην βόρεια Μιτρόβιτσα Μπέσιμ Χότι δήλωσε ότι μετά το επεισόδιο και τον τραυματισμό του νεαρού Σέρβου, οι Αλβανοί που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν στο νότιο τμήμα της πόλης. Ο Χότι ανέφερε ότι εξετάζεται το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της αστυνομίας για να ανακαλυφθούν οι δράστες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέδωσε πολιτική σημασία στο επεισόδιο τονίζοντας ότι εξυπηρετεί την προεκλογική εκστρατεία των εξτρεμιστικών κομμάτων που επιθυμούν την δημιουργία κλίματος έντασης, ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση των ευρωπαϊκών θεσμών στο Κόσοβο (EULEX) να ανοίξει η γέφυρα μέσα στην προεκλογική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι καταδίκασε τον τραυματισμό του νεαρού Σέρβου. «Καταδικάζω έντονα τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα του νεαρού Σέρβου και καλώ τις αρχές να αντιδράσουν άμεσα για να ανακαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες», έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook ο Ράμους Χαραντινάι.

pentapostagma.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιδιωτικού αεροσκάφους, όχι του Learjet N722BD και όχι από το δυστύχημαΔΙΕΘΝΗ

ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ LEARJET ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γήπεδο ποδοσφαίρου, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τον αγώνα Τενερίφη ΑνδόραΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ Ο ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ: Η μοιραία σύγκρουση στο γήπεδο, η ανακοπή και το πένθος σε όλο το ποδόσφαιρο

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: Οι κάλπες ανοίγουν για το Κογκρέσο, 57 εκατομμύρια ψήφισαν ήδη και ο πόλεμος στο Ιράν βαραίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *