in

Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι έκλεισαν τα νερά του Ευφράτη! Ερχεται Αρμαγγεδώνας με 200 εκατ Στρατό…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ακριβώς μετά από μερικές ημέρες και το «ασυνήθιστο» ταξίδι του γνωστού Αμερικανού γερουσιαστή  Τζον Μακέιν στη Συρία και την Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση έκοψε την ροή του νερού στον ποταμό Ευφράτη προς την βόρεια Συρία, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του νερού.

Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι έκλεισαν τα νερά του Ευφράτη! Ερχεται Αρμαγγεδώνας με 200 εκατ Στρατό… - Εικόνα0

Ενώ Ρώσοι , Αμερικανοί, Βρετανοί και άλλοι πολεμούν για την επαναφορά της σταθερότητας στην  βόρεια Συρία μετά την πρόσφατη απελευθέρωση από το συριακό στρατό της πόλης του Χαλεπίου και άλλων, «εξωτερικές δυνάμεις»  φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίζουν να διατηρούν το  χάος , ανεξάρτητα από το κόστος σε αυτήν την περιοχή .

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιθετικής πολιτικής ξένης χώρας στην Συρία, είναι η Τουρκία, η οποία από καιρό διαδραματίζει ανταγωνιστικό ρόλο στην σχεδόν 6χρονη  σύγκρουση της Συρίας, διακόπτοντας την ροή του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, και στερώντας τη χώρα από μία από τις  πρωτογενείς πηγές νερού.

Σύμφωνα με  κουρδικό ΜΜΕ, η Τουρκία διέκοψε τις παροχές νερού στη Συρία από  τις  23 του Φεβρουαρίου κλείνοντας το φράγμα στο  υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Tishrin , και μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα των υδάτων .

Η προμηθειών μέσω του φράγματος ύδατος στην βόρεια Συρία, και σε πόλεις όπως η Ιεράπολη αλλά και άλλες πόλεις που ζουν Κούρδοι προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Το φράγμα είναι ένα από τα πολλά μεγάλα φράγματα κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη. Αυτό  προμηθεύει το Χαλέπι με το  περισσότερο πόσιμο νερό , καθώς και νερό άρδευσης για πάνω από 640.000 εκτάρια (2.500 τετραγωνικά μίλια)  γεωργικής γης.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία  στερεί στην Συρία  από το πολύτιμο  νερό,  ως μέσο για την προώθηση των πολιτικών της στόχων  στην περιοχή.

Η Τουρκία έχει κόψει προηγουμένως το νερό του ποταμού Ευφράτη τον Μάιο του 2014, μειώνονταν τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Άσαντ περισσότερο από 20 πόδια και δημιουργώντας τις συνθήκες για εξόντωση των Σύρων πολιτών  μέσω της αφυδάτωσης.

Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι έκλεισαν τα νερά του Ευφράτη! Ερχεται Αρμαγγεδώνας με 200 εκατ Στρατό… - Εικόνα1

Με τον αποκλεισμό του ποταμού, η Τουρκία απειλεί και τους Ιρακινούς αμάχους καθώς και μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Μοσούλη, η οποία  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξαμενές που τροφοδοτούνται από τον Ευφράτη ποταμό.

Οι νεο-οθωμανοί συμπεριφέρεται ήδη σαν μια ηγέτιδα δύναμη σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτοντας τα σχέδια τους για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά θα μείνουν σίγουρα  με τα όνειρα .

pentapostagma

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

27 Comments

Leave a Reply
  • PENT = ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ/Ο/Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ/Ο/Η
   POST = ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
   AGMA ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ POS-T-AGMA (PENT A POS-TAGMA
   ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ/ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ;
   ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΣΟΥ; ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ;;;

  • ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΑ. ΣΑΒΑΩΘΙΚΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΝΤΑΙ ΕΛ ΣΕΝΤΑΙ ΤΣΕΝΑΙ! ΖΗΤΩ Η ΟΕΑ! ΤΕΛΟΣ ΟΒΕΡ.

  • Αθηνά…… Καὶ ἡ γυνὴ ἦν περιβεβλημένη πορφυροῦν καὶ κόκκινον καὶ κεχρυσωμένη χρυσίῳ καὶ λίθῳ τιμίῳ καὶ μαργαρίταις, ἔχουσα ποτήριον χρυσοῦν ἐν τῇ χειρὶ αὐτῆς, γέμον βδελυγμάτων, καὶ τὰ ἀκάθαρτα τῆς πορνείας τῆς γῆς,………… Μετανόησε, λοιπόν· ει δ’ άλλως έρχομαι εναντίον σου σύντομα και θα πολεμήσω εναντίον αυτών με την ρομφαίαν του στόματός μου………Αθηνά…..

   Θα πρέπει και πάλι να τονισθεί το ότι τα πάντα στη Χριστιανική πίστη είναι πορεία και όχι στάση. Έτσι, η Χριστιανική πίστη στην εποχή του Κυρίου Ιησού, λεγόταν ΄΄η οδός΄΄. (Πράξεις 18/ιη΄ 25, κλπ) Κατά τον ίδο τρόπο, η μετάνοια είναι πορεία και όχι κατ’ ανάγκην στιγμιαίο γεγονός. Το ίδιο, είναι πορεία και ο φωτισμός, το ίδιο και η θέωση. Έτσι λοιπόν και ο Αδάμ, αν και έλαβε από το Θεό το καθ’ ομοίωσιν, δεν το είχε στην πλήρη ολοκληρωμένη του μορφή. Βρισκόταν σε πορεία προς τη θέωση.

   Επ’ αυτού, ο πατήρ Ιερόθεος Βλάχος, γράφει πολύ εύστοχα: «Ο άνθρωπος που κτίστηκε ΄΄κατ’ εικόνα Θεού΄΄, κτίστηκε για την ΄΄καθ’ ομοίωσιν΄΄ ζωή». («Η αποκάλυψη τού Θεού» σελ. 59).

   Επίσης, ο πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης στο βιβλίο του: «Το προπατορικό αμάρτημα» (σελ. 121, έκδοση 1957), γράφει: «…ο έχων το Πνεύμα πνευματικος άνθρωπος είναι, κατά τους υπό εξέτασιν Πατέρας και συγγραφείς, ο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν τού Θεού κτισθείς άνθρωπος».

   Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, μπορεί να γίνει κατανοητό, το γιατί ενώ ο Αδάμ δεν ήταν τέλειος, ήταν ΄΄καθ’ ομοίωσιν΄΄, και γιατί τώρα πλέον το ΄΄καθ’ ομοιωσιν΄΄, μπορεί να ταυτιστεί (και ταυτίζεται από τους πατέρες) με την τελειότητα: Επειδή η τελειότητα είναι ο μόνος τρόπος επανόδου στο αρχαίο κάλος.
   Το κατ’ εικόνα, είναι η δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος ως ελεύθερο και νοήμον πλάσμα, να ομοιάσει με τον Θεό.
   Το καθ’ ομοίωσιν όμως, είναι η πορεία επίτευξης αυτής τής ομοίωσης, που επιτυγχάνεται μόνο με τη συνέργεια τού ανθρώπου και τού Αγίου Πνεύματος.

   Επειδή ο Θεός είναι αυτό που είναι ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ και όχι αναγκαστικά, θα πρέπει και ο άνθρωπος ΝΑ ΘΕΛΕΙ, και να προσπαθήσει, χρησιμοποιώντας την κατ’ εικόνα ελευθερία και νοημοσύνη του, ώσπου να φθάσει στην τελειότητα, δηλαδή στην πορεία ομοίωσης με το Θεό. Aυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μόνο ο άνθρωπος το έχει μεταξύ τής κτίσεως.

   Δεν ήταν δυνατόν o άνθρωπος να πλαστεί κατ’ ευθείαν, (δηλαδή αναγκαστικά) τέλειος. Ο Σατανάς, πρότεινε στον άνθρωπο την ομοίωση με το Θεό, μέσω τής ανεξαρτησίας και τής αυτοδιαχείρισης, χωρίς τη συνέργια τού Αγίου Πνεύματος. Έτσι όμως, ο άνθρωπος αστόχησε, (=αμάρτησε), να πετύχει το στόχο τής τελειότητας, και αντί για την ομοίωση τού Θεού, ΄΄ομοιώθηκε προς τα κτήνη τα φθειρόμενα΄΄. Ο στόχος τής τελειότητας, είναι ο στόχος τού κάθε Χριστιανού, όπως φαίνεται στα παρακάτω εδάφια:

   “Έστε λοιπόν σεις τέλειοι, καθώς ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς είναι τέλειος”.

   -Ματθαίος 5/ε΄ 48

   “…αφήσαντες την αρχικήν διδασκαλίαν τού Χριστού, ας φερώμεθα προς την τελειότητα”.

   -Εβραίους 6/ς΄ 1

   “Μέχρι καταντήσωμεν οι πάντες εις την ενότητα τής πίστεως και τής επιγνώσεως τού Υιού τού Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας τού πληρώματος τού Χριστού”.

  • Χαχαχαχα αυτή η συζήτηση έχει πολύ πλάκα…
   Άντε ρε παιδιά δεν θα τρολλάρει και κανείς άλλος, πλάκα έχει…

 1. ΠΑΣΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ! Αποκαλυψις Ιωαννου : “Και ο έκτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην· και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, διά να ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΤΕΨΙΑ ! ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ! ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ! ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ! ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, ΘΑ ΣΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΣΗΡΗΝΕΣ ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΗ !

 2. και ο εκτος αγγελος εσαλπισεν ( ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ …. «Η αστάθεια παραμετρικής αποσύνθεσης έχει προταθεί ως ένας πιθανός μη γραμμικός μηχανισμός για να εξηγήσει τις παρατηρήσεις σε διάφορα πλαίσια»… http://katohika.gr/ellada/vrethike-prokalei-trompetes-apokalipsis-emvoes/ ) και ηκουσα φωνην μιαν εκ των τεσσαρων κερατων του θυσιαστηριου του χρυσου του ενωπιον του θεου λεγουσαν τω εκτω αγγελω ος ειχε την σαλπιγγα λυσον τους τεσσαρας αγγελους τους δεδεμενους επι τω ποταμω τω μεγαλω ευφρατη και ελυθησαν οι τεσσαρες αγγελοι οι ητοιμασμενοι εις την ωραν και ημεραν και μηνα και ενιαυτον ινα αποκτεινωσιν το τριτον των ανθρωπων ( ΤΟ 1/3 ΔΗΛΑΔΗ ) και ο αριθμος στρατευματων του ιππικου δυο μυριαδες μυριαδων ( ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ Η ΚΙΝΑ ) και ηκουσα τον αριθμον αυτων και ουτως ειδον τους ιππους εν τη ορασει και τους καθημενους επ αυτων εχοντας θωρακας πυρινους και υακινθινους και θειωδεις ( ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ) και αι κεφαλαι των ιππων ως κεφαλαι λεοντων ( ΗΧΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ) και εκ των στοματων αυτων εκπορευεται πυρ και καπνος και θειον ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ??? ) υπο των τριων τουτων απεκτανθησαν το τριτον των ανθρωπων εκ του πυρος και εκ του καπνου και εκ του θειου του εκπορευομενου εκ των στοματων αυτων αι γαρ εξουσιαι αυτων εν τω στοματι αυτων εισιν αι γαρ ουραι αυτων ομοιαι οφεσιν εχουσαι κεφαλας ( ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ )

 3. Λοιπόν παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος /ια… Οκ κατάλαβα για την προφητεία που αφορά το φράγμα… Ο στρατός των 200 εκατομμυρίων είναι οι ρωσοι;; Όχι δεν έχουν τόσο στρατό! Κίνα ? Είναι η μόνη με τόσο στρατό! Γιατί να πάει να πολεμήσει εκεί; Τι κέρδος έχει ?

  • ΑΜΑΝ ΠΙΑ ! η αμφισβητιση, για την αμφισβητιση ! ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΟΠΜΕΤΑ ! Ο ΕΥΦΡΑΤΗΣ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ ! 200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ! εσυ, ναι εσυ, παρε τα μετρα σου ! γινει-δεν γινει ! ετσι πρεπει να σκεπτεται ο κοσμος !

 4. 200 εκατομμύρια στρατός = Κίνα αλλά και να στελνε στρατεύματα κάπου, δεν θα στελνε ότι έχει και δεν έχει εκεί…
  Εκτός κι αν συμπληρώθουν 200 εκατομμύρια, μαζί με άλλα έθνη.

  • Και πάλι, δεν υφίσταται ανάγκη να στείλεις τόσο πολύ στρατό κάπου, είναι παράλογο, ειδικά στα καλά καθούμενα.
   Καταρχάς, άντε πες πως συγκεντρώνεται: Αυτός ο αριθμός, συμφέρει μόνο με πυρηνικά ν αντιμετωπιστεί, οπότε εξαναγκάζεις τον εχθρό σου να κάνεις χρήση πυρηνικών εναντίων σου. Ε τι νόημα έχει τότε να τους στείλεις; Χαχαχα

    • Δε μου λες; α) Κάνε μου μια λίστα με τις γνώσεις σου περί του πολεμικού τομέα. β) Εξήγησε επίσης, ποιος ηλίθιος θα έστελνε όλο τον στρατό του εκτός χώρα και ποιος ηλίθιος θα ρίσκαρε να τον στείλει σε αυτοκτονία, με κίνδυνο τα πυρηνικά;
     ΞΕΚΙΝΑ!

    • Θέλω να μου πεις, τι γνωρίζεις, από στρατηγική, στρατιωτικές επιχειρήσεις, οπλικά συστήματα και κανόνες, που αφορούν την δράση σου σε πόλεμο.
     ΑΙΝΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
     (Παρεπιπτώντος, πάνε ρώτα και κάποιον ενεργό αξιωματικό για το αν αυτό που λέω είναι λογικό η παράλογο και το αν είναι λογικό, να κάνει η Κϊνα αυτή την κίνηση!

    • Και επειδή ξέρω τι έχεις στον νου σου: Εσύ φαντάζεσαι τώρα, ότι επειδή εσύ δέχεσαι τις προφητείες, η προφητείες σε ξύπνησαν και έτσι θα χεις τα μάτια σου ανοιχτά και θα σωθείς. Εγώ όμως θεωρώ, ότι αντιθέτως, σου έκαψαν τα μυαλά!
     Εμένα, δεν με ξύπνησε καμία προφητεία, το ότι κατάλαβα τι συμβαίνει, το ότι συνειδητοποίησα για τον πόλεμο που έρχεται, δεν μου το πε καμία προφητεία, η γεωπολιτική μου το αποκάλυψε και η στρατηγικές προθέσεις του συστήματος και των κρατών! Επίσης, μου αποκάλυψε, ότι δεν πρέπει να τσιμπήσω και να θεωρήσω ποθούμενο την Κων/Πολη, διότι θα ναι στημμένη η διεκδίκηση, όπως και αυτός ο πόλεμος και μετά φίλε μου, αφού παρέλθει όπως λέει και η προόρηση η βασιλεία του, έρχετε το τσιπάρισμα…
     Αυτό μ έκανε, να θεωρήσω, πως ο μόνος δρόμο ελευθερίας, βρίσκεται στα ορεινά! Δεν χρειάστηκε να μου το πει καμία προφητεία; Περισσότερα μου αποκάλυψε η γεωπολιτική. Γι αυτό, αυτό που σκέφτεσαι, ότι είσαι ο ξύπνιος, που θα σωθεί, είναι άκυρο, θα σωθείς μόνο και μόνο για να γίνεις γρανάζι τους αργότερα… (Kι αν σπάζεσαι ας πρόσεχες! Εγώ δεν σου είπα τίποτα, εσύ με πρόσβαλες χωρίς λόγο!)

   • Μαρκο.., πιθανοτατα εννοει η προφητεια ,αφυ ξεκινησει εκει η συμπλοκη ,θα χαθουν τα 1/3 των ανθρωπων ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ,αλλα γενικως στα εμπλεκομενα μερη – χωρες !!! Αυτο νομιζω εγω !!! Και ανεξαρτητα απο το τι βλεπουμε ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5..,ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΟΟΛΥ ΠΡΙΝ !!!….ΑΡΑ.., μην τις απορριπτεις ελαφρα την καρδια !!!! ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ,δεν γινονται ευκολα ,ουτε μπορουμε να προσδιοριζουμε εμεις τις ημερομηνιες !!!….απλα οι ενδειξεις συμπιπτουν στο καιρο μας, με τις γεωπολιτικοστρατηγικες εξελιξεις !!! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ .., ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ , γιατι αυτο ειναι κουτο ,(να αγνοηται) απο καθε σκεπτομενο!!!!

    • Με συγχωρείς Νικήτα και όντως έχεις δίκιο, απλά παρασύρθηκα από τον από πάνω. Οι προφητείες εννοείται πως ισχύουν, δεν είναι ψεύτικες, όλα όσα έχουν πει είναι αλήθεια. Ίσως να φταίει η ανθώπινη παρερμηνεία, που δεν γνωρίζουμε την γλώσσα του προφήτη, γιατί οι προφητείες κρύβουν βαθύτερα νοήματα: Όντως θα χαθεί πολύς κόσμος στην μέση ανατολή, εκατομμύρια και με τον μεγάλο πόλεμο ακόμα περισσότεροι…

 5. Μαλακιες απο το 5αποσταγμα. Σε αλλο νεο,λεει ότι θα καταρρεύσει το μεγαλυτερο φραγμα της Τουρκίας και θα πλημμυρίσει το Ιράκ και Συρία!!!!παρτε μια αποφαση επιτέλους!ξέρα η πλημμύρα??

 6. Επιβεβαιώνεται πλήρως η ΟΕΑ.Οτι συμβαίνει στον κόσμο,
  Πίσω από όλα είναι Κίτρινη φυλή.ουτε Εβραίοι ούτε
  Χάζαροι ούτε η Κούτση Μαρία…
  Δεν το βλέπετε βρε ΤΑΓΑΡΙΑ ????????!!!!!!!!!

 7. Τι άραγε εννοούν οι θεολόγοι μας όταν εκφράζονται έτσι; Τι να είναι αυτοί οι λόγοι των όντων; Οπωσδήποτε το θέμα είναι δύσληπτο. Για να το προσεγγίσουμε χρειάζεται να μιλήσουμε πρώτα για τον Λόγο (με λάμδα κεφαλαίο).

  Λόγος είναι το δεύτερο πρόσωπο της Τριαδικής θεότητος. Ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού. Κατά τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, «εν αρχή ην ο Λόγος…». Πώς θα εννοήσουμε εδώ τον Λόγο; «πάντα δι’ αυτού εγένετο». Πανταιτία. Δεύτερον σαν Λογική. Σαν υπέρτατη Λογική και Σοφία. Ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη ο Υιός χαρακτηρίζεται σαν Σοφία τού Θεού. Σοφία προσωπική και ενυπόστατη (πρβλ. 8ον κεφ. Παροιμιών: «Ηνίκα Κύριος ισχυρά εποίει τα θεμέλια της γης, εγώ η Σοφία ήμην παρ’ αυτώ αρμόζουσα κλπ.»). Τρίτον σαν Ομιλία, αφού δι’ αυτού ομιλεί ο Πατήρ και εξαγγέλλει την βουλή του, πράγμα που επισημαίνει και ο προφήτης Ησαΐας με τον χαρακτηρισμό, «μεγάλης βουλής άγγελος». Τα πάντα δι’ αυτού και εις αυτόν έκτισται… και τα πάντα εν αυτώ συνέστηκε». Κτίσις του κόσμου δι’ Αυτού. Κτίσις του κόσμου εις Αυτόν. Σύστασις του κόσμου εν Αυτώ. Τα νοήματα είναι σπουδαία και γεμάτα βάθος. Ο Υιός του Θεού δημιουργεί, αλλά και διακυβερνά και συγκρατεί τα σύμπαντα «φέρων τα πάντα τω ρήματι της δυνάμεως Αυτού». Αποτελεί την συστατική και την συνεκτική τους δύναμι. «Εις αυτόν κρέμαται η πάντων υπόστασις» (Ι. Χρυσόστομος). Και όλα μιλούν γι’ αυτόν, τον υπακούουν, τον υπηρετούν τον δοξάζουν. Όλα ατενίζουν σ’ αυτόν σαν σε τελικό τους σκοπό, αφού «τα πάντα εις αυτόν έκτισται». Όλα επιζητούν με στεναγμούς αλαλήτους να ενωθούν μαζί του. Αυτός είναι, κατά την Αποκάλυψιν του Ιωάννου, το Α και το Ω της κτίσεως.

  Θα τον ιδούμε με τρεις έννοιες: Πρώτον σαν Αιτία. Αιτία από την οποία προήλθαν τα πάντα, αφού «Κατά θαυμαστό τρόπο στα θεολογικά κείμενα οι λόγοι των όντων συμπίπτουν εννοιολογικά. Παρουσιάζονται όμοια με τρεις έννοιες. Δηλαδή σαν αιτίες που δημιούργησαν τα όντα. Αυτοί αποτελούν τη βάση της ουσίας όλης της κτίσεως. Αυτοί μορφώνουν το κτιστόν Είναι. Σαν λογικά και σοφά νοήματα που κρύβονται μέσα στην κτίσι και την νοηματοδοτούν. Και σαν φωνές και ομιλίες που κηρύττουν τα θεϊκά μεγαλεία. Με άλλα λόγια κατά την θεολογική αντίληψη, οι λόγοι των όντων αποτελούν ενέργειες και δυνάμεις και εκφάνσεις του Λόγου.

  Κάτω δηλαδή από το εξωτερικό περίβλημα της κτίσεως, και μέσα στην κτίσι, υπάρχουν και δρουν οι ακτίνες του νοητού ήλιου – Χριστού.

  Γι’ αυτό άλλωστε και ο Απόστολος υπογραμμίζει: «Σύμφωνα με την διδασκαλία των μυστικών θεολόγων της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα του Μαξίμου του Ομολογητού (Περί διαφόρων αποριών, ΡG 91, 1285 – 1288) όλος ο κτιστός κόσμος αποτελεί ένα είδος ενσαρκώσεως του Λόγου. (Ας σημειωθή ότι υπάρχει και μία άλλη μυστική ενσάρκωσίς του, στο κείμενο της Αγίας Γραφής. Γι’ αυτό τόσο η Γραφή όσο και η κτίσις κάτω από ένα κάλυμμα κρύπτουν το μεγαλείο τον Χριστού. Η κτίσις είναι εξήγησις της Γραφής και η Γραφή της κτίσεως»). Κρύπτεται φαινόμενος και εκφαίνεται κρυπτόμενος» (όσιος Μάξιμος), Αλλά αυτό προϋποθέτει νου καθαρισμένο από την θολούρα των παθών. Μόνο ο εξαγνισμένος νους μπορεί να γίνη θεωρητικός, ώστε να νοιώθη διάφανο το ένδυμα της κτίσεως και ν’ αντικρύζη καθαρά τους λόγους των όντων, δηλαδή τις χάριτες και φανερώσεις του Λόγου του Θεού. Όπως πάλι σημειώνει ο Ομολογητής Μάξιμος, «…τοις των όντων εαυτόν (ο Λόγος) δι’ ημάς απορρήτως εγκρύψας λόγοις αναλόγως δι’ εκάστου των ορωμένων ως δια τίνων γραμμάτων υποσημαίνεται». (Περί διαφόρων αποριών).

  Για τους θεολόγους μεταξύ Βίβλου και δημιουργίας υπάρχει μεγίστη σχέσις. Όπως σημειώνει ο Νικόδημος ο Αγιορείτης, « Ατενίζοντας μ’ αυτό το πρίσμα τον κόσμο, μπορούμε ν’ αναζητούμε μέσα του τον κρυμμένο Λόγο. Αυτόν που αυτά όλα ανήκουν στην «θεωρίαν της κτίσεως», για την οποία τόσο συχνά ομιλούν οι Νηπτικοί πατέρες.

  (Εντυπωσιακό περιστατικό, σχετικό κάπως με το θέμα μας, αναφέρεται στον βίο του μεγάλου ασκητού όσιου Βενεδίκτου (480-547). Δοκίμασε μία μοναδική εμπειρία. Αξιώθηκε ν’ αντικρίσει μέσα στην αστραφτερή δόξα του Θεού «πάντα τα όντα, ώσπερ υπό μίαν τινά περιεχόμενα ακτίνα του νοητού ηλίου». Μεγαλειώδες και υπερθαύμαστο βίωμα!), διαβεβηκότας εν θεωρία» ο κτιστός κόσμος περιέχει μέσα του δύναμι που έλκει στην ένωση με τον Χριστό. Έτσι ολόκληρη η κτίσις υπό μία ευρύτερη έννοια μπορεί κατά κάποιο μυστικό τρόπο να λογισθή σαν Εκκλησία του Χριστού. Ας μη σκανδαλισθή κανείς μ’ αυτό πού λέμε. Τα όρια της Εκκλησίας δεν είναι εύκολο να καθορισθούν επακριβώς. Από μια πλευρά η Εκκλησία έχει όρια, από την άλλη όμως δεν έχει. Και το ένα αληθεύει και το άλλο. Όλοι οι πιστοί οι ενσωματωμένοι δια της πίστεως και των μυστηρίων στο σώμα του Χριστού αποτελούν την Εκκλησία. Αυτό είναι αληθές. Πλην όμως ολόκληρος ο κτιστός κόσμος, και αυτός Εκκλησία είναι. Και αυτό σωστό είναι. Πρόκειται κι εδώ για ένα μυστήριο που ο ανθρώπινος νους δυσκολεύεται να το προσεγγίση. «Εις αυτόν έκτισται», αφού σ’ αυτόν αποβλέπει σαν σε έσχατο σκοπό της. «Και αυτή η κτίσις», σημειώνει ο Απόστολος Παύλος, «ελευθερωθήσεται από της δουλείας της φθοράς εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού». Η καλλονή του μέλλοντος αιώνος» (Γρηγόριος Παλαμάς), λαμπρύνθηκε και το σώμα τον Χριστού, αλλά και τα ενδύματά του. Το σώμα και τα ενδύματα αντιπροσωπεύουν τον κτιστό κόσμο. Αυτό προδηλώνει ότι όλη η κτίσις προορίζεται να μετάσχη στην άκτιστη παραδεισένια δόξα του Χριστού.

  Σε όλους τους «Αφού την κτίσι την διαπερνούν, την διαποτίζουν, την ζωοποιούν και την συνέχουν οι ενέργειες του Χριστού, μπορούμε να την νοιώσουμε σαν Εκκλησία. Άλλωστε και η τύχη της στον μέλλοντα αιώνα συνακολουθεί την Εκκλησία, την νύμφη του Αρνιού, διότι και αύτη θά μεταμορφωθή, θα αφθαρτοποιηθή και θα διαποτιστεί από την υπέρλαμπτη δόξα τον, αφού «επάνω στο Θαβώρ προβλήθηκε για λίγο η μέλλουσα βασιλεία».

  Οι υλιστές κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι περιφρονούν την ύλη. Πρόκειται για την πιο μεγάλη παρανόησι. Ο Χριστιανισμός δεν δέχεται ότι το σώμα του ανθρώπου, η ύλη, ο υλικός κόσμος είναι κάτι το κακό. Άλλωστε η χάρις μεταδίδεται με υλικά στοιχεία πού αγιάζονται (λάδι – νερό – ψωμί – κρασί).
  Για τον υλιστή, μόλις πεθάνουμε, το υλικό σώμα αποσυντίθεται, χάνεται. Γι’ αυτόν οδεύουμε προς τον χαμό και τον εκμηδενισμό. Για τον Χριστιανό όμως υπάρχουν και μετά τον θάνατο «οδοί ζωής». («Εγνώρισάς μοι οδούς ζωής» λέει ο ψαλμωδός). Υπάρχει μελλοντική αφθαρσία των σωμάτων (για να το χωνέψουμε κάπως αυτό, επιτρέπει ο Θεός πολλά σώματα Αγίων να διατηρούνται και στον παρόντα αιώνα άφθαρτα και εύκαμπτα και γεμάτα θαυματουργική χάρι). Υπάρχει μελλοντική δόξα των σωμάτων και όλης της κτίσεως. Όταν τα Ιερά κείμενα ομιλούν για καινούργια γη και καινούργιους ουρανούς, εννοούν την ένδοξη μελλοντική μεταμόρφωσι και θέωσι ολόκληρου τον κτιστού κόσμου. Ώσπερ τι βιβλίον έγγραφον, υπαγορευόμενον την του Θεού δόξαν» (Μ. Βασίλειος). Νοιώθουμε όλο τον κόσμο να αποστίλβη και ν’ αντιφεγγίζη την χωρίς αρχή και τέλος θεϊκή δόξα. Έτσι ζούμε μία παραμελημένη διάστασι της χριστιανικής ζωής, την δοξολογική, η οποία αγγελοποιεί την ύπαρξί μας.

  Αυτό το πνεύμα εμποτίζει και μία ορθρινή προσευχή που αναφέρει: «Ο Θεός… πρόσδεξαι ημών μετά των κτισμάτων σου πάντων την κατά δύναμιν δοξολογίαν… ότι πάσα πνοή και κτίσις υμνεί την ακατάληπτόν σου δόξαν».

  Όταν τα μάτια της ψυχής μας φωτίζωνται από τις ακτίνες της θεολογίας, κάθε ενατένισις των κτισμάτων ισοδυναμεί με ενατένισι της θεϊκής δόξας. Νοιώθουμε όλη την δημιουργία

  Όσοι διαθέτουμε ευαίσθητες πνευματικές χορδές ας αφήσουμε την «φυσικήν θεολογίαν» να συνθέση επάνω τους κάποιες αγγελόπρεπες μελωδίες, όμοιες μ’ εκείνες των Τριών Παίδων. Μέσα από το καμίνι της σύγχρονης αποστασίας και κακίας, όπως εκείνοι μέσα από «την κάμινον του πυρός» ας αναφωνήσουμε υμνολογικά…

 8. γιατί όταν ακούτε για δύο μυριάδες μυριάδων (2χ10.000χ10.000)στρατό φαντάζεστε την Κίνα;Η Ινδία έχει πολύ μικρότερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεύτερο Ετήσιο Συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών..ΘΕΣΜΟΙ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ – ΔΝΤ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αν καταφέρεις να λύσεις αυτό τον προβληματισμό θα δεις το άμεσο μέλλον…