ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Yπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο δρόμο της Γης με ταχύτητα 110 χλμ. ανά δευτερόλεπτο..

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Yπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο δρόμο της Γης με ταχύτητα 110 χλμ. ανά δευτερόλεπτο..

Μια μαύρη τρύπα, με εκατομμύρια φορές περισσότερη μάζα από τον ήλιο, κινείται προς τη Γη και θα σβήσει μια μέρα τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Η μαύρη τρύπα επιταχύνεται προς εμάς με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο και βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία της Ανδρομέδας – του πλησιέστερου και πολύ μεγαλύτερου γείτονα του Γαλαξία μας.

Στο κέντρο των περισσότερων γαλαξιών υπάρχει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, που τα αστέρια στροβιλίζονται και βοηθούν να κρατηθούν τα πάντα στη διαμόρφωση.

Αλλά αυτή είναι η έντονη βαρυτική έλξη του Γαλαξία και της Ανδρομέδας, που έλκεται προς το ένα από το άλλο και θα καταρρεύσει μια μέρα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Fraser Cain, εκδότης του διαστημικού ιστότοπου Universe Today, έγραψε για το Phys.org: «Υπάρχει μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία.

«Και όχι μόνο μια μαύρη τρύπα, είναι μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα με περισσότερο από 4,1 εκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου.andromeda milky way

«Είναι ακριβώς εκεί, προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Τοξότη.

«Βρίσκεται μόλις 26.000 έτη φωτός μακριά. Και καθώς μιλάμε, είναι στη διαδικασία της διάσπασης ολόκληρων αστεριών και συστημάτων αστέρων, που τους καταναλώνουν περιστασιακά, προσθέτοντας στη μάζα τους σαν ένα άγριο καρχαρία ».

Λόγω του μεγέθους της Ανδρομέδας όμως, θα υπάρξει μόνο ένας νικητής όταν θα σπάσει στο Γαλαξία.

Όμως, καθώς η Ανδρομέδα απέχει 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, θα χρειαστεί πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σε εμάς, έτσι είμαστε ασφαλείς για τώρα.

Ο κ. Cain δήλωσε: «Ο πανικός θα συμβεί όταν ο Γαλαξίας θα συγκρουστεί με την Ανδρομέδα σε περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια.

http://www.express.co.uk/news/science/834291/Supermassive-black-hole-heading-Earth-s-way-andromeda-milky-way

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko

Loading...

8 thoughts on “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Yπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο δρόμο της Γης με ταχύτητα 110 χλμ. ανά δευτερόλεπτο..

  1. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ says:

    Θα χρειαστεί πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σ’εμας…Αδέρφια προλαβαίνω να ξανακάνω οικογένεια(εννοείται με άλλη σύζυγο).Μετά…σάρα κακιά!

  2. μεχρι τοτε says:

    θα εχουν μαθει και τα βοδια οτι οι μαυρες τρυπες ειναι επινοηση που επιβληθηκε για τη διατηρηση μιας ηλιθιας θεωριας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *