ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΜΠΑΜΠ-ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ αυτή την στιγμή στη ΣΥΡΙΑ

13/12/2016

Όλο το βάρος του πολέμου αυτή την στιγμή εφαρμόζεται στην πόλη Αλ Μπαμπ, το μήλον της Εριδος στη Συρία…
Ητοι ποιός θα κατακτήσει αυτή την πόλη…

-αν το κανουν οι Κουρδοι ενωνουν το νεο κουρδικο κρατος εντος της Συριας το οποίο μετα θα επεκταθει και εντος της Τουρκιας…

-αν το κανουν οι Τουρκοι και τουρκοφιλοι αποτρεπουν το παραπανω σχεδιο των κουρδων αλλα κανεις δεν γνωριζει ποσο θα προχωρησουν ακομη στο συριακο εδαφος…..ή αν θα καταστραφουν τελικα απο τον συριακο στρατο και εδω αναμένεται καθαρη εμπλοκη συριακου τουρκικου στρατου που οι ρωσοι δεν το επιθυμούν .

Η Ρωσία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκανε μυστική συμφωνία με την Τουρκία προκειμένου να καταλαβει η τελευταία την ΑΛ ΜΠΑΜΠ αλλά να σταματήσει εκεί με αντάλλαγμα το Χαλέπι.

Βέβαια θα εξασφαλίσει με δυνάμεις η Ρωσία την μη προχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων πέρα από την πόλη ΑΛ ΜΠΑΜΠ και επίσης δεν θα αφήσει την εμπλοκή Τουρκικού-Συριακού στρατού…πως θα το κάνει αυτό ειδομεν…πάντα θα υπάρχουν οι εκπλήξεις και πό την πλευρα της Συρίας αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξουν και οι Κούρδοι μετά από αυτό. Οι Τουρκικές ενισχύσεις προέρχονται από την Ανατολική Θράκη(1η Στρατιά) και η συνολική τους δύναμη είναι επιπέδου Μεραρχίας(10.000 άνδρες).


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόσφατα προώθησαν και Μονάδα ειδικών δυνάμεων…για υπερεξασφάλιση …στη διαμόρφωση του αποτελέσματος…
Αν αυτές όλες οι δυνάμεις παρά την συμφωνημένη και στημένη κατάσταση δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τον Αντικειμενικό Σκοπό που είναι η πόλη ΑΛ ΜΠΑΜΠ προβέπεται μεγάλη ηττα των Τούρκων με ολέθρια αποτελέσματα στη συνέχεια…για τον τουρκικό παράγοντα στην περιοχή…
-αν το κανει ο συριακος στρατός(καταλαβει πρωτος την ΑΛ ΜΠΑΜΠ) αποτρεπει την δημιουργια κουρδικου κρατους και στη συνεχεια εκδιωκει και τους υπολοιπους…τουρκους ,τουρκοφιλους κλπ
Όμως προφανώς ενημερώθηκαν από τους Ρώσους για την προηγούμενη συμφωνία με τους Τούρκους.

Την Συρία την συμφέρει να μη κατακτηθει η πόλη απο τους Κουρδους όπως και την τουρκια (για να μη δημιουργηθει κουρδικο κρατος ) αλλα θα εχει προβλημα αν κατακτηθει απο τουρκους και τουρκοφιλους γιατι αυτοί θα εδραιωθουν εκει και θα κατεχουν εδαφος της….σπαζοκεφαλια εντελως που μπορει αν αναμιχθει και το ιραν καθότι ήδη η Τουρκια κατηγορει το ιραν πως σκοτωνει τουρκους με drones εξοπλισμενα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο πόλεμο..

Στην παρούσα φάση πάντως διαφαίνεται πως δεν υπάρχει καμμια εμπλοκή των Αμερικανών …στο όλο θέμα…Οι ΗΠΑ έχουν βγεί εκτός παιχνιδιού.ή συμφώνησαν εφ όλης της ύλης με τους Ρώσους προκειμένου να οφεληθούν τα μέγιστα στην Μοσούλη..

Εκτίμηση Πληροφοριών.

Η Τουρκία χάνοντας το παιχνίδι στην Μοσούλη μάλλον τείνει να ικανοποιηθεί λόγω αδυναμίας εκ της εμπλοκής των άλλων μεγάλων δυνάμεων καταλαμβάνοντας την ΑΛ ΜΠΑΜΠ με μυστική συμφωνία που έκανε με τους Ρώσους χωρίς τους Αμερικανούς..Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί το σχέδιο των Κουρδων για συνενωση και δημιουργία νέου Κουρδικού Κράτους στη Βόρεια Συρία και κατ επέκτασιν στην Νότια Τουρκία.

Άλλα ενδεχόμενα σενάρια :

1. Nα καταστραφούν οι τουρκικές δυνάμεις στην Αλ Μπαμπ από τους Κούρδους, παρόλη την μυστική συμφωνία Ρώσων-Τούρκων…

2. Να εισβάλλουν οι Τούρκοι στη Συρία και να συνεχίσουν πέρα απο την ΑΛ Μπαμπ ,οπότε να καταστραφούν από τους ίδους τους Ρωσους, Κουρδους και Συριακό στρατό μαζι..

3. Ύπαρξη και άλλης μυστικής συμφωνίας από Ρώσους ,ΗΠΑ, με Κούρδους ,Συρία που θα φανεί εκ του αποτελέσματος.

Για την πατρίδα μας όλα τα σενάρια που προβλέπουν καταστροφή των τουρκικών δυνάμεων θα είναι άλλο ένα θεικό δώρο αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ

Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη των Κούρδων. Με πράσινο η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA). Με κυανό οι Τούρκοι και οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι τους ( μάλλον αυτό θα είναι και το έδαφος συν βέβαια και την περιοχή της πόλης ΑΛ Μπαμπ που θα κερδίσουν σύμφωνα με την μη επιβεβαιωθείσα μυστική συμφωνία με τους; Ρώσους). Με κόκκινο η κυβέρνηση και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος(ISIS)

Νικόλαος Β. Θυμιανίδης
Ταξχος (ΤΘ) ε.α

Loading...

4 thoughts on “ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΜΠΑΜΠ-ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ αυτή την στιγμή στη ΣΥΡΙΑ

 1. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

  Θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ καλό η Συρία.
  Να επιτρέψει τον σχηματισμό Κουρδικού κράτους και έτσι να χει εξασφαλίσει τα νώτα της. Σαφώς και αποτελεί απώλεια εδάφους αυτό αλλά ταυτοχρόνως, σημαίνει εξασφαλισμένος φιλικός γείτονας στον Βορρά, αντιτουρκικός. Η Τουρκία θα χει δυσκολίες να κατέβει στην Συρία μετά και καμία δικαιολογία να περάσει μέσα απ τα εδάφη της, ενώ για να το κάνει από ανατολικά, πρέπει να το κάνει απ το Κουρδικό κράτος. Έτσι ο Άσσαντ, θα χει ν ασχοληθεί μόνο με τους Ισλαμιστές και εδάφη που κατέχουν και δεν ανήκαν στην Συρία, είναι ευκαιρία να τα πάρει. Ιρακινά εδάφη δηλαδή. Εξ άλλου, μια συμφωνία με το Ιράν, θα εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από το Ιράκ. Τι αντίδραση να μπορέσει να κάνει το Ιράκ, απέναντι σε Ιράν και Συρία, με την υποστήριξη των Ρώσων; Σε πόλεμο αποκλείεται να πάνε. Οι Τούρκοι θα εγκλωβιστούν πάνω, ασχολούμενοι με τους Κούρδους μόνο και μετά είναι σειρά της Ρωσίας, να τηρήσει την υπόσχεσή της στους Αρμένιους, συν ότι μπορεί να κερδίσει και την εύνοια των Κούρδων, αν τους υποστηρίξει.
  Εϊναι προτιμότερο έτσι, γιατί αν δεν διαλύσει η Ρωσία την Τουρκία, θα το κάνουν οι δυτικοί με τον Γκιουλέν, που είναι φιλοδυτικός και Κεμαλικός… Το όλο θέμα, είναι ότι ο Ερντογάν τα ψιλοβρήκε με τον Πούτιν, προς το παρόν αλλά δε νομίζω πως αξίζει αυτή η συνεργασία, εξ άλλου πρόσβαση στην μεσόγειο, θα χουν οι Ρώσσοι, μέσω της Συρίας. Εκτός κι αν καίγονται τόσο πολύ πια για το Αιγαίο και περιμένουν τον Ερντογάν, να τους εξασφαλίσει αυτή την πρόσβαση; Είναι και τα Βαλκάνια ένα θέμα μετά…

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

   Πάντως ο Γκιουλέν θα ναι το τέλος της Τουρκίας… Το λέω γιατί, πρώτον θ ασχοληθεί με το να επεκταθεί προς Βαλκάνια και θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδος, άσχετα που και ο Ερντογάν θα το ήθελε αυτό αλλά τουλάχιστον, με τον Γκιουλέν, θα χουν λόγο οι Ρώσοι και οι Σύμμαχοί τους να διαλύσουν την Τουρκία και έτσι θ αποτραπεί η όποια διεκδίκηση Ελληνικού εδάφους, από τους Τούρκους πράγμα που μας συμφέρει. Ενώ τώρα, είμαστε σε χειρότερη θέση…

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

   Το κλειδί βασικά, είναι το Κουρδιστάν. Αν καταφέρει ο Ρωσικός άξονας, μαζί με το Ιράν και την Συρία, να κερδίσουν την εύνοια των Κούρδων, ενισχύοντάς τους, τότε μπορούν να τους αναγνωρίσουν και σαν κράτος, κι ας το θέλουν και οι δυτικοί, στην τελική, το Κουρδιστάν, θα ναι αδύναμο, να χρησιμοποιηθεί από τους δυτικούς εναντίων των συμφερόντων της Συρίας-Ρωσίας-Ιράν και έχοντας την επιροή τους στην περιοχή, το Κουρδιστάν θα γίνει μέρος του άξονά τους, αντί δυτικό…Η μόνη επιλογή που θα χουν οι δυτικοί μετά, θα ναι να ξαναενισχύσουν το ISIS και να ξεκινήσουν εμφύλλιο στην Τουρκία με τον Γκιουλέν και πάλι δε πιστεύω να μπορέσουν ν ανατρέψουν τα νεα δεδομένα…Θα δείξει…Τροφή για σκέψη για όλους μας.

   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

    Φυσικά αν γίνει έτσι, τότε ίσως ο Ερντογάν να τα γυρίσει πάλι και να ταχθεί πάλι υπέρ των δυτικών συμφερόντων… ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΤΡΕΛΟΣ, ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!
    Αλλά και πάλι, θα ναι τραγελαφικό να το δούμε αυτό, θα γελάει μέχρι και το παρδαλό κατσίκι… Τελικό συμπέρασμα: ¨Οτι και να γίνει, η Τουρκία θα διαλυθεί χαχαχα αυτό είναι το μόνο σίγουρο…Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *