08:14 - 11/02/2023

Ποιος θα τους σταματήσει; Εταιρία γεωμηχανικής απελευθερώνει σωματίδια θείου στην ατμόσφαιρα για να σταματήσει την «κλιματική αλλαγή», αγνοώντας τις συνέπειες!

Διαφημίσεις

Μια εταιρεία αναπτύσσει μετεωρολογικά μπαλόνια που απελευθερώνουν ανακλαστικά σωματίδια θείου στην ατμόσφαιρα της γης, ισχυριζόμενη ότι εξουδετερώνει την κλιματική αλλαγή μέσω της ηλιακής γεωμηχανικής, ενώ αγνοεί τις επιβλαβείς συνέπειες τέτοιων πράξεων.

Η ηλιακή γεωμηχανική επιδιώκει να αλλάξει το κλίμα εκτρέποντας το ηλιακό φως μακριά από τον πλανήτη. Η απελευθέρωση θείου και άλλων παρόμοιων μορίων πιστεύεται ότι έχει την ικανότητα να παγώσει τον πλανήτη. Όταν το όρος Pinatubo στις Φιλιππίνες εξερράγη το 1991, έστειλε τεράστιους όγκους διοξειδίου του θείου στη στρατόσφαιρα, το οποίο διασκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε ψύξη 1 βαθμού Fahrenheit για τους επόμενους 15 μήνες αλλά προκάλεσε επίσης και προβλήματα στην γεωργία.

Η Make Sunsets, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, πιστεύεται ότι εκτόξευσε τα μετεωρολογικά μπαλόνια στο Μεξικό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Make Sunsets, Luke Iseman, δήλωσε στο MIT Technology Review ότι αναμένει να χαρακτηριστεί ως «κακός της υπόθεσης» για αυτό που κάνει η εταιρεία. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή και ότι, επειδή ο κόσμος κινείται αργά για να λύσει το ζήτημα, αποφάσισε να δώσει μια πιο δραστική απάντηση.

“Είναι ηθικά λάθος, κατά τη γνώμη μου, να μην το κάνουμε αυτό”, είπε ο Iseman. Αυτό που είναι σημαντικό είναι «να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Ο πραγματικός λόγος ωστόσο, είναι πως η Make Sunsets καταβάλλει αυτή την προσπάθεια για τη δημιουργία εσόδων από τη γεωμηχανική, θέλει να κερδίσει χρήματα από τις προσπάθειές της πουλώντας “πιστώσεις ψύξης” 10 $ για την απόρριψη ενός γραμμαρίου σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Η startup έχει ήδη αποκτήσει 750.000 δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο. Σκοπεύει να αυξήσει το ωφέλιμο φορτίο θείου στο μέλλον, καθώς και να χρησιμοποιήσει τηλεμετρία και άλλους αισθητήρες.

Οι καταστροφικές επιπτώσεις

Η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να καταλήξουν να αλλάξουν τον υδρολογικό κύκλο του κόσμου, κάτι που θα επηρεάσει τη δραστηριότητα των μουσώνων. Η γεωργία και η επισιτιστική ασφάλεια ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από αυτό.

Οι άνθρωποι μπορεί απερίσκεπτα να απελευθερώσουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα εάν η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός ψύχει τη γη. Η οξίνιση των θαλασσών μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικού CO2.

Επιπλέον, εάν η ηλιακή γεωμηχανική τερματιστεί απότομα μετά από λίγο χρόνο χρήσης, μπορεί να επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά δέκα φορές και να δημιουργήσει τελικά ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. (Σχετικό: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), δεν υπήρξε «υπερθέρμανση του πλανήτη». Αντίθετα, η παγκόσμια ψύξη συνεχίζεται για όγδοη συνεχή χρονιά!)

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να μειώσει τις βροχοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν το τοπικό περιβάλλον. Τα τροπικά οικοσυστήματα και τα αειθαλή δάση θα πλήττονταν περισσότερο από αυτό.

Για παράδειγμα, μια αλλαγή στις βροχοπτώσεις μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη βλάστηση, κάτι που θα ήταν τρομερό για τα ζώα που εξαρτώνται από αυτά τα φυτά για επιβίωση.

Ο David Keith, επιστήμονας και ερευνητής στον τομέα της ηλιακής γεωμηχανικής, εξήγησε σε μια ανάρτηση του γιατί αντιτίθεται στην εμπορική εργασία με τέτοιες τεχνολογίες, καθώς δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη που απαιτείται για τον κόσμο με τη μονομερή λήψη αποφάσεων για το θέμα.

Υποστήριξε ότι μόνο οι «διαφανείς δημοκρατικοί θεσμοί» θα πρέπει από μόνοι τους να πραγματοποιούν ηλιακή γεωμηχανική. «Η ηλιακή γεωμηχανική είναι μεγάλης κλίμακας τροποποίηση του κλίματος που έχει εγγενώς παγκόσμιες συνέπειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν.

Ο Shuchi Talati, υπότροφος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ισχυρίζεται ότι οι πράξεις του Make Sunset θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην επιστημονική έρευνα, ακόμη και να οδηγήσουν σε μειώσεις χρηματοδότησης, να αυξήσουν τα αιτήματα για ρύθμιση τέτοιων μελετών και να μειώσουν την κρατική υποστήριξη σε αυτές.

«Η τρέχουσα κατάσταση της επιστήμης δεν είναι αρκετά καλή… είτε για να απορρίψουμε, είτε να αποδεχθούμε, πόσο μάλλον να εφαρμόσουμε [ηλιακή γεωμηχανική]… Το να προχωρήσουμε στην εφαρμογή σε αυτό το στάδιο είναι μια πολύ κακή ιδέα».

anazitiseis.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Θυμάμαι στον Δημόκριτο προ 10ριά χρόνια, ειχα παρακολουθήσει 15θήμεο θερινο σχολείο. Σε ενα μάθημα, μας μίλησαν για αυτό. Ειπαν ότι είναι επικίνδυνο διότι ό,τι στέλνουμε στον ουρανό, πέφτει στο έδαφος/λιμνες/θάλασσα και αλλάζει δραματικά το ph με συνέπεια τον θάνατο χλωρίδας και πανίδας.

  2. ο Θεος τα παντα τελεια εποιησε… ο Γερμανοταιλανδος Γιατρος Μαχντι το τονισε και για το ανοσοποιητικο συστημα για το μπολι το οποιο πονηρια εστι…αυτος κι ο Δωκτορας Ζελενκο ο εβραιος γιατρος , του Τραμπ που μιλησε σε συνεδριο των εβραιων,οπως κι ο καρδιναλιος νομιζω με εκαναν τρομερη εντυπωση,ο Ντε Σαντις κυβερνηρης της Φλωριδα ρεμπουπλικανος το ιδιο…υπαρχουν υγιεις δυναμεις παιδια του φωτος ,ασχετα αν δεν ειναι ορθοδοξοι…ορθοδοξος η ορθη πιστη του Ισραηλ του Μωηση…Ιησου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*