ΜΕ ΠΟΙΕΣ (ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ «ΑΥΤΩ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το αποτυχών πραξικόπημα και το ξέσπασμα ενός ανεπανάληπτου κύματος συλλήψεων, διώξεων και αποστρατεύσεων, βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση διάλυσης, όπως επισήμανε και ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ Ευρώπης, στρατηγός Curtis Scaparrotti, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την συμμετοχή της Τουρκιάς στο ΝΑΤΟ προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

diethni

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 325 εν ενεργεία στρατηγούς των ενόπλων δυνάμεων εκδιώχτηκαν μετά το πραξικόπημα οι 149, μεταξύ αυτών οι διοικητής ναύαρχος του στόλου Μαύρης Θάλασσας και ο στρατηγός διοικητής της 2ης Στρατιάς, δηλαδή σχεδόν οι μισοί επιτελείς, με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης, ενώ από την πολεμική αεροπορία εκδιώχτηκαν 500 εν ενεργεία πιλότοι γεγονός που ανάγκασε την τουρκική κυβέρνηση να αναζητά πιλότους για να πληρώσουν τα κενά από την πολιτική αεροπορία ακόμα και από.. ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Χαρακτηριστικό είναι το ξεκαθάρισμα υψηλόβαθμων στελεχών που έγινε στα Γενικά Επιτελεία. Συγκεκριμένα εκδιώχτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού 1.259 άτομα, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.

Μετά το αποτυχών πραξικόπημα ενώ τα κύματα συλλήψεων στις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονται αμείωτα, έχουν συληφθεί 157 αντιστράτηγοι και υποστράτηγοι, 2 χιλιάδες 71 ανώτεροι αξιωματικοί, 100 ανώτεροι αξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής, 18 αξιωματικοί της Ακτοφυλακής, (που μας δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο), ενώ οι συνολικές συλλήψεις ένστολων μέχρι τα τέλη Αύγουστου είχαν φτάσει τον αριθμό των 6 χιλιάδων 153.

Η μεγάλη αεροπορική βάση Akıncılar της Άγκυρας που είχε πρωτοστατήσει στο πραξικόπημα, ουσιαστικά έχει κλίσει ενώ όλο σχεδόν το επιτελικό της προσωπικό βρίσκεται στις φυλακές. Το ίδιο έγινε και στην νατοϊκή βάση του Ιντζιρλίκ.

Οι στρατιωτικές – αεροπορικές βάσεις των περιοχών, Adana, Bitlis, Denizli, Kocaeli, Malatya, Marmaris, Mersin, Sakarya και Şırnak, έχουν εξαρθρωθεί καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει συληφθεί και ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Όλες οι στρατιωτικές σχολές, Ευελπίδων, Ικάρων και Δοκίμων, έχουν κλείσει και μόλις τώρα η τουρκική κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση των κενών θέσεων.

Εκεί βέβαια που έγινε κυριολεκτικά ο χαμός είναι στη τουρκική δύναμη του ΝΑΤΟ, όπου το μεγαλύτερο μέρος των υπηρετούντων έχουν κηρυχτεί σε διωγμό προκαλώντας έντονο πρόβλημα στην συμμαχία ενώ και οι υπόλοιποι θεωρούνται ύποπτοι από την τουρκική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα από του 462 νατοϊκούς αξιωματικούς του ΝΑΤΟ οι 237 καταζητούνται ως πραξικοπηματίες ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 189 αξιωματικούς. Φυσικά οι περισσότεροι έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν στην Τουρκία ζητώντας άσυλο κυρίως από ΗΠΑ και Γερμανία προκαλώντας πρόβλημα στις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Το κυριότερο σε όλα αυτά είναι ότι έχει επικρατήσει ένα κλίμα έντονης καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης σε όλα τα κλιμάκια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που δεν θα πρέπει να μην το επισημάνουμε.

Μετά από όλα αυτά, αντιλαμβάνεται κανείς με ποιους έχουμε να κάνουμε που… γαυγίζουν συνέχεια για να μας τρομοκρατήσουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “ΜΕ ΠΟΙΕΣ (ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ «ΑΥΤΩ»

 1. XRC says:

  ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ .ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ . ΤΟ ΟΤΙ ΤΑΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

 2. Είμαι ο ΑΠΑΥΤΑ. οι τούρκοι δεν θα μας επιτεθούν στρατιωτικά. Κοιμηθείτε άφοβα. says:

  Πρόσφατα κάποιος που με αντιγράφει τακτικά μου υπέκλεψε και τις σκέψεις μου όταν έκανε το παρακάτω σχόλιο:
  Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2016 @ 19:44 – – –
  »Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι από την συντακτική ομάδα των Κατοχικών.. λαμβάνουν στο παρασκήνιο, ηλεκτρονικά μηνύματα πολλών συνανθρώπων μας, όπου ζητούν μετά μεγάλης επιθυμίας έναν πόλεμο μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας… βεβαίως το μεγαλύτερο τμήμα από αυτούς τους συνανθρώπους μας είναι επηρεασμένο σε μέγιστο βαθμό από «προφητείες» αγίων…. των τελευταίων 20 – 25 ετών, αλλά αυτό δεν έχει και πολύ σημασία εάν και εφόσον έχουν αποφασίσει να θυσιαστούν με κάποιο τρόπο, νομίζοντας ότι ένας διακρατικός πόλεμος μεταξύ ενός χριστιανικού κράτους (ακόμα), και ενός μουσουλμανικού κράτους, θα τελειώσει έτσι απλά… όταν μέσα στο χριστιανικό κράτος, υπάρχει άγνωστος αριθμός μάχιμων μουσουλμάνων, που έχουν έλθει από διάφορες περιοχές με εμπόλεμες ζώνες. Όπως ποτέ δεν πίστεψαν οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, ότι όταν μπαίναμε στο €, αυτό το νόμισμα θα γίνονταν ο οικονομικός τάφος μας… έτσι και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν (κάποιοι), ότι μια διακρατική αναμέτρηση (έστω και στημένη), μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, δεν είναι απλά ένα τέλος και μια νέα αρχή… αλλά ναι μεν μια νέα αρχή, με ένα φρικτό τέλος. Αν κάποιοι μπορούν να αντέξουν ένα φρικτό τέλος… τότε καλώς για αυτούς! Αν πάλι όχι… τότε καλύτερα για εμάς… και επειδή η κοινωνία στην νεότερη Ελλάδα εκτός από πνευματικά ανισόρροπη είναι και σε μεγάλο βαθμό καλομαθημένη, οι περισσότεροι δεν θα αντέξουν ένα φρικτό τέλος! Αυτά. » – – –
  http://katohika.gr/ellada/prepei-na-katalaveis-kati-oso-iparxei-akoma-xronos/

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. ΑΠΑΥΤΑ , γεωπολιτικές αναλύσεις, σάμαλι , κανταΐφι, κόκ, ηλιόσποροι , καλαμπόκι, ΠΟΔΙΤΣΕΣ… κλπ … όλα για τον παθητικό τηλεθεατή και αναγνώστη… ΑΠΑΥΤΑ η εγγύηση στην ψυχαγωγία ! Α Π Α Υ Τ Α

  • Ανώνυμος says:

   Όπως γνωρίζεις ο πνευματικός δημόσιος αυνανισμός δεν αποτελεί νομικό αδίκημα… οπότε σου επιτρέπω να συνεχίσεις μετά μανίας να τυραννάς το μικρό σου πέος… ως γνήσιος ευρωπαίος! Δημόσια αυνανιζόμενος θα κάνεις υπομονή για ακόμα 12 μήνες… και όταν οι λαθραίοι που θα έρχονται από τρεις ηπείρους, και που αποτελούν τον πραγματικό τούρκικο στρατό, φθάσουν σε ικανοποιητικούς αριθμούς… τότε θα έχει έρθει η ώρα να σου γαμήσουν, τον πατέρα, την μάνα, την γυναίκα.. και αν αντέξεις το θέαμα μέχρι τέλους.. και λίγο πριν του τέλους και εσένα! 🙂 Κάπως έτσι θα τελειώσει ο πνευματικά αυνανιστικός σου βίος… όχι μόνο εσένα, αλλά και τον όμοιον σου… εξ΄άλλου για κάποιους σαν και εσάς γίνονται όλα αυτά, έστω αν που και που φεύγει και κανένας από σπόντα. Από τα άλλα… Υγ. 12 με 36 μήνες έμειναν το αργότερο… υπομονή και καρτερία μέχρι την ελευθερία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *