Πύρινη σφαίρα διαπέρασε τον ουρανό της Ισπανίας

Mία τεράστια πύρινη μπάλα διαπέρασε τον νυχτερινό ουρανό της Ισπανίας, με ταχύτητα 72.000 χιλιόμετρα την ώρα. Η πύρινη σφαίρα έγινε ορατή σε όλα τα μέρη της χώρας και εκτιμάται ότι πρόκειται για κομμάτι ενός αστεροειδή, όπως αναφέρει το Russian Today.

Η πύρινη μπάλα έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από τους Ισπανούς επιστήμονες στις 22:25 τοπική ώρα, την Κυριακή καθώς περνούσε πάνω από τις νότιες περιοχές της Ανδαλουσίας, της Γρανάδας και του Χαέν.

To αντικείμενο περιγράφηκε ως ένα μέρος αστεροειδή από τον αστοφυσικό Jose Maria Madiedo, του πανεπιστημίου της Ουέλβα, ο οποίος μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Το μέγεθός του ήταν τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να επιβιώσει περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης» είπε ο Madiedo μιλώντας στο πρακτορείο Europa Press.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο καθηγητής Madiedo ανέφερε ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε από ένα δίκτυο με κάμερες υψηλής ευαισθησίας του πανεπιστημίο της Ουέλβα, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στην Ανδαλουσία και στην Καστίλλη.

Η πύρινη σφαίρα καταγράφηκε εξίσου σε όλους τους αστρονομικούς σταθμούς στο Τολέδο, τη Σεβίλλη, τη Σιέρα Νεβάδα και τη Γρανάδα.

Μάρτυρες υποστήριξαν ότι άκουσαν κάποια έκρηξη η οποία πιθανολογούν ότι σχετίζεται με την πύρινη σφαίρα και αισθάνθηκαν μία δόνηση παρόμοια με αυτήν που προκαλείται όταν σημειώνεται ένας σεισμός. Περιέγραψαν την πύρινη μπάλα ως μία αρκετά πιο φωτεινή σφαίρα από το φεγγάρι.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πύρινη σφαίρα θα μπορούσε να είχε πέσει στο έδαφος με τη μορφή μετεωρίτη, όπως ανέφεραν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Loading...

2 thoughts on “Πύρινη σφαίρα διαπέρασε τον ουρανό της Ισπανίας

  1. The best name says:

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΠΟΣΟΙ ΑΤΣΕΡΟΕΙΔΗΣ Η ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2012, ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΩΣ ΤΟ 2012?
    ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!
    «Τhe best name»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *