ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση

· Κατοχικά Νέα

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση με τη χρήση μοτοσικλέτας παγιδευμένης με εκρηκτικές ύλες στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το κίνημα των πακιστανών Ταλιμπάν.

Η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη μπροστά σε τέμενος που φρουρούσαν άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. Εξερράγη την ώρα που πιστοί έφευγαν μετά την απογευματινή προσευχή. Από τους τραυματίες, δύο είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο Άμπντουλ Ράζακ Τσίμα, αξιωματικός της πακιστανικής αστυνομίας.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν, της μεγαλύτερης και φτωχότερης επαρχίας του Πακιστάν, που γειτονεύει με το Ιράν και με το Αφγανιστάν. Βίαια επεισόδια και επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές σε αυτονομιστές και τζιχαντιστικές οργανώσεις καταγράφονται συχνά σε αυτή.

Τη 12η Μαΐου, επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη Γκουαντάρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, και στους τρεις δράστες της. Την ευθύνη ανέλαβε μια αυτονομιστική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές ημέρες πριν από την επίθεση στο τέμενος στην Κουέτα, οι πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για την επίθεση κοντά σε χώρο λατρείας των σουφιστών στη Λαχόρη (ανατολικά), με στόχο και σε αυτή την περίπτωση αστυνομικούς.

Τα σώματα ασφαλείας του Πακιστάν έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθ’ όλο τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tanea.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ραδιοτηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο Pulkovo, ενδεικτική εικόνα για έρευνα ραδιοσημάτων, όχι το FAST της ΚίναςΔΙΕΘΝΗ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑ ΑΠΟ 238 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: Τι εντόπισε το FAST και γιατί οι επιστήμονες αμφιβάλλουν για εξωγήινη προέλευση

Συστήματα διακομιστών και ψύξης σε κέντρο δεδομένων, συμβολική εικόνα για κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομέςΔΙΕΘΝΗ

ΓΑΛΛΙΑ: Κυβερνοεπίθεση στην Crédit Mutuel Arkéa – Έως 118 εκατ. ευρώ υπό διερεύνηση και η προειδοποίηση της ΕΕ για 72 ώρες

Εργασία σε ιατρικό εργαστήριο, φωτογραφία αρχείου, όχι από τη γαλλική επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΑΛΛΙΑ: ΧΑΚΕΡ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – Αλλαγές θερμοκρασίας έως 110°C, χωρίς απώλεια αίματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *