05:13 - 24/08/2012

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Περίπου 1,5 εκατ. παιδιά ηλικίας από πέντε έως 17 ετών εργάζονταν στην Κολομβία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2001, δεδομένο που ανεβάζει στο 13% τον δείκτη της παιδικής εργασίας στη χώρα, αναφέρεται σήμερα σε επίσημη έκθεση.

«Είναι ένα επονείδιστο νέο για τη χώρα, διότι ο στόχος μίας αναπτυγμένης κοινωνίας είναι να μην εργάζονται τα παιδιά της», σχολιάζει ο Χόρχε Μπουσταμάντε, διευθυντής του Εθνικού Στατιστικού Γραφείου (Dane), που συνέταξε τη μελέτη με τη βοήθεια του Ινστιτούτου για την Οικογενειακή Ευημερία και του υπουργείου Εργασίας.
Επιπλέον, σημειώνει ο Μπουσταμάντε, «περίπου το 23% των παιδιών που εργάζονται δεν πηγαίνουν στο σχολείο».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κολομβία αριθμεί 44, 9 εκατ. κατοίκους, εκ των οποίων τα 11,2 εκατ. είναι παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών, αριθμός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού.

Πηγαίνουν και σχολείο

Μεταξύ των παιδιών που εργάζονται πηγαίνουν ακόμη σχολείο, το 31,7% δηλώνει πως το κάνει με τη θέλησή του για να κερδίσει τα δικά του χρήματα, ενώ το 27,6% παραδέχεται πως εξαναγκάζεται να εργασθεί προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Πάνω από τα μισά παιδιά που εργάζονται τονίζουν πως δεν έχουν δεχθεί κανενός είδους πληρωμή, σε ποσοστό 28% δηλώνουν μισθωτοί, ενώ ποσοστό 20% ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ξενοδοχεία και χωράφια

Το ένα τρίτο των παιδιών εργάζεται στον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης, άλλο ένα τρίτο στον τομέα της γεωργίας, ή της αλιείας και το 16,1% απασχολείται στα εργοστάσια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων από ένοπλες ομάδες, ή τα δίκτυα της πορνείας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*