19:40 - 12/12/2016

Η «ΠΑΓΩΜΕΝΗ» ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ! Τρίτη και τελευταία υπερσελήνη για το 2016 (Βίντεο)

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Με τις πανσελήνους του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και τώρα του Δεκεμβρίου το φεγγάρι έρχεται στο κοντινότερο σημείο γύρω από τη Γη – τη λεγομένη υπερσελήνη (supermoon).

Η τρίτη και τελευταία υπερσελήνη θα κορυφωθεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου για την Ελλάδα, με πολλές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται για να καλύψουν το φαινόμενο ανα τον κόσμο.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου συμπίπτει το ίδιο βράδυ με την κορύφωση της βροχής των Διδυμίδων, και δυστυχώς για τους αστροπαρατηρητές, αυτό θα περιορίσει σημαντικά την παρατήρηση. Το φως της πανσελήνου θα μειώσει την ορατότητα «πέντε έως δέκα φορές», σύμφωνα με τη NASA. Υπό τις συνθήκες αυτές, οι παρατηρήσεις των αστροβολίδων πιθανότατα θα περιοριστούν σε μια ντουζίνα περίπου ανά ώρα.

Η πανσέληνος εμφανίζεται κάθε μήνα, όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη βρίσκονται σε μια ευθεία, με το φεγγάρι να είναι στο ακριβώς αντίθετο σημείο από εκεί που βρίσκεται ο Ήλιος. Ο όρος«υπερσελήνη» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πανσέληνο στο περίγειο της Γης – το σημείο στην τροχιά του φεγγαριού, όταν είναι πιο κοντά στον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έως και 14 τοις εκατό μεγαλύτερη και ως 30 τοις εκατό φωτεινότερη στον ουρανό, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της NASA, και το space.com.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι επίσης γνωστή στο Βόρειο ημισφαίριο και ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες ως η «Παγωμένη Πανσέληνος» η αλλιώς η «Σελήνη της Μεγάλης Νύχτας», σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac και αυτό γιατί φθάνει στην εποχή του έτους, όπου οι κυνηγοί τοποθετούν τις παγίδες πριν τα νερά παγώσουν και για να εξασφαλίσουν ότι θα είχαν αρκετές γούνες για το χειμώνα.

Ηλίας Σιατούνης

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Κανένα φεγγάρι δεν βλέπετε…ένα προτζεκτορα μοναχα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*