Η «ΠΑΓΩΜΕΝΗ» ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ! Τρίτη και τελευταία υπερσελήνη για το 2016 (Βίντεο)

Με τις πανσελήνους του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και τώρα του Δεκεμβρίου το φεγγάρι έρχεται στο κοντινότερο σημείο γύρω από τη Γη – τη λεγομένη υπερσελήνη (supermoon).

Η τρίτη και τελευταία υπερσελήνη θα κορυφωθεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου για την Ελλάδα, με πολλές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται για να καλύψουν το φαινόμενο ανα τον κόσμο.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου συμπίπτει το ίδιο βράδυ με την κορύφωση της βροχής των Διδυμίδων, και δυστυχώς για τους αστροπαρατηρητές, αυτό θα περιορίσει σημαντικά την παρατήρηση. Το φως της πανσελήνου θα μειώσει την ορατότητα «πέντε έως δέκα φορές», σύμφωνα με τη NASA. Υπό τις συνθήκες αυτές, οι παρατηρήσεις των αστροβολίδων πιθανότατα θα περιοριστούν σε μια ντουζίνα περίπου ανά ώρα.

Η πανσέληνος εμφανίζεται κάθε μήνα, όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη βρίσκονται σε μια ευθεία, με το φεγγάρι να είναι στο ακριβώς αντίθετο σημείο από εκεί που βρίσκεται ο Ήλιος. Ο όρος«υπερσελήνη» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πανσέληνο στο περίγειο της Γης – το σημείο στην τροχιά του φεγγαριού, όταν είναι πιο κοντά στον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έως και 14 τοις εκατό μεγαλύτερη και ως 30 τοις εκατό φωτεινότερη στον ουρανό, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της NASA, και το space.com.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι επίσης γνωστή στο Βόρειο ημισφαίριο και ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες ως η «Παγωμένη Πανσέληνος» η αλλιώς η «Σελήνη της Μεγάλης Νύχτας», σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac και αυτό γιατί φθάνει στην εποχή του έτους, όπου οι κυνηγοί τοποθετούν τις παγίδες πριν τα νερά παγώσουν και για να εξασφαλίσουν ότι θα είχαν αρκετές γούνες για το χειμώνα.

Ηλίας Σιατούνης

2 thoughts on “Η «ΠΑΓΩΜΕΝΗ» ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ! Τρίτη και τελευταία υπερσελήνη για το 2016 (Βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *