ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Παγκόσμιος Συναγερμός Καύσωνα: Κατευθύνεται στην Γροιλανδία πιστεύουν επιστήμονες του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού

· Κατοχικά Νέα

Η Ευρώπη «λιώνει» από τη ζέστη και ο καύσωνας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όμως οι φόβοι των επιστημόνων εστιάζονται σε ενδεχόμενη «στροφή» που μπορεί να κάνει.

«Νέο πανεθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 41,8 βαθμοί στο Μπεχέινιντεκ!», έγραψε στο Twitter ο Ντέχεναου. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν χθες και προχθές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά σήμερα αναμένεται μια ελαφρά πτώση τους, όπως αναφέρει το newsit.gr

Στις Βρυξέλλες, σημείο αναφοράς του IRM, η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ για την βελγική πρωτεύουσα.

Το ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκε και στο Λουξεμβούργο χθες Πέμπτη, με το θερμόμετρο να δείχνει 40,8 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκαρισμένοι οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, βλέπουν ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ με την κλιματική αλλαγή.

Σήμερα στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ (WMO) σήμανε συναγερμό!

Σύμφωνα με το newsit.gr, όπως ανακοινώθηκε, ανησυχεί ότι το κύμα καύσωνα, που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη οδηγώντας την θερμοκρασία σε ρεκόρ όλων των εποχών, κατευθύνεται τώρα προς την Γροιλανδία, όπου απειλεί να προκαλέσει την τήξη του στρώματος πάγου, ελαττώνοντας το πάχος του σε επίπεδα ρεκόρ, ενδεχομένως και κάτω από το επίπεδο του 2012.

Η Κλερ Νάλις, εκπρόσωπος του WMO δήλωσε ότι μάζες θερμού αέρα που προέρχονται απο την Βόρεια Αφρική ευθύνονται για τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την συντριβή των ρεκόρ κατά 2, 3 και 4 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που χαρακτήρισε «τελείως απίστευτο».

newsit.gr

diadrastika.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καταιγιδοφόρα νέφη, συμβολική φωτογραφία για τον ΕιρηνικόFEATURED

Ειρηνικός: Ιστορικό ρεκόρ ισχυρών τυφώνων με το El Niño – Γιατί οι καταιγίδες διαρκούν περισσότερο και γίνονται εντονότερες

Κίεβο και Δνείπερος, εικόνα αρχείουFEATURED

Ζελένσκι: Χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση από συμμάχους πριν από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο – Το κενό στην αντιπυραυλική άμυνα

Αθήνα Ακρόπολη, συμβολική εικόνα για τις ελληνοαμερικανικές διπλωματικές σχέσειςFEATURED

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από την πρεσβεία στην Αθήνα – Οι καταγγελίες και η διπλωματική διάσταση

Μία απάντηση στο “Παγκόσμιος Συναγερμός Καύσωνα: Κατευθύνεται στην Γροιλανδία πιστεύουν επιστήμονες του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού”

  1. Ο`τι θελουν κανουν πλεον τα ερπετοπουλαμε τα κ-λοπαιχνιδα τους !
    Καυσωνας λεει – παει προς τη ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΕΙ ΛΙΓΑΚΙ..να λιωσει κανα παγετωνα και να φαει μπακαλιαρο με σκορδαλια !
    ΕΛΕΟΣ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *