ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Παγκόσμιο viral ο καφές με…κατσαρίδες! Μουσείο στην Κίνα προσφέρει ρόφημα από έντομα

· Κατοχικά Νέα

Χώρος με θέμα τα έντομα στην Κίνα προσφέρει στους επισκέπτες μια ποικιλία από ενισχυτικά καφεΐνης με κίτρινα σκουλήκια αλευριού και υγρά από σαρκοφάγα φυτά.

Ένα μουσείο στο Πεκίνο λάνσαρε ένα ανατριχιαστικό ρόφημα καφέ που περιέχει αλεσμένες κατσαρίδες πασπαλισμένες στην επιφάνεια του ροφήματος.

Εκτός από τις σκόνες εντόμων, το ενισχυτικό καφεΐνης είναι εμπλουτισμένο με αποξηραμένα κίτρινα σκουλήκια αλευριού.

Όσοι το δοκίμασαν λένε ότι έχει μια «καμένη και ελαφρώς ξινή» γεύση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Cover.

Ο καφές με κατσαρίδες πωλείται στα καφέ ενός μουσείου εντόμων στην πρωτεύουσα της Κίνας και κοστίζει 45 γιουάν (6 δολάρια ΗΠΑ) το φλιτζάνι. Το όνομα του μουσείου δεν αναφέρεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λανσάραμε αυτό το είδος καφέ στα τέλη Ιουνίου και πρόσφατα έγινε τάση στο διαδίκτυο», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ένας υπάλληλος του μουσείου.

«Ως μουσείο με θέμα τα έντομα, μου φάνηκε καλή ιδέα να έχω ροφήματα που ταιριάζουν», πρόσθεσε.

Η νέα τους σειρά περιλαμβάνει επίσης ειδικά παρασκευασμένα ροφήματα που χρησιμοποιούν μυρμήγκια.
Το ρόφημα μυρμηγκιών πωλούνταν μόνο κατά την περίοδο του Χάλογουιν, είπε ο ανώνυμος υπάλληλος.

Είπε ότι όλα τα συστατικά αγοράστηκαν από ένα κατάστημα βοτάνων παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής (TCM), επομένως οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των ποτών τους.

Οι θεωρίες της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής υποστηρίζουν ότι η σκόνη κατσαρίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος….

Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα πλούσια σε πρωτεΐνες κίτρινα σκουλήκια αλευριού μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπάλληλος του μουσείου είπε ότι ενώ το ρόφημα από μυρμήγκια έχει ξινή γεύση, το ρόφημα από φυτική κανάτα έχει ακριβώς την ίδια γεύση με τον συνηθισμένο καφέ. Η Νηπενθες/Nepenthes είναι γνωστή ως τροπικό φυτό σε σχήμα κανάτας επονομαζόμενη και ως κύπελο της μαιμούς.

«Ο καφές με κατσαρίδες καταναλώνεται κυρίως από περίεργους νέους. Δεν αρέσει στους γονείς με παιδιά, καθώς αντιπαθούν τις κατσαρίδες», είπε.

Το κατάστημα πουλάει περισσότερα από 10 φλιτζάνια ρόφημα με κατσαρίδες την ημέρα, είπε ο εργαζόμενος.


Ο μπλόγκερ Τσεν Ξι, με έδρα το Πεκίνο, δοκίμασε τον θρυμματισμένο καφέ από έντομα κατόπιν αιτήματος των θαυμαστών του. Έκλεισε τα μάτια του και τον κατάπιε γρήγορα.

«Λοιπόν, δεν είναι τόσο αηδιαστικό όσο νόμιζα», είπε.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν σκεπτικισμό. «Δεν τολμώ να το πιω ακόμα κι αν με πληρώσετε», είπε κάποιος.

Ο αντισυμβατικός καφές δεν είναι ασυνήθιστος στην Κίνα και συχνά γίνεται πρωτοσέλιδο.

Νωρίτερα φέτος, ένα καφέ στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, προκάλεσε αντιδράσεις αναμειγνύοντας τηγανητά σκουλήκια με καφέ.

Επίσης, μια καφετέρια στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί βάζει τηγανητό τσίλι και καυτερή πιπεριά σε σκόνη στα λάτε της.

Δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Rocky Mountain Coaster στο Copper Mountain του ΚολοράντοΔΙΕΘΝΗ

Κολοράντο: Γυναίκα εκτινάχθηκε από τρενάκι και σύρθηκε στις ράγες — Είχε δεμένη τη ζώνη ασφαλείας

Αυστραλία: Η ASIC προειδοποιεί για ανεπαρκείς αποζημιώσεις ασφάλισης κατοικίαςBusiness

Ασφάλιση κατοικίας: Η έρευνα που αποκαλύπτει πώς οι αποζημιώσεις μπορεί να μην φτάνουν για την επισκευή — Το καμπανάκι της ASIC

Αναφορές: Οι ΗΠΑ έπληξαν δύο ιρανικούς εκτοξευτές στη νήσο ΛαράκΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ–Ιράν: Πλήγμα σε δύο εκτοξευτές στη Λαράκ — Ο φόβος για νέες νάρκες στα Στενά του Ορμούζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά