21:17 - 09/08/2017

Παγκόσμια ανησυχία: Τι βγήκε στην αγορά και επιβεβαιώνει την προφητεία

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο επιδιώκεται να αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, κάθε αμοιβή από ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα, θα ξοδεύεται κυρίως στις γενετικά τροποποιημένες τροφές, τις οποίες θα προσφέρουν απλόχερα οι πολυεθνικές της παγκόσμιας εξουσίας.

Είναι κάτι που ο Δημοσθένης Λιακόπουλος φωνάζει για πάνω από δέκα χρόνια και τώρα οι αγορές κατακλύζονται ακόμα και με μεταλλαγμένα ψάρια.

Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στην λιανική αγορά!!!

Η πολυεθνική εταιρεία «AquaBounty Technologies» ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά σε καταναλωτές.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά, ενώ αναφέρεται πως η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.

Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο (περίπου σε 18 μήνες) από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος.

Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι «επιστήμονες» παρουσίασαν για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο ψάρι το 1989, έχοντας εισάγει σε αυτό ένα γονίδιο που ενισχύει την ορμόνη της ανάπτυξης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δημιουργήθηκε η εταιρεία AquaBounty για να εμπορευθούν το προϊόν τους.

Η αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά το Νοέμβριο 2015 και οι καναδικές Αρχές έξι μήνες αργότερα.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι πως καμία από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το «Nature», δεν απαιτεί ο μεταλλαγμένος σολομός να φέρει σήμανση ότι είναι γενετικά τροποποιημένος, συνεπώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να το ξέρει.

Με άλλα λόγια τα μεταλλαγμένα πλασάρονται πλέον ως φυσιολογική τροφή και μετά την Αμερική περιμένει η Ευρώπη, παρότι αυτό το αποκλείουν μέχρι στιγμής οι ειδικοί σε ό,τι αφορά τον γενετικά τροποποιημένο σολωμό.

Ωστόσο, η AquaBounty επιμένει και «επιστήμονες» που υποστηρίζουν την γενετική τροποποίηση των ζώων, αντιτείνουν ότι τα μεταλλαγμένα ψάρια όπως ο εν λόγω σολομός θα είναι επωφελή για την οικονομία, καθώς παράγονται τοπικά και δεν εισάγονται από άλλες χώρες, άρα θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο σολομός μεγαλώνει όχι σε ανοιχτούν κλωβούς στη θάλασσα, αλλά σε κλειστές δεξαμενές, συνεπώς δεν κινδυνεύει από θαλάσσιους παθογόνους μικροοργανισμούς, που συχνά συναντώνται στους σολομούς της ιχθυοκαλλιέργειας.

Η κλασσική μέθοδος με το τυρί και την φάκα, καθώς οι μεταλλαγμένες τροφές θα περιέχουν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες, φθείροντας την ακόμα περισσότερο και προκαλώντας στις επόμενες γενιές στειρότητα.

Το επιτυχές «μπάσιμο» του μεταλλαγμένου σολομού στην αγορά έκανε να αναθαρρήσουν γενικότερα οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων ζώων, οι οποίοι ευελπιστούν ότι είναι θέμα χρόνου τα γενετικά τροποποιημένα ζώα να κερδίσουν την αποδοχή των καταναλωτών, όπως έχει γίνει ήδη με τα τροποποιημένα φυτά.

Και τελικά να αποτελέσουν την βασική τροφή των υπηκόων του παγκόσμιου κράτους, επιβεβαιώνοντας την προφητεία που λέει «θα τα βλέπετε και δεν θα τα τρώτε».

prisonplanet

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 36
  0
  Εδώ Ελλάδα ούτε μεταλλαγμένο μπακαλιάρο δεν μπορούμε να αγοράσουμε έτσι που τα κάνανε
 2. 16
  7
  Επίσης, αν πεινάς τρως όχι μόνο λιγμένο αλλά και μεταλλαγμένο!!!
 3. 25
  0
  Δεν τρωμε σολομο καρδια μου,μονο σαρδελα…
 4. 5
  1
  8888 η 8η ΔΙΑΣΤαΣΤΑΣΗ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 8. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ 9 ΔΙΑΦΩΝΕΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ Η ΘΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΟΙ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΓΙΗΝΟ ΑΙΜΑ. ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΙΚΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΦΗ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΑΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.-
  • 1
   0
   Είπες :8888 η 8η ΔΙΑΣΤαΣΤΑΣΗ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 8. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ 9 ΔΙΑΦΩΝΕΙ. Μιλάς για το αστρικό ή κάτι δεν έχω κταλάβει ?Από τι είδους οντότητες αποτελούνται αυτές οι διαστάσεις που περιγράφεις και τι σημαίνει Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ Η ΘΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Σε ευχαριστώ , εαν θέλεις απαντάς !!
 5. 10
  0
  Tα εχουμε ξανασυζητησει ολοι μας αυτα !! Εχουν γινει πασιγνωστα πλεον !!…..ΟΜΩΣ…εχουμε αντισταθει; ΟΧΙ !!! τουλαχιστον στον βαθμο που θα επρεπε!!…Εξασφαλισε οσο καιρος ακομη , φυσικους σπορους ,και οικοσιτα !! Αν ζεις στις μεγαλουπολεις ,φυτεθσε σε γλαστρες….’η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΣΟΥ !!! Εχει μεγαλυτερη αξια η ζωη σου και της οικογενειας σου απο …την σκλαβια και τον ενσταυλισμο σου !!…Ενοχλω μηπως με αυτα που προτεινω ‘η απλως ΔΕΝ εχεις διαθεση να αντισταθεις;….ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ…επιτυγχανεις φευγοντας απο την φυλακη των μεγαλουπολεων και ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ,ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ !!!
  • 1
   0
   Μετακόμισα εδώ και 4 χρόνια σε ένα χωριό ( οχι το δικό μου γιατί δεν έχω ) όχι πολύ μακριά από μεγάλη πόλη .Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να το κάνω και τελικά το τόλμησα . Έχω μπαχτσέ , σκύλο , υπόγειο με σχετικές προμήθειες , το παιδί μου πηγαίνει σε σχολείο στο χωριο , ξυπνάω το πρωί με τα πουλιά και χαίρομαι την ζωή μου σε φυσικό περιβάλλον .Γεννήθηκα ,μεγάλωσα στην πόλη όπως και οι γονείς μου αλλά το χωριό δεν θα το άλλαζα πια με τίποτα !!!! Εσείς που ακόμα δεν καταλάβατε τι είδους ζωή κάνετε στις πόλεις μαντρωμένοι σε κλουβιά κυνηγώντας “το μεροκάματο” και τις “ανέσεις” της πόλης έχετε πρόβλημα !!! Άντε γειααααααα !!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί