Παει παπάς θα γινω τώρα με την κρίση

Διαβάστε τα παρακάτω και θα συμφωνησετε ότι είναι ευκολο να βγαλεις χρηματα . Το ξέρετε τον περίφημο «ΑΡΓΥΡΟΝΗΤΟ ΦΟΡΟ» ; Ας τον υπενθυμισω για οσους δεν τον ξέρουν . Τα ευαγγέλια γράφουν ότι υπήρχαν αργυροαμοιβοι στον ναο στην Ιερουσαλημ .

Να υπενθυμίσουμε ότι το εμπόριο που διεξάγονταν στο προαύλιο του ναού που υποτίθεται ότι εκδίωξε ο Ιησούς («μεταβάλλατε τον οίκον του πατρός μου εις οίκον εμπορίου») δεν ήταν ένα απλό πανηγύρι, αλλά μία καλά οργανωμένη εμπορική δραστηριότητα με τεράστια κέρδη για το ιερατείο.
Οι αρχιερείς του ναού απαγόρευαν την κυκλοφορία των «ειδωλολατρικών» νομισμάτων που έφεραν την μορφή του Καίσαρα, πράγμα που θεωρούσανε προσβολή και ασέβεια, και επέτρεπαν μόνο την κυκλοφορία «θεάρεστων» νομισμάτων τα οποία και έφεραν ιουδαϊκά σύμβολα (sic).

Τα νομίσματα όμως τα ρωμαϊκά, που ήταν και τα μοναδικά στην κυκλοφορία της αυτοκρατορίας, ήτανε ότι μπορούσανε να προσφέρουνε οι συναλλασσόμενοι στο εμπόριο του ναού. Ετσι, την εκμετάλλευση αυτής της νομισματικής ανταλλαγής την ανέλαβαν οι αρχιερείς του ναού.

Με μια λεπτομέρεια: τα νομίσματα του ιερατείου ήτανε σημαντικά χαμηλότερης αξίας! Και βέβαια, όλη την διαφορά την καρπώνονταν το ιερό τους ταμείο.

Εξω λοιπόν από την πόρτα του προαυλίου κάθονταν οι ειδικά εντεταλμένοι αργυραμοιβοί οι οποίοι χάλαγαν το σκληρό νόμισμα των ρωμαίων με τα «κατάλληλα» και «θεοσεβή» ιουδαϊκά, τις επονομαζόμενες ΤΣΙΚΛΕΣ.

Ητανε ένα τεράστιο κόλπο που απέφερε κέρδη τα οποία με την σειρά τους μετριόντουσαν σε ΑΤΟΦΙΟ ΧΡΥΣΑΦΙ και όχι σε κάλπικα ρωμαϊκά νομίσματα!

Ο περίφημος ιουδαϊκός αργυρόνητος φόρος λοιπόν ίσχυσε, με άλλη μορφή, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ώσπου καταργήθηκε με νόμο το 518 μ.Χ. από την ελληνίδα αυτοκράτειρα Αριάδνη, γυναίκα του Αναστάσιου του Δίκορου.

Την εποχή εκείνη Κωνσταντινούπολη ήταν γεμάτη από εκατοντάδες οίκους ανοχής. Εξω από κάθε πορνείο καθόταν ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, που πληρώνονταν την κάθε «επίσκεψη» (βίζιτα) δίνοντας στον υποψήφιο και περιχαρή «πελάτη» μια ειδική μάρκα.

Η μάρκα αυτή κατέληγε στην πόρνη για τις υπηρεσίες της, και η οποία με την σειρά της ΤΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕ ΣΕ ΠΟΛΥ «ΧΑΜΗΛΗ» ΤΙΜΗ.

Και αυτό γίνονταν από το ιερατείο (σύμφωνα με την παράδοση των προπατόρων βλέπετε ) διότι η διαφορά του ποσού ήτανε υπέρ της σωτηρίας της ψυχής της πόρνης!

Μετά από αυτή την παρέμβαση της ελληνίδας αυτοκράτειρας κατά των «σωτήριων» και εμπράγματων προνομίων που απολάμβανε η εκκλησία του Θεού επί της γης, η εκκλησία οργίσθη («οργή ιεράν») χαρακτηρίζοντας την αυτοκράτειρα «βλάσφημο και «αισχρά» διότι καταδίκαζε εις το πυρ το αιώνιον τις ψυχές των δύστυχων ιερόδουλων.

Ζητήθηκε επισήμως η παραίτηση της αυτοκράτειρας από τον θρόνο, και ο στρατηγός Βιταλιανός με τους θρησκόληπτους στρατιώτες του κατέβηκε για υποστήριξη των ιερών κανόνων και της παράδοσης της εκκλησίας!

Η Ελληνίδα αυτοκράτειρα όμως ειδοποίησε τον αθηναϊκό στόλο που κατέπλευσε με τον Πρώκλο και το υγρό πυρ του, ειδοποιήθηκαν και οι «ειδωλολάτρες» Προνιάτες «έλληνες» του Πόντου και σε τρεις ημέρες αποκαταστάθηκε η τάξη στην Κωνσταντινούπολη, αφού σφάχτηκαν πάνω από 15.000 χριστιανοί πιστοί που έπεφταν με χαρά πάνω στα ποντιακά μαχαίρια για την προάσπιση της ιεράς παράδοσης του ΑΡΓΥΡΟΝΗΤΟΥ ΦΟΡΟΥ της εκκλησίας!Κοιταξε ρε που κατηντησα . τωρα στα γεραματα σιγα σιγα νταβατζης θα γινω

ΠΗΓΗ

Loading...

16 thoughts on “Παει παπάς θα γινω τώρα με την κρίση

 1. Optimus Prime says:

  Εεεεμμμμ υπάρχει κάτι σε πραγματική πηγή που να αναφέρει αυτά που λέει ο κύριος από το Facebook; Γιατι να βάζεις για πηγή την ιστορία ενός που έχει γράψει στο FB και καλά ιστορικά δεδομένα είναι αυθαίρετο νομίζω. Επίσης άρθρα που τσουβαλιαζουν με το τίτλο τους, μια κατηγορία ανθρώπων η λειτουργημάτων είναι επίσης ανευθηνο με παιδική λογική. Είναι σαν να λέμε π.χ. ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι προδότες, ψεύτες και πόρνοι, αλλά στη πραγματικότητα δε ισχύει κάτι τέτοιο.

 2. Ανώνυμος says:

  Αν στην νεότερη Ελλάδα, γίνεις νταβατζής = μεσάζοντας… σε όποιο τομέα και αν γίνεις, θα βγάλεις πολύ χρήμα! Γίνε ιερέας δηλαδή μεσάζων μεταξύ Θεού και ανθρώπων στην εκκλησία, στην χειρότερη δεν θα πεινάσεις, στην καλύτερη τα κονόμησες. Γίνε μεσάζων στα κτηνοτροφικά, η αγροτικά προϊόντα… τα κονόμησες μιας και ο παραγωγός δεν βγάζει κέρδος, γίνε μεσάζων πολιτεύματος δηλαδή πολιτικός… τρελές μάσες, και άστους να πιστεύουν ότι έχουν δημοκρατία! Γίνε μεσάζων της πλαστής, η της πραγματικής ανάγκης του άλλου, η έστω του πόνου του, της δυστυχίας, η της ευτυχίας του… χέστηκες στο τάλιρο…. Αυτά.

  • Hermes says:

   Συμφωνώ καί επαυξάνω, όχι μόνο στην νεότερη καί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν παντού. Πάντως ο κόσμος από δώ καί στο εξής συνειδητοποιεί σιγά σιγά ότι με τούς μεσάζοντες δεν πάει άλλο, εύχομαι να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση να πάρει ο καθένας αυτός ο ίδιος όλη την ευθύνη της ζωής του. Ηλίας Α. Λυμπέρης

  • ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ says:

   Φίλε ανώνυμε μια μικρή διόρθωση…νταβατζής= προστάτης ενώ μεσάζων=τσιαμπάσης…έτσι για να μη χανόμαστε στη μετάφραση.

 3. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  TA ΨEMATA EXOYN KONTA ΠΟΔΑΡΙΑ.
  ΓΡΑΦΕΙ :
  Ο περίφημος ιουδαϊκός αργυρόνητος φόρος λοιπόν ίσχυσε, με άλλη μορφή, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ώσπου καταργήθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟ 518 μ.Χ. από την ελληνίδα αυτοκράτειρα Αριάδνη, γυναίκα του Αναστάσιου του Δίκορου.
  ΑΠΟΔΟΣΗ Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:
  Η Αριάδνη (452 – 515) ήταν αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, κόρη του Λέοντα Α΄ και της Βερίνας, σύζυγος του Ζήνωνα και αργότερα του Αναστάσιου Α΄ και μητέρα του Λέοντα Β΄.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑ
  ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ …

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι»

 4. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ!

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ

  ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ(ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

  ΤΡΙΧΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ)ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΡΘΙΟ

  ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.

  ΕΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ

  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ

  ΛΟΓΙΚΗ.

  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ

  ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

  ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΝΤΑ ΔΡΟΥΝ ΥΠΕΡ.

  Ο ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ

  ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ

  ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΠΕΠΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

 5. Ανώνυμος says:

  Άθελά σου κάπου βοήθησες. Αν θέλεις γράψε ένα κείμενο με θέμα την ειρωνία. Πόσο ωφέλιμη είναι; Κι αν όχι, ενδεχομένως πρόκυται για υποβόσκουσα βία, δίοτι είναι μορφή βίας. Φιλικά Στέφανος

 6. ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ says:

  Ο πατερας του χριστου ο Πανθηρας ο εκατονταρχος ο αρχιφυλαξ της κλειστης λαχαναγορας και του εμποριου οπου αργοτερα ανοιξαν γραφεια τοκογλυφιας και αλλα οπως πουτανοκαταστηματα η» οπως τα λεμε σημερα BAR [μεγαλα] ο χριστος τσατιστικε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ και μη ξεχναμε οτι ζουσε σε κοινοβιο οπως ακριβως οι ΧΙΠΙΣ στην
  στην Δανια το 1970 .Οι περισσοτερες πορνες ηταν του κοινοβιου και οι γραμματιζουμενοι »εβραιοι» τις εκλεβαν χρημα…Προ του θανατου του πανθηρα τα παντα λειτουργουσαν τελεια οπως και οι φυλακες -μπουρδελο του Πειραια με τον Πιπινελη τον πολιτικο το 1950 και μετα , που ποιο μπροστα απο τις αρχες του αιωνα τα κονομαγε με τετοια οικηματα τα οποια διεθεταν βεβαια και αστυνομικο τμημα και »αλλα» μεσα εκει. Ειδικα ο Πιπινελης ΗΞΕΡΕ απεξω και »ανακατωτα» το ευαγγελιο και λειτουργουσε σε ολη του την ζωη με βαση αυτου…….

 7. Ανώνυμος says:

  η ιεροσύνη είναι Ιερό Μυστήριο και δεν είναι δίκαιο να αδικείται τους πολλούς εξ αιτίας κάποιων που φέρονται ως Ιούδες, Κριτή έχουμε όλοι!! Κατά συνέπεια η λέξη παπάς και η φωτογραφία που την συνοδεύει δείχνει βλασφημία στα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδοξίας, επομένως το άρθρο δεν πείθει κανέναν νοήμονα άνθρωπο, πάψτε να βλασφημείτε και να επηρεάζεστε από διάφορους ψευδοπροφήτες, η μέλισσα πάει στο μέλι και ψάχνει τα άνθη , η μύγα πάει στις ακαθαρσίες και ψάχνει και τρέφεται με αυτές, αυτό έλεγε με απλό τρόπο ο Οσιος Παίσιος, διαλέγουμε τί να είμαστε μέλισσες ή μύγες, όταν ακούτε για ανάξιο ιερέα είστε απόλυτα σίγουροι ότι ακούτε αλήθειες ή συκοφαντίες;;; γιατί τέτοιες προπαγάνδες έκαναν στην Ρωσία κάποτε και έβγαλαν τον όχλο εξαγριωμένο να σφάζει παπάδες και πιστούς επί κουμουνισμού, έδειχναν μια αφίσσα με έναν ιερέα παχουλό κι έγραφαν λαέ σου κλέβει το φαί η εκκλησία και άλλα σχετικά, ο χριστιανός ο αληθινός τιμά την ιεροσύνη γιατί είναι ένα από τα μυστήρια του Θεού και θα φερθεί όπως είχε πει ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας που θα έβγαζε την πορφύρα του να σκεπάσει τον αμαρτωλό, όχι να τον εξουθενώσει και εξαιτίας ολίγων να ρίχνεται στον καιάδα τους αξίους και τους αγίους, τί είστε εσείς;;; εντεταλμένοι εισαγγελείς του Κυρίου να κρίνετε ανθρώπους; είστε άραγε τόσο άγιοι και άψογοι και ηθικοί;;; για κάντε μια μικρή ενδοσκόπηση …κατά το ΄΄ο αναμάρτητος να ρίξει την πρώτη πέτρα΄΄ που είπε ο Χριστός κι έφυγαν όλοι με σκυμμένο κεφάλι,με ποιό δικαιώμα κρίνετε τον συνάνθρωπο σας και γίνεστε Θεοί στην θέση του Θεού;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *