ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Οργισμένοι οι Λιβανέζοι – Στιγμές χάους στη Βηρυτό: «Βοηθήστε μας! Επανάσταση!»

· Θεοχάρης

Λιβανέζοι που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια περιοδείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε μια κατεστραμμένη συνοικία της Βηρυτού προπηλάκισαν τον αρχηγό του κράτους Μισέλ Αούν, ζητώντας τη βοήθεια της Γαλλίας για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

«Βοηθήστε μας! Επανάσταση!» φώναζε το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στο λιμάνι της Βηρυτού προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί έχουν φθάσει τουλάχιστον τους 145.

https://twitter.com/sommervilletv/status/1291326073330900993?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1291326073330900993%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fkatohika.gr%2F%3Fp%3D466688

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σας εγγυώμαι αυτό, η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού.

«Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

3 απαντήσεις στο “Οργισμένοι οι Λιβανέζοι – Στιγμές χάους στη Βηρυτό: «Βοηθήστε μας! Επανάσταση!»”

  1. Τώρα μάλιστα. Η χεζ-Μπαλαχ , που σημαίνει το κόμμα του αλαχ , έχει καταπιεί το Λίβανο . Είναι κράτος μέσα στο κράτος του Λιβανου. Έχει τον ισχυρότερο στρατό στο Λίβανο.
    Αυτά παθαίνει μια χώρα που δέχεται ισλαμοπιθηκες ως προσφυγες και μετανάστες , με τον ρυθμό που τους δέχεται σήμερα η Ελλάδα. Κατάφεραν γεννοβολωντας σαν τις κατσαρίδες να επικρατήσουν αλλοιώνοντας τον πληθυσμό, να εξοντώσουν τους χριστιανούς φαλαγγιτες δημιουργώντας εμφύλιους , να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού , και να κυβερνούν σήμερα αυτοί την χώρα. Τα ίδια θα πάθουμε και εμείς. Όταν ακούς τους πολίτες να φωνάζουν αλαχ αλαχ βλέποντας την έκρηξη , μόνον να τους λυπηθείς δεν μπορείς. Μακάρι να τους εξαφανίσει το Ισραήλ , να μην μείνει ούτε σκόνη από τα νεγροειδη κτήνη του Ισλάμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά