ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ!

· Κατοχικά Νέα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με οργισμένες αντιδράσεις, κάψιμο τουρκικών σημαιών και όρκους ότι εδώ θα γίνει ο τάφος των Τούρκων, αντιμετώπισαν στην Βαγδάτη τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα προχωρήσουν μέχρι την Μοσούλη για να εκδιώξουν τους Τζιχαντιστές.

Ήδη η κυβέρνηση της Βαγδάτης ζήτησε επίσημα να αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από την τουρκική βάση Başika, στο βόρειο Ιράκ και παράλληλα κάλεσε τον “Ηνωμένο Σιϊτικό Στρατό” να ετοιμαστεί να χτυπήσει τους Τούρκους αν δεν υπακούσουν στο αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης του Ιράκ.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haydar Al Abadi, ο οποίος απείλησε τους Τούρκους με σφαγή αν κάνουν το ατόπημα να προχωρήσουν προς την Μοσούλη και αν δεν εκκενώσουν τα ιρακινά εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

abadi

Παράλληλα και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Mark Toner, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος της Βαγδάτης τόνισε πως κάθε κίνηση της Τουρκίας στο Ιράκ θα πρέπει να έχει την νόμιμη έγκριση της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Ερώτημα μένει ποια θα είναι η θέση για το ζήτημα αυτό του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, που σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία εν όψει της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για το ενεργειακό, όπου και θα έχει σημαντικές επαφές με τους Τούρκους.

Ίδωμεν!

Πάντως ο Ερντογάν… «κατάφερε» να ανοίξει και άλλο μέτωπο στα ανατολικά!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *