00:08 - 28/08/2020

Όλο και περισσότερες 5G συσκευές διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά

Αν και η κρίση του νέου κορωνοϊού φρέναρε τα σχέδια πολλών κατασκευαστών για το λανσάρισμα συσκευών 5G, η σχετική κινητικότητα αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Ο αριθμός των διαθέσιμων στο εμπόριο συσκευών συμβατών με την τεχνολογία επόμενης -5ης- γενιάς (5G) στις κινητές επικοινωνίες, αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε έναν μόλις μήνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Global Mobile Suppliers Association (GSA), τα οποία φιλοξενεί ο ΣΕΠΕ, και αφορούν τον μήνα Αύγουστο, στα τέλη Ιουλίου τρέχοντος έτους υπήρχαν διαθέσιμες στο εμπόριο 162 συσκευές, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, έναντι 135 συσκευών στα τέλη Ιουνίου.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι ανακοινώσεις για τη μελλοντική διάθεση συσκευών 5G συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο αριθμός των ανακοινωμένων συσκευών 5G ξεπέρασε τις 200 για πρώτη φορά. Μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν ανακοινωθεί 364 συσκευές, εκ των οποίων 162 ήταν εμπορικά διαθέσιμες. Να σημειωθεί ότι στις ανακοινώσεις που μετρά η GSA δεν περιλαμβάνονται μόνο smartphones, αλλά και φορητοί υπολογιστές, tablets, modems, drones, robots, τηλεοράσεις, κάμερες και USB.

Με βάση τις δηλώσεις των κατασκευαστών, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 200 αντίστοιχες συσκευές θα είναι διαθέσιμες εμπορικά στην παγκόσμια αγορά έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2020. Βέβαια, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, πολλά χρονοδιαγράμματα για το λανσάρισμα συσκευών, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G έχουν μείνει μετέωρα εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Αυξημένη ζήτηση

Από πλευράς ζήτησης ήδη οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για την αγορά του 5G. Για παράδειγμα, εξαιρετική δυναμική δείχνουν οι πωλήσεις 5G smartphones στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για τα «έξυπνα» κινητά, αυτή της Κίνας.

Για την ακρίβεια ένα στα τρία smartphone (33%), που πωλήθηκε στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του 2020, υποστήριζε την τεχνολογία 5G, σε σύγκριση με μόλις 16% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα ήταν ακόμη υψηλότερο τον Ιούνιο, όπου πάνω από το 40% των smartphones που πωλήθηκαν ήταν 5G ready, σύμφωνα με το «Counterpoint’s Market Pulse» της Counterpoint Research.

moved.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*