Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:07 - 21/08/2018

Οι Τούρκοι στρέφονται μαζικά στα κρυπτονομίσματα – Κίνδυνος τραπεζικού «ντόμινο» – Τα σημάδια δείχνουν ότι έρχεται κραχ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μαζική στροφή στα κρυπτονομίσματα από τους Τούρκους, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την Τουρκία. Στην Άγκυρα επικρατεί πανικός καθώς η τουρκική οικονομία δέχεται απανωτά χτυπήματα.

Ο Ντ. Τραμπ έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του για την εξέλιξη της αμερικανοτουρκικής κρίσης. Με ευθείες απειλές κατά του Σουλτάνου δήλωσε πως ΄΄θα γονατίσει΄΄ τους Τούρκους, ενώ προχωρά και σε στρατηγικές κινήσεις σε περιοχές γύρω από την Τουρκία.

Μετά από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, η τουρκική λίρα υποχώρησε εκ νέου, αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά πόσο εύθραυστη είναι η τουρκική οικονομία. Τα σημάδια των αγορών και σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αμερικανοτουρκική κρίση, δείχνουν πως έρχεται κραχ.

Οι Τούρκοι στρέφονται στα κρυπτονομίσματα τύπου Bitcoin ως τελευταία ελπίδα σωτηρίας από την οικονομική κατάρρευση που ήρθε ως συνέπεια της πολιτικής του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Παράλληλα, ο κίνδυνος ενός τραπεζικού ντόμινο παραμένει υπαρκτός καθώς πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται άμεσα από την οικονομική κρίση στην Τουρκία. Η πτώση της τουρκικής οικονομίας ενδέχεται να συμπαρασύρει τράπεζες που είναι εκτεθειμένες σε αυτή και δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Το 18% στην Τουρκία λένε ότι διαθέτουν ψηφιακό νόμισμα. Το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για τα κρυπτονομίσματα.
Το ανώτατο όριο της αγοράς έχει ανέλθει σε πρωτοφανή ύψη, προκαλώντας τη μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως η Paris Hilton και ο Floyd Mayweather, για το Bitcoin και άλλα παρόμοια νομίσματα.

Το 2018, ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Τον Δεκέμβριο του 2017, ένα Bitcoin αποτιμήθηκε σε περίπου 20.000 αμερικανικά δολάρια. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2018, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος ήταν λίγο πάνω από 8.000 αμερικανικά δολάρια.

Τώρα, στα μέσα Αυγούστου, το κρυπτονόμισμα αξίζει περίπου 6.500 δολάρια.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Raynor de Best της Siatista, αυτή η πτώση των τιμών θα μπορούσε να προσφέρει στους νέους επενδυτές την ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά. Τα τελευταία αποτελέσματα της ING International Survey δείχνουν ότι σχετικά λίγοι καταναλωτές έχουν επενδύσει σε Bitcoin ή άλλα εικονικά νομίσματα.

Περίπου 9% των Ευρωπαίων καταναλωτών δηλώνουν ότι κατέχουν ένα είδος κρυπτονομίσματος το 2018, έναντι 8% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 7% στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πολλοί ερωτηθέντες ανησυχούν για τους κινδύνους από την επένδυση στα κρυπτονομίσματα.
Το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο έφθασαν στο χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, ενώ το 18% στην Τουρκία λένε ότι διαθέτουν ψηφιακό νόμισμα… και καθώς η Λίρα καταρρέει.

Οι 5 Ευρωπαϊκές τράπεζες που μπορεί να συμπαρασύρει η πτώση της Τουρκίας

Η σχεδόν ανεξέλεγκτη πτώση της τουρκικής λίρας, εκτός από την «μόλυνση» που απειλεί να εξαπλώσει στις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι εκτεθειμένες σε αυτή, απειλεί και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η ισπανική BBVA, η ιταλική UniCredit, η BNP Paribas της Γαλλίας, η ολλανδική τράπεζα ING και η HSBC είναι οι τράπεζες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των εξελίξεων και είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο από της κατάρρευση της λίρας. Οι αναλυτές θεωρούν ότι στην περίπτωση του χειρότερου δυνατού σεναρίου – το οποίο θεωρούν σήμερα απίθανο – οι τράπεζες αυτές θα αναγκαστούν να αποσύρουν πλήρως τις τοπικές τους δραστηριότητες ή να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ωστόσο, τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας τροφοδοτούν την αποστροφή κινδύνου μεταξύ των επενδυτών που ανησυχούν για την αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών σε άλλες αναδυόμενες χώρες ή ακόμη και την Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει βασικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό και τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας μετά το καλοκαίρι.

Η έκθεση της Factbox για την κατάσταση των πέντε τραπεζών στην Τουρκία και των εκτιμήσεων των αναλυτών σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης:

BBVA

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*