20:06 - 11/10/2017

Οι θρυλικοί προκατακλυσμιαιοι πολιτισμοί

Λέγεται ότι ανέπτυξαν εξαιρετικά προηγμενες επιστήμες και τεχνολογίες που προφανώς θα είχαν μία σχέση άμεση με αυτό που συμβαίνει τώρα σε όλο τον κόσμο.

Ένας αναπτυγμένος κόσμος κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να είχε πλεονεκτήματα περισσότερα από ότι έχουμε εμείς σήμερα, για παράδειγμα όλη η ανθρωπότητα μιλούσε μόνο μία γλώσσα, αυτό πρέπει να διευκολυνε τα καλλιτεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα τα οποία απαιτούν τη συλλογική προσπάθεια πολλών με ποικίλες ικανότητες !!

Επίσης η μεγάλη διάρκεια ζωής των περισσότερων ανθρώπων εκείνη την εποχή σημαίνει ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν αυτό που είχαν μάθει όλα αυτά τα χρόνια !

Τουλάχιστον έτσι έχουμε μάθει από τις αρχαίες γραφές και την Βίβλο!

Πολλοί λένε ότι η βιβλος όταν αναφέρει για χρόνια σε ανθρώπους αναφέρει μάλλον τον αριθμό αυτών των χρόνων σε μηνες!

Άρα όλα όσα ξέρουμε για ανθρώπους που έζησαν από τα χωριά και διακόσια χρόνια Ίσως θα έπρεπε να τα υπολογίσουμε σε σε μία άλλη μονάδα μέτρησης είτε μήνες είτε βδομάδες ανάλογα το αλληγορικό κρυφό κείμενο που ηθελε να περάσει αυτός που έγραψε τα αρχαία κείμενα!

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στην ιστορία του ανθρώπου έχουν ξαναϋπάρξει εξελιγμένοι πολιτισμοί οι οποίοι κάποια στιγμή εξαφανιστηκαν …. τους λόγους μπορούμε να τους σκεφτούμε με πολύ μεγάλη φαντασία! Ένα στοιχείο όμως που είναι σίγουρο ότι μένει από όλα αυτά είναι ότι η εξέλιξη δεν είναι αναγκαστικά και το μέσο επιβίωσης, δεν είναι το κλειδί που θα σου δώσει την σιγουριά ότι θα υπάρξεις για πάντα!

Ισως αν καταφέρναμε ποτέ να έχουμε επιστήμη μαζί με ήθος, εξέλιξη μαζί με πνεύμα να βάζαμε περισσότερα θεμέλια στην σιγουριά της συνέχειας του πολιτισμού μας…

Και για να πεις την λέξη πολιτισμός θα πρέπει πρώτα από όλα να έχεις Συνείδηση για το σύνολο της ανθρωπότητας… Και όχι να πεθαίνουν παιδάκια από δίψα και έλλειψη καθαρού νερού και εσύ να χέζεις μέσα σε αυτό! Αυτό δεν είναι πολιτισμός είναι ένα πασάλειμμα εξελικτικό με ότι και όπου μας βολεύει… Για αυτό επιμένω και λέω συνέχεια μην έχετε τόσο πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για τη δυνατότητα αυτού του πολιτισμού να συνεχίζει να επιβιώνει!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Σωτήρης γυθειο 11 Οκτωβρίου 2017 @ 20:32
  8
  0
  Ίσως να συνεχισει να επιβιώνει μονο που δεν θα έχει καμια σχέση με πολιτισμο. Όχι οτι τώρα έχουμε βέβαια.κάτι λίγος έχει μείνει εδώ και εκεί που λένε και προσπαθουν να τον αποτελειώσουν για να φέρουν τον απόλυτο σκοταδισμό.
 2. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ 11 Οκτωβρίου 2017 @ 20:33
  2
  3
  Ο γιαλός είναι εκ φύσεως στραβός κι αν πας γιαλό γιαλό στραβά θα αρμενίζεις!Το ίδιο κι όταν το υποθετικό πλαίσιο τοποθετείται σε στραβή λογική βάση. Ο πολιτισμός του σήμερα είναι καθρέφτης όλων των γνωστών και αγνώστων πολιτισμών που προυπήρξαν του σημερινού επί της γης. Ο άνθρωπος δημιουργεί πολιτισμό και εξ όσων γνωρίζω το βασικό πλαίσιο των αναγκών του του τρόπου ζωής και των συνηθειών του παρέμεινε αναλλοίωτο εις τους αιώνας.Ουδέποτε η ανθρωπότητα μιλούσε μία μόνον γλώσσα διότι αν πράγματι
 3. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ 11 Οκτωβρίου 2017 @ 20:48
  4
  2
  συνέχεια…συνέβαινε αυτό θα είχε επιβληθεί με το ζόρι. Η γλώσσα δεν είναι μάρκα μπύρας να την επιλέξεις αλλά είναι ίσως το πρωταρχικότερον εργαλείο που εξυπηρετώντας τις γλωσσικές ανάγκες ενός κοινωνικού συνόλου συνετέλεσε στην εμφάνιση και ανάπτυξη του πολιτισμού του συν ή πλην διότι και ο βανδαλισμός είναι είδος πολιτισμού με αρνητικότατον πρόσημον βεβαίως.Η ύπαρξη τόσων πολλών γλωσσών και διαλλέκτων έχει να κάνει με πλήθος παραγόντων που επί του παρόντος δεν γίνεται να αναλυθούν.
 4. 22
  2
  Ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ Ή ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 3850π.Χ!… Ή ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΗ!!
 5. 6
  0
  http://tsinikopoulos.org/el/άρθρα/ο-κατακλυσμός-του-νώε-και-οι-ερμηνείες-του ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί