Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Αποκαλυπτική νέα μελέτη για τα μυστήρια του σύμπαντος

Οι βαρυτικές δυνάμεις σε ένα πλαίσιο αλληλεπιδράσεων μπορούν να αποπροσανατολίσουν ολόκληρους πλανήτες.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά περιπλανώμενα αστρικά σώματα στο σύμπαν.

Παρόμοια συντρίμμια μπορούν στη συνέχεια να φτάσουν σε εμάς μετά από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Πολλά από αυτά περνούν απαρατήρητα, αλλά μερικά μπορούν να ανιχνευθούν.

Οι Cole Gregg και Paul Wiegert δημοσίευσαν τώρα μια μελέτη στην οποία επικεντρώθηκαν στο πλησιέστερο αστρικό σύστημα στον Ήλιο. Το Άλφα Κενταύρου βρίσκεται 4,3 έτη φωτός μακριά. Αποτελείται από δύο αστέρια σαν τον Ήλιο που περιστρέφονται γύρω από ένα κοινό κέντρο μάζας σε απόσταση 23 AU το ένα από το άλλο (1 AU είναι η απόσταση της Γης από τον Ήλιο). Σε απόσταση περίπου 8200 AU, ο ερυθρός νάνος Proxima Centauri περιστρέφεται γύρω τους και τουλάχιστον ένας πλανήτης έχει ανακαλυφθεί.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αν ο Άλφα Κενταύρου εκτοξεύει τόσο υλικό όσο το Ηλιακό Σύστημα, τότε θα μπορούσαν ήδη να υπάρχουν ένα εκατομμύριο αντικείμενα πάνω από 100 μέτρα σε μέγεθος στο Ηλιακό Σύστημα που έχουν φτάσει σε εμάς από το Άλφα του Κενταύρου. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονται στο νέφος Oort, το οποίο αποτελείται από πυρήνες κομητών και βρίσκεται 5 έως 100 χιλιάδες AU από τον Ήλιο.

Έως και 50 αντικείμενα από τον Άλφα Κενταύρου θα μπορούσαν ακόμα να εισέλθουν στο νέφος του Όορτ κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ωστόσο, υπάρχει μόνο μία πιθανότητα στο εκατομμύριο ότι ένα αντικείμενο από το Άλφα Κενταύρου είναι σήμερα πιο κοντά από 10 AU από τον Ήλιο.

Η κυκλοφορία από το γειτονικό αστρικό σύστημα θα είναι βαρύτερη. Ολόκληρο το σύστημα μας πλησιάζει με ταχύτητα 22 km/s και θα έρθει πιο κοντά μας σε 28.000 χρόνια, όταν θα είναι 3,16 έτη φωτός μακριά.

Οι συγγραφείς έτρεξαν προσομοιώσεις για να καθορίσουν πόσο υλικό θα μπορούσε να φτάσει σε εμάς από τον Άλφα του Κενταύρου.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν 110 εκατομμύρια χρόνια.

Ίσως είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε
Αλλά δεν πρόκειται μόνο για μεγάλους αστεροειδείς. Μια μεγάλη ποσότητα υλικού εισέρχεται συνεχώς στην ατμόσφαιρα της Γης. Το μεγαλύτερο μέρος του καίγεται στην ατμόσφαιρα, την οποία παρατηρούμε ως περισσότερο ή λιγότερο φωτεινό μετεωρίτη.

Μπορούν ορισμένοι μετεωρίτες να έχουν το σύστημα Άλφα Κενταύρου ως γενέτειρά τους στο πιστοποιητικό γέννησής τους; Είναι δυνατόν. Σύμφωνα με τη μελέτη, σωματίδια μεγέθους τουλάχιστον 3,3 μικρομέτρων μπορούν να επιβιώσουν από το ταξίδι.

Ο αριθμός τους είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά θα μπορούσε να είναι περίπου 10 ανιχνεύσιμοι μετεωρίτες ετησίως. Στα επόμενα 28.000 χρόνια, ο αριθμός τους θα δεκαπλασιαστεί.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek