in

Οι πάγοι στην Ανταρκτική στάζουν ραδιενέργεια από τις πυρηνικές δοκιμές

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι αμερικανικές πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και 1960 έχουν γεμίσει ραδιενεργά ισότοπα τους πάγους στην Ανταρκτική.

Συγκεκριμένα, τεράστιες εκτάσεις της Ανταρκτικής ακόμη και σήμερα απελευθερώνουν ραδιενεργό χλώριο, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση, Journal of Geophysical Research.

Ειδικότερα, η Μέλανι Μπαρόνι, μια γεωεπιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και οι συνεργάτες της μελέτησαν τις εκπομπές χλωρίου σε διάφορα μέρη της Ανταρκτικής, όπου η χιονόπτωση είναι υψηλή σε σύγκριση με άλλες περιοχές όπου παρατηρείται χαμηλή ετήσια χιονόπτωση.

Το ισότοπο του Χλωρίου-36 σε κάποιο ποσοστό σχηματίζεται φυσικά, αλλά μπορεί να παραχθεί και ως παράγωγο των ραδιενεργών εκρήξεων, όταν τα νετρόνια αντιδρούν με το χλώριο στο θαλασσινό νερό.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι υψηλά επίπεδα ραδιενεργού ισοτόπου Χλωρίου-36 είναι παρόντα κοντά στην επιφάνεια του πάγου, στις περιοχές με χαμηλή χιονόπτωση.

Δεδομένου ότι το φυσικά παραχθέν Χλώριο-36 αποθηκεύεται μόνιμα στα στρώματα του χιονιού της Ανταρκτικής, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην περιοχή υπάρχει ακόμα χλώριο από τις αμερικανικές πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

«Δεν υπάρχει άλλο ραδιενεργό ισότοπο Χλωρίου-36 οπουδήποτε στην παγκόσμια ατμόσφαιρα, γιατί θα το εντοπίζαμε παντού», λέει η Μπαρόνι, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πυρηνικές δοκιμές μεταξύ 1946 και 1962, προκαλώντας πυρηνικές αντιδράσεις που παρήγαγαν υψηλές συγκεντρώσεις ισοτόπων, όπως το Χλώριο-36.

Αυτά έφτασαν μέχρι την Στρατόσφαιρα της Γης και ταξίδεψαν παντού στην υδρόγειο. Καθώς κάποια από τα αέρια έφτασαν στην Ανταρκτική, εναποτέθηκαν στους πάγους κι έμειναν εκεί, μέχρι σήμερα.

Δείτε το βιντεο:

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τι γίνεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ