Οι λύκοι νίκησαν τους… κυνηγούς στη Νορβηγία

«Κόκκινο» στη χορήγηση κυνηγετικής άδειας για τις τέσσερις αγέλες λύκων που διαβιούν στη Νορβηγία, άναψε η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας.

Σύμφωνα με τον Βίνταρ Χέλγκεσεν, υπουργό Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, πρόκειται για τις αγέλες λύκων στις περιοχές Λέτγιενα, Όσνταλεν, Κίννα και Σλέτες.

Η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει νομική βάση για το κυνήγι, τόσο στην εθνική νομοθεσία προστασίας της φύσης, όσο και στη Σύμβαση της Βέρνης, αναγνωρίζοντας την έκκληση από τη νορβηγική ομάδα της οργάνωσης Φίλοι της Γης να σταματήσει το κυνήγι των λύκων.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική νίκη για τα πλέον απειλούμενα θηλαστικά στη νορβηγική πανίδα», δήλωσε η Σίλιε Ασκ Λούντμπεργκ, επικεφαλής της οργάνωσης Φίλοι της Γης της Νορβηγίας.

«Αυτό είναι το δώρο Χριστουγέννων φέτος σε όσους ενδιαφέρονται για τη φύση και την άγρια ζωή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Χέλγκεσεν που σταμάτησε τη μαζική σφαγή των λύκων της Νορβηγίας», πρόσθεσε.

Τρεις από τις τέσσερις αγέλες λύκων ζουν σε καθορισμένη προστατευόμενη περιοχή και καμία από αυτές δεν αποτελεί κίνδυνο για ζώα βοσκής και κτηνοτρόφους.

Ακόμα κι έτσι, οι περιφερειακές αρχές διαχείρισης αρπακτικών αποφάσισαν νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο να επιτρέψουν το κυνήγι των λύκων.

Τελικά η θανάτωση των λύκων αποτράπηκε, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η σφαγή των προστατευόμενων αρπακτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για λόγους πρόληψης απωλειών για τους αγρότες, και μόνο αφού όλα τα άλλα μέτρα έχουν δοκιμαστεί.

«Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι δηλώνει ότι οι λύκοι που δεν επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα δεν μπορούν να κυνηγηθούν ελεύθερα. Αυτό δείχνει ότι η αρχική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία», δήλωσε η Λούντμπεργκ.

Η απόφαση των αρχών διαχείρισης αρπακτικών να θανατώσουν τις τέσσερις αγέλες λύκων, καθώς και 15 λύκους εκτός των παραπάνω περιοχών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, εντός και εκτός της Νορβηγίας.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση κατά της θανάτωσης.
tribune

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Οι λύκοι νίκησαν τους… κυνηγούς στη Νορβηγία

  1. Captain Harlock says:

    Κυνήγι σου λέει μετά! Με καραμπίνες και δίκαννα ή ότι άλλο. Για…»χόμπυ» και όχι για επιβίωση. Δολοφονία είναι όχι κυνήγι, δεν υπάρχει καμία τιμή εκεί με την θανάτωση ενός ζώου που είναι η άγρια έκδοση των αγαπημένων μας κατοικιδίων και που δεν ενοχλούν πια κανέναν. Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους λοιπόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *