Οι Ισλανδοί θα λάβουν δωρεάν μετοχές τραπέζης

Ισλανδια
Οι Ισλανδοί θα λάβουν δωρεάν μετοχές τραπέζης

Έχουμε ξαναγράψει ότι η Ισλανδία τιμωρεί μαζικά τους τραπεζίτες για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008. Η Ισλανδία πρόκειται να δώσει στον κάθε κάτοικο μετοχές αξίας € 213.
Η Ισλανδία είναι η μόνη χώρα σε σχέση με το υπόλοιπο του κόσμο που τιμωρεί τους υπεύθυνους για την δημιουργία της οικονομικής κρίσης. Επίσης είναι και η μοναδική χώρα που προσφέρει δημιουργικές λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα.
Η τελευταία ιδέα επινοήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών ότι κάθε πολίτης θα λάβει δωρεάν μετοχές.
Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Íslandsbanki, έρχεται στα χέρια του κράτους και η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει τους πολίτες ενεργά στη διαχείριση της.
Για αυτό η τράπεζα θα μοιράσει 5% των μετοχών της Íslandsbanki στους πολίτες. Με την τρέχουσα τιμή των μετοχών σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα λάβει 30 000 ισλανδικές κορώνες (€ 213) σε μετοχές.
Η Ισλανδία ακολουθεί μια αντίθετη πολιτική από την ελληνική και την ευρωπαική για να σώσει τις τράπεζες. Τα χρέη του πολίτη και του κράτους θα χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να ξεπληρωθούν
Η οικονόμα στην Ιρλανδία αναπτύχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με 2,3% ετησίως.

Το ανησυχητικό είναι οτι η Ισλανδία πρόκειται να δώσει στον κάθε κάτοικο μετοχές αξίας € 213=33 και οτι η οικονομία της μεγαλώνει με 2,3 ή 23

Loading...

8 thoughts on “Οι Ισλανδοί θα λάβουν δωρεάν μετοχές τραπέζης

 1. Ανώνυμος says:

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΑ.

  ΙΣΛΑΝΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, «ΤΟ ΧΩΝΙ», ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

 2. Eleni Kava-Kavgakou says:

  Οι Ισλανδοί ειναι ΩΡΑΙΟΙ…τους θαυμάζω….
  Πετυχημένη η επιλογή της φωτό Κοραξ! Σαν κύκνος ειναι η κοπέλα…..το ξέρεις ότι λατρεύουν τους κύκνους, αλλα δυστυχώς οι κύκνοι δεν μπορούν να ζήσουν εκεί…

 3. Ανώνυμος says:

  Όταν οι ηγέτες ενεργούν, οι λαοί παθαίνουν. Όταν οι λαοί ενεργούν, οι ηγέτες δημιουργούν. (συμμετοχική δημοκρατία) (Περικλής 11-1-2010)
  Ενεργός λαός, δημιουργικός ηγέτης. Παθητικός λαός, καταστροφικός ηγέτης. (Διδάσκαλος Σωκράτης 25-1-2010)

  ή όπως το λέει ο πατέρας μου » κατα το σαλόνι και τα έπιπλα»

 4. Heron says:

  Για να γίνει στην χώρα μας ότι έγινε στην Ισλανδία , βασική προϋπόθεση είναι 1ον ) Να έχουμε Έλληνα πρωθυπουργό και όχι κάποιο υπάλληλο ξένης χώρας όπως γίνεται εδώ και αρκετό καιρό . 2ον )Να αγαπάει την πατρίδα και να κοιτάει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της , και όχι τις εκάστοτε ιδεοληψίες του κόμματος στο οποίο ανήκει . 3ον )Να μην έχει οικογένεια όσο είναι στην θέση του πρωθυπουργού , για να μην μπορούν να τον εκβιάσουν. 4ον )Να ενημερώνει τον Ελληνικό λαό σε κρίσιμα θέματα που τον αφορούν άμεσα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του , να μην τα υιοθετεί . Και 5ον αν νομίζει ότι είναι βαρύ το φορτίο του και δεν μπορεί να κυβερνήσει , να μιλήσει σαν άνδρας με παντελόνια στον λαό , να θέσει το θέμα , και να βάλουν κάποιον που να μπορεί .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *