Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
10:00 - 24/08/2018

Οι γιγάντιες καταβόθρες απορροφούν ξαφνικά μεγάλη λιμνοθάλασσα στο Μεξικό

Από το βράδυ της Κυριακής, η Laguna de Chakanbacán, που βρίσκεται στο Quintana Roo του Μεξικού, στραγγίζεται από μεγάλες καταβόθρες,σκοτώνοντας ένα μεγάλο αριθμό ψαριών, χελωνών, κροκοδείλων και χελιών, μεταξύ άλλων ειδών.

Οι καταβόθρες έχουν βάθος περίπου έξι μέτρων και έχουν πλάτος έως και 10 μέτρα και έχουν ήδη στραγγίσει σχεδόν το 80% των υδάτων που περιέχονται στα 200 εκτάρια στη λιμνοθάλασσα Chakanbacán μέχρι 10 μέτρα. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!

Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις, ακούστηκε έντονος βρυχηθμός την Κυριακή. Αμέσως μετά, η λιμνοθάλασσα άρχισε να στραγγίζει υπόγεια. Μέχρι την Τετάρτη το πρωί σχεδόν τα 3/4 της λιμνοθάλασσας είχαν στεγνώσει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο περίεργο και απροσδόκητο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή.

Χθες, οι αρχές του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος, του Ινστιτούτου Βιοποικιλότητας και των Φυσικών Προστατευόμενων Περιοχών της Quintana Roo (Ibanqroo), της Εθνικής Δασικής Επιτροπής (Conafor), της Εθνικής Επιτροπής για το Νερό (Conagua), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Profepa), της Cocodrilia και ejido αρχές, έχουν αρχίσει να ερευνούν την αιτία του προβλήματος, που απεικονίζονται παρακάτω: Καταβόθρες! Μεγάλες δεξαμενές!

Το Μεξικό είναι γνωστό για τα ποτάμια που εξαφανίζονται υπόγεια: ο ποταμός Atoyac και δύο άλλοι ποταμοί στο Veracruz, ένας καταρράκτης στην Chiapas και ένα τμήμα του καναλιού στο Xochimilco της πόλης του Μεξικού .

Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές και εκεί όπου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα είναι επιρρεπείς σε καταβόθρες ή άλλους κρατήρες, καθώς είναι κυρίως καρστικοί, ένας βράχος που διαβρώνεται γρήγορα στο νερό.

Οι ντόπιοι θυμούνται ακριβώς το ίδιο γεωλογικό φαινόμενο που συνέβη πριν από 6 χρόνια. Προς το παρόν, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή των γύρω πληθυσμών.

Αυτή η φυσική καταστροφή όχι μόνο θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για το φυσικό οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας αλλά θα επηρεάσει τις γεωργικές, κτηνοτροφικές και τουριστικές δραστηριότητες, αφού οι κάτοικοι εξαρτώνται από αυτό το σώμα νερού για την προμήθεια των αγρών και των ζώων τους.

Τι συμβαίνει στην Laguna de Chakanbacán; Είναι όλα στο έδαφος. Τα σπήλαια δημιουργούν υπόγεια στο καρστικό έδαφος. Όταν το έδαφος πάνω από το σπήλαιο είναι πολύ βαρύ, καταρρέει. Και αν η καταβόθρα βρίσκεται σε ένα σώμα νερού, κυριολεκτικά καταπίνει τα πάντα: το νερό, τα ψάρια και άλλα σπάνια ζώα.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΚΑΡΙΜΠΟΥ 08/24/2018 @ 2:16 ΜΜ

    Αφου ειναι τρομπες…..
    Τους ειχε προσφέρει ο Γιανναρος το νεο σπρει Αντικαταβοθριξ
    Κ ολα θα ειχαν ενα ωραιο τελος…
    ΑΧΧΧ ΟΕΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟ..!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*