ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ: Ποιοι διάσημοι υπήρξαν μέλη τους

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

 

H συμμετοχή Ελλήνων στις διάφορες μυστικές εταιρείες, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Γνωστοί Ελληνες υπήρξαν μέλη ή ακόμα και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιου είδους
αδελφότητες, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι διάσημοι από όλο τον κόσμο – ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ – που μετείχαν σε πολλές από αυτές.

Αναλυτικά:

Ελευθεροτεκτονισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελευθεροτεκτονισμός

Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι ένα παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων από το οποίο προέκυψαν διάφορα παρακλάδια.
Παρόλο που δεν είναι γνωστό το πώς ξεκίνησε, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι αρχικά δημιουργήθηκε από μια ομάδα λιθοξόων κατά τον Μεσαίωνα. Το παλαιότερο γνωστό έγγραφο που έχει βρεθεί χρονολογείται από το 1300 και μέχρι τις αρχές του 1700 υπήρχαν ήδη στο Λονδίνο τέσσερεις στοές. Η εταιρεία εξαπλώθηκε ταχύτατα και περιλαμβάνει μέλη από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Οι τέκτονες γιορτάζουν στις 24 Ιουνίου τα 300 χρόνια του ελευθεροτεκτονισμού.
Γνωστοί τέκτονες υπήρξαν ο Βενιαμίν Φρανγκλίνος, ο Τζορτζ Ουάσινγτον, ο Τζ. Έντγκαρ Χούβερ και ο Όσκαρ Γουάιλντ. Ανάμεσα στα ονόματα των μασόνων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας περιλαμβάνονται μορφές όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι πρωτεργάτες της «Φιλικής Εταιρείας» Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος, Αθανάσιος Τσακάλωφ και πολλοί άλλοι.

Το Τάγμα των Ναών της Ανατολής (Ordo Templi Orientis)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ordo Templi Orientis

Το Τάγμα των Ναών της Ανατολής (ΟΤΟ) ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Carl Kellner και τον Theodor Reuss. Ο διάσημος μυστικιστής Aleister Crowley (φωτ.) υπήρξε μέλος και στη συνέχεια επικεφαλής της οργάνωσης. Η εταιρεία έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον τεκτονισμό αλλά μετά τον Crowley στράφηκε περισσότερο προς τον μυστικισμό.

Ροδόσταυροι (Rosicrucians)

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosicrucians

Στις αρχές του 1600 δημοσιεύθηκαν μια σειρά από έγγραφα μανιφέστα τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περιείχαν στοιχεία από άλλες θρησκείες, όπως η Καμπάλα και προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της αστάθειας που επικρατούσε στην Ευρώπη και της ελπίδας που έδιναν στον κόσμο οι αλχημιστές ότι θα μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα προβλήματα που μάστιζαν την γηραιά ήπειρο. Η εταιρεία υπάρχει μέχρι σήμερα και ασχολείται με τις χριστιανικές διδαχές και τη φιλοσοφία.

H αδελφότητα του θανάτου (Skull and Bones)

Αποτέλεσμα εικόνας για Skull and Bones

Η αδελφότητα του θανάτου (Skull and Bones στα αγγλικά) ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Γέιλ το 1832 από τους φοιτητές William Huntington Russell και Alphonso Taft. Έχουν λεχθεί πολλές θεωρίες σχετικά με τον λόγο που δημιουργήθηκε. Κάποιοι λένε ότι ξεκίνησε από μια διαφωνία μεταξύ άλλων αδελφοτήτων ενώ άλλοι αναφέρουν ότι ο Russell είχε δει παρόμοιες αδελφότητες όταν βρισκόταν στη Γερμανία και θέλησε να ιδρύσει μία και στο Γέιλ. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έγινε γνωστή για την μυστικότητα με την οποία λειτουργεί και για τους ισχυρούς ηγέτες που δέχθηκε στους κόλπους της.
(Φωτ.) Το οίκημα της αδελφότητας του θανάτου στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, στο Νιου Χέιβεν στο Κονέκτικατ. Τρία από τα μέλη των Skull and Bones έγιναν πρόεδροι των ΗΠΑ: Ο William Howard Taft, ο George H.W. Bush και ο George W. Bush. Άλλα γνωστά μέλη περιλαμβάνουν τον John Kerry, τον ηθοποιό Paul Giamatti και τον William Buckley.

Οι Illuminati

Αποτέλεσμα εικόνας για Illuminati

Επισήμως οι Illuminati ιδρύθηκαν στη Γερμανία το 1776 από τον καθηγητή θεολογίας Adam Weishaupt ο οποίος ήθελε να περιορίσει την θρησκευτική επιρροή στην καθημερινή ζωή και να ενθαρρύνει την επανάσταση εναντίον της μοναρχίας. Ο Carol Theodore, ο τότε μονάρχης της Βαυαρικής επαρχίας αντιλήφθηκε την υπαρξη και τους σκοπούς της μυστικής εταιρείας το 1784 και κήρυξε εκτός νόμου όλες τις μυστικές αδελφότητες αναγκάζοντας την οργάνωση να λειτουργήσει μυστικά. Σήμερα η αδελφότητα των Illuminati είναι συνώνυμο της απόλυτης μυστικής εταιρείας. Διάσημοι όπως ο Jay-Z και η Beyoncé, η Serena Williams, ο Barack Obama και η Madonna έχουν αποτελέσει αντικείμενο φημολογιών και συνωμοσιών σχετικά με τους Illuminati συνήθως με αρνητική χροιά.

Οι Carbonari

Σχετική εικόνα

Οι Carbonari ήταν μια ομάδα επαναστατών από την Ιταλία στις αρχές του 1800 και ιδρύθηκαν με στόχο την αντίσταση στην συντηρητική ιταλική κυβέρνηση. Συμμετείχαν ενεργά στις ιταλικές επαναστάσεις της εποχής εκείνης και επηρέασαν αντίστοιχες ομάδες στις γειτονικές χώρες. Λέγεται πως έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην ιταλική ένωση ο 1861.

Η ομάδα των μποέμ (Bohemian Club)

Σχετική εικόνα

Η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο το 1872 και αποτελείτο αρχικά από συγγραφείς, καλλιτέχνες και μουσικούς σε μια προσπάθεια να έρθουν κοντά οι άνθρωποι της τέχνης. Σύντομα τα μέλη έπαψαν να είναι μόνο καλλιτέχνες και συμπερίληφθηκαν σε αυτά επιχειρηματίες και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες.

Μερικά από τα πιο γνωστά μέλη της περιλαμβάνουν τον George H.W. Bush, τον Newt Gingrich, τον William Randolph Hearst, τον Herbert Hoover και τον Richard Nixon

ΠΗΓΗ

 Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Loading...

12 thoughts on “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ: Ποιοι διάσημοι υπήρξαν μέλη τους

 1. l says:

  ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι πρωτεργάτες της «Φιλικής Εταιρείας» Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος, Αθανάσιος Τσακάλωφ και πολλοί άλλοι.-δεν αναφερω κανεναν αλλο παρα μονο οτι ο Καπποδιστριας εθεσε εκτος νομου αυτα τα λαμογια που μεσα σε μισες αληθιες περνανε και δεκα ψεμματα.
  το αρθρο ειναι για τα πανηγηρια , ασε οι φωτο ….

 2. ο ΠΑΠΑΡΑΣ says:

  Ολες οι στοες »φτιαγμενες » παντοτε απο τους ασιατες τη καταγωγη σε καθε τοπο για να γαμουν και να δερνουν σε ολα τα μετωπα του καθε κρατους.

 3. Ελληνίδα says:

  Άλλο Φιλική Εταιρεία και άλλο μασονία με μονο κοινό το μυστικό τους χαρακτήρα.ο Κολοκοτρώνης αγωνιζόταν για την πατρίδα και όχι για τα συμφέροντα μιας μυστικής ομάδας.Είναι ντροπή να καπηλεύονται τα ονοματα σπουδαίων Ελλήνων όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας

  • ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

   Όσο τα παιδιά μας,δεν μαθαίνουν την ιστορία μας και να έχουν ζέση να την μάθουν,τόσο θα μας πιάνουν κωτσους και μυγοχαφτες,οφείλουμε να συμμετεχουμε στην επιμόρφωση τους,όταν αδυνατεί πλεον το σχολείο,η,εσκεμμένα βάσει εντολών εθελοτυφλει,αυτό το άρθρο ειναι δολιοφθοράς άρθρο,εδικασαν τον Γερο για διώξεις εναντιον των ομβρίων,που μονίμως ηταν με τους τούρκους και μετείχαν σε σφαγές και άλλα,ποιος ηταν ο κατήγορος;ο πράκτορας του Ρότσιλντ,ευντεκ(ηταν και αξιωματικός στο στρατόπεδο του Καραισκακη…..),νομίζουν οτι δεν ξέρουμε την τύφλα μας,κούνια που τους κουναγε τους μωυσηδες!

 4. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Οι μασόνοι ανακοινώνουν πάντα μετά θάνατον όποιον είναι δικό τους έτσι ώστε να μη μπορεί αυτός να το διαψεύσει. Και βέβαια αυτό είναι συκοφαντία για κάποιον που δεν τους ενέκρινε και δεν θέλησε πότε να τους προσεγγίσει. Οι μασόνοι όμως με αυτό τον τρόπο κάνουν τους εχθρούς τους ‘’δικούς τους’’ έτσι ώστε και να τους μισήσουν οι οπαδοί-φίλοι-συμπατριώτες τους αλλά και για να δείξουν ότι όλοι οι σημαντικοί είναι πάντα μασόνοι. Φυσικά ονόματα σαν του Ιωάννη Καποδίστρια και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι πραγματικά αστείο να συγκαταλέγονται στους καταλόγους τους αλλά και αποδεικνύει τα όσα προανέφερα. Η δολοφονία άλλωστε του ενός και η φυλάκιση και απαξίωση του άλλου αποτελούν πραγματική απόδειξη ότι πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση του ονόματος τους από τους μασόνους. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για αυτούς που ακόμα δεν έχουν πάρει μυρωδιά τις βρομοδουλειές τους ….

  • ANEFIX says:

   Σωστό. Αν ήταν μασόνος ο Καποδίστριας δεν θα τον δολοφονούσαν. Ούτε θα φυλάκιζαν τον Κολοκοτρώνη. Έχουμε βαρεθεί ν’ ακούμε μαλακίες.

 5. φωτησ says:

  οι πραγματικοι Ελληνεσ δεν εχουν διαχωριστικεσ φιλετικεσ πιτεσ που επιφερουν μαρμιτεσ. πωσ να το κανουμε τωρα.; απο τοτε που υπαρχουμε προσπαθουμε μεσα απο την συζητηση να φερουμε ισοροποια στον πλανιτη. το να συζητασ λοιπον με ολουσ αυτουσ που εχουν φτιαξει τισ αδελφοτητεσ με σκοπο ποιο εχει το μεγαλυτερο φασμα αγορασμενων δουλικων που με βρωμικο ξενισμο ενοχωποιουν ελληνεσ και γενικα οποιοσ ειναι εμποδιο στην εκμεταλλευση τουσ θεωριτε απο αυτουσ ιδιος για τον κοσμο που τουσ ακολουθει (δουλικα) με σκοπο να μασ αποδυναμονει στα ματια ολων αυτων που δεν περνουν μεροσ στα ρουσφετια τουσ και ειναι ο πραγματικος κριτης προσωπηκοτητων.

  θυλικες εταιριες. οτι και η εοκα β. μια παρεμβαση της ιστοριασ με διαφορετηκα προσωπα απο τουσ καθαρουσ Ελληνεσ πατριωτεσ με σκοπο να μην υπαρχουν τα παραδειγματα ατοφια αλλα μπερδεμενα με κακοπροαιρετεσ προσ την ισοροποια τησ γης προσωπητες.

  2 παραδειγματα:

  1. Ο ΧριστοΣ, τον σταυροσαν βαζοντασ την ανθρωποτητα να ολοκληρωσει τα λαθη των εβραιων, μετα με τουσ σταυροφορουσ κηνυγησαν τουσ Ελληνεσ που τον ακουσαν και καταλαβαιναν, και μετα με την παροδο των χρονων τον παρουσιασαν και ως εβραιο.

  1. ΛΕΟΝΙΔΑΣ (ονοματικη ιδιοτητα) …πολεμισαμε ποτε η απλα ισοροπουσαμε οτι με απειλεσ και τεχνασματα εστελνε ο εχθροσ για να μασ αφανισει; πολεμουσαμε αυτουσ που με το μαστιγιο ερχοντουσαν αναγκασμενοι να μασ πολεμισουν Ή μηπωσ πολεμουσαμε παντα αυτους που κρατουσαν τα μαστιγια;

 6. Αγχίνοος says:

  Τα μασονικά κυκλώματα χρησιμοποιούν κατά κόρον επτά συμπαντικούς κανόνες, που απορρέουν από την Ελληνική φιλοσοφία, τους οποίους δε έστρεψαν εναντίον της ανθρώπινης συνείδησης. Λέγεται ακόμα πως κατάφεραν να παγιδέψουν τον τρόπο που θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε σε ανώτερα όντα. Και πάνω σε αυτούς τους κανόνες παίζουν με την συνείδηση ολάκερης της ανθρωπότητας, που δεν το υποψιάζεται καν.
  Και οι κανόνες αυτοί λένε πως είναι:
  1. Η Πρώτη Αρχή: «Όλα είναι συνείδηση και σκέψη». Γι αυτό και παίζουν με την συνείδηση των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας την προβολή αριθμών, εννοιών, συμβόλων και μυστικών κωδίκων.
  2. Η Αρχή της αντιστοιχίας: «Όπως είναι πάνω, έτσι είναι και κάτω». (As is above, so is below
  3. Ο Κανόνας της Δόνησης: «Τίποτα δεν είναι σταθερό, τα πάντα κινούνται και δονούνται».
  4. Ο Κανόνας της πολικότητας: «Τα πάντα έχουν δυο πόλους… όλα έχουν το αντίθετο τους… τα αντίθετα είναι ταυτόσημα ως προς τη φύση τους… αλλά το καθένα με ένα διαφορετικό βαθμό».
  5. Ο Κανόνας του Ρυθμού: «Τὰ πάντα ῥεῖ, προς τα έξω και προς τα μέσα… και αν εκδηλώνεται μια ταλάντευση προς τα δεξιά, είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τα αριστερά… με τον ρυθμό να τα φέρνει σε ισορροπία».
  6. Ο κανόνας της Αιτίας και του Αποτελέσματος: «Κάθε αιτία έχει ένα αποτέλεσμα… Κάθε αποτέλεσμα έχει την αιτία του ».
  7. O κανόνας της Ισότητας των φύλλων: «όλα τα πράγματα μέσα στην φύση έχουν τις αρσενικές και τις θηλυκές τους αρχές». Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάνας Ελλήνιος

 7. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Πολύ κατατοπιστικά άρθρο!σκέτη διαφώτιση!έιδε κανεις τον Γερο του Μωρια,η διάβασε,να φορη ποδιτσα;;;και ο νικηταρας είχε ορκιστεί στην φιλικη και οι πλαπουταιοι και απλοί άνθρωποι,μας ριχνετε στάχτη στα ματια;αμ..δεν πιάνει το κόλπο!πάτε να λασπολογησετε τους ήρωες του 21,γιατί δεν γράφετε για τους πραγματικούς μασόνους που τακιμιαζουν και γιουσουφιζουν στην εβραίοι σιωνιστικό και ορεγονται οφιτσια και γρόσια;εεε;;γιατί;;,ρε για δες τι κυκλοφορεί πανω στην χώρα!,λιαν επιεικως…είστε καταπτυστοι,Άκου ρε!αυτους που βασάνισαν οι βαυαροί μασόνοι τους γράφουν ομοίους τους,οξω ρε!την ιστορία μας θα αλλοιωσετε;οξω !κρετινοι!

 8. Εγω says:

  Κςι μονο που λερωνεις τον τελευταιο ελευθερωτή των ελλήνων με τις εβρ;ικες τρύπες δείχνει την πλάνη σου. Ο Παππούς πολέμησε για να διώξει αυτά που η ανοχή και πλάνη σου επίτρεπουν να ξανάρθουν. Απο πια στωα εμαθες ιστορία; ανελυσες θποτα για να διαπιστώσεις αν είναι αλήθεια η φουμα; η απλα σε βολευει να λες πως εβραίοι και Ελληνες εχουν κοινές πράξεις; λες να φταίει το παράνομο μπόνους των υποχειριων τους που ακόμη υπάρχουν εδώ αυτοι και τα πιόνια τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *