«Ωδη στη δημοκρατία»

«Ωδη στη δημοκρατία», «παρακαταθήκη για τη δημοκρατία» με τέτοια και άλλα βαρύγδουπα στόλισαν την ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου τα ελληνικά και όχι μόνο ΜΜΕ Όλα αυτά συν τα δάκρυα του προέδρου, την συγκίνηση βοηθούν στην αγιοποίηση του προέδρου. Πάμε λιγάκι να τα δούμε στην πράξη όλα αυτά :

«Όλοι οι Αμερικανοί είμαστε ίσοι» είπε ο πρόεδρος. Τόσο ίσοι που κατά τακτά διαστήματα Αφροαμερικανοί έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τόσο ίσοι που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ το 40% του Αμερικάνικου πληθυσμού δεν έχει καμία εργασία ενώ η ανεργία δηλώνεται στο 5%. (είναι ο τρόπος, βλέπετε, που υπολογίζεται η ανεργία)

Ακόμα πιο ίσοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί σύμφωνα με τον πρόεδρο σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς πλην Αμερικανών.
Είναι ο πρόεδρος που συγκινείται και δακρύζει όταν μιλάει για τα αμερικάνικα ιδεώδη αλλά είναι πολύ ψυχρός όταν εκτελεί και εμποδίζει με κάθε τρόπο την αυτοδιάθεση των υπόλοιπων λαών του πλανήτη. Είναι ο άνθρωπος που διατήρησε σε πάνω από 130 χώρες Αμερικάνικες βάσεις και με τον ένα η το άλλο τρόπο επηρέαζε τις εξελίξεις σ αυτές τις χώρες. Είναι ο πρόεδρος που υποσχέθηκε ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα του από Ιράκ και Αφγανιστάν, δυο πολέμους που κληρονόμησε από τον προκάτοχο του Μπούς, και δεν το έκανε, Είναι ο πρόεδρος που υποκίνησε τον 6ετή πόλεμο στην Συρία, Είναι ο πρόεδρος που διέταξε τον βομβαρδισμό της Λιβύης, Είναι ο πρόεδρος που υποκίνησε το πραξικόπημα στην Ουκρανία, Είναι ο πρόεδρος που στήριξε με οπλικά συστήματα τους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη κλπ κλπ.

Όλοι οι Αμερικανοί έχουν ίδιες ευκαιρίες να ασχοληθούν με την πολιτική και μάλιστα παρότρυνε το ακροατήριο να συμμετέχει στα κοινά κλπ κλπ. Το πόσο εύκολο βέβαια είναι αυτό το καταδεικνύουν τα παρακάτω …. 1,5 δις δολάρια περίπου στοίχισε η προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι και περίπου 1 δις δολάρια εκείνη του Τράμπ. Απ αυτό και μόνο θα μπορούσε να καταλάβει ο καθ ένας πόσο εύκολο είναι να πολιτευτεί ο άνεργος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος κλπ στην Αμερική.

Γράφει ο Active Citizen Cris

Loading...


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *