ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο Τραμπ δεν αποκλείει χερσαία επίθεση στο Ιράν: «Το μεγάλο κύμα δεν έχει έρθει ακόμα»

· Κατοχικά Νέα

 

Την ώρα που εντείνεται η παγκόσμια αγωνία για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν απειλεί ότι στο στόχαστρο της Τεχεράνης είναι η Κύπρος, που θα χτυπηθεί για να φύγουν οι αμερικάνοι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ πάντως διαβεβαίωσε ότι οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται απο βομβαρδιστικά των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη, δεν απέκλεισε χερσαία επίθεση στο Ιράν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο κύμα της επίθεσης δεν έχει έρθει ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι τέταρτος Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν όπως έγινε γνωστό ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, ξεκαθάρισε πως «τον πόλεμο στο Ιράν δεν τον ξεκινήσαμε εμείς, αλλά θα τον τελειώσουμε».

Εκκένωση στη Βηρυτό διέταξε ο ισραηλινός στρατός, ενώ ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη.

Ιρανικό χτύπημα σημειώθηκε νωρίτερα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία ενώ υπήρξαν εκρήξεις και σε Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Ντόχα και Μπαχρέιν.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κύπρο ύστερα από πλήγματα με drone στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι ενώ η Ελλάδα συνδράμει με δύο φρεγάτες και ένας ζεύγος F-16. Αύριο μεταβαίνει στο νησί ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: corfiatiko.blogspot.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, βρέθηκε νεκρός στα 44 του

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Συνετρίβη ειδησεογραφικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία και Υεμένη σε νέα κλιμάκωση: Επιθέσεις Χούθι και εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *