ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο Τραμπ απειλεί την Τεχεράνη: Στο εξής για κάθε πυροβολισμό των Χούθι υπεύθυνο θα θεωρείται το Ιράν

· Κατοχικά Νέα

Ενώ οι Χούθι συνεχίζουν να απειλούν τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και οι ΗΠΑ απαντούν με βόμβες πάνω από την Υεμένη, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ως υπεύθυνο το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα και προειδοποίησαν ότι θα πλήττουν αμερικανικά εμπορικά πλοία. Υποστηρίζουν πως οι πράξεις αυτές συνιστούν αντίποινα για τα αμερικανικά πλήγματα που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στοίχισαν τη ζωή σε πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει τις δύο επιθέσεις των Χούθι. «Οι εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από τους Χούθι, τους μοχθηρούς μαφιόζους και τραμπούκους από την Υεμένη, που μισούνται από τον λαό της Υεμένης, όλες προέρχονται από το Ιράν και ενορχηστρώνονται από το Ιράν», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η Τεχεράνη υπαγορεύει κάθε «πράξη και συμπεριφορά» των Χούθι, παρέχοντάς τους «όπλα, χρήματα, εξαιρετικά εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμη και πληροφορίες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τραμπ προς Χούθι: Η κόλαση θα πέσει πάνω σας

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθυνθεί προς του Χούθι, λέγοντας πως «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, Η ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες καλλιτεχνικής αισθητικής που δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Γουόλτς να παρακολουθούν τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων στην Υεμένη και να δείχνουν αποφασισμένοι να πατάξουν τους Χούθι.

Ο φακός φωτογράφισε τον Ντόναλντ Τραμπ από πίσω να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις στην Υεμένη/Εικόνα: Λευκός Οίκος

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Γουόλτς/Εικόνα: Λευκός Οίκος

Το κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες ήταν το εξής:

«Ο πρόεδρος Τραμπ αναλαμβάνει δράση κατά των Χούθι για να υπερασπιστεί τα ναυτιλιακά περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και να αποτρέψει τρομοκρατικές απειλές.

Για πάρα πολύ καιρό, οι αμερικανικές οικονομικές και εθνικές δυνάμεις απειλούνταν από τους Χούθι. Όχι υπό αυτήν την προεδρία».

Υεμένη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Σαναά και σε άλλες πόλεις μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα Δευτέρα στην Υεμένη, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των ανταρτών Χούθι, για να καταγγείλουν τα αμερικανικά πλήγματα που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους το Σαββατοκύριακο.

Στην πλατεία Σαμπίνε στη Σαναά, τόπο μεγάλων διαδηλώσεων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Λωρίδα της Γάζας, το πλήθος ανέμιζε μεγάλες υεμενίτικες και παλαιστινιακές σημαίες, υψώνοντας όπλα, πανό ή αντίτυπα του Κορανίου.

Ο επικεφαλής των ανταρτών Αμπντέλ Μάλεκ αλ Χούθι ειχε καλέσει χθες, Κυριακή, τους Υεμενίτες να συγκεντρωθούν “κατά εκατομμύρια” προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των αμερικανικών επιδρομών που έθεσαν στο στόχαστρο το Σάββατο την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του φιλοϊρανικού κινήματος, προκαλώντας τον θάνατο 53 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 98, σύμφωνα με τους Χούθι.

Χιλιάδες υποστηρικτές των Χούθι διαδηλώνουν στην Υεμένη κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ/AP

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Χάρτης της Τζενίν και των γύρω περιοχών στη Δυτική ΌχθηΔΙΕΘΝΗ

Σπάνιο ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα κοντά στην Τζενίν – Τρεις νεκροί και νέα ένταση στη Δυτική Όχθη

Ο ορίζοντας του Χονγκ Κονγκ – φόντο για την εισαγωγή της Shein στο χρηματιστήριοBusiness

Shein: Η διαδρομή από Νέα Υόρκη και Λονδίνο κατέληξε στο Χονγκ Κονγκ – Τι δείχνει η IPO για την Κίνα

Χάρτης των Νησιών Παρασέλ στη Νότια Σινική ΘάλασσαΔΙΕΘΝΗ

Βιετνάμ προς Κίνα: Σταματήστε τις νέες εγκαταστάσεις στα Παρασέλ – Φόβοι για νέο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά