Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

15:00 - 05/06/2023

O Π.Ο.Υ ZHTA “Να Δοθεί Προτεραιότητα Στις Δράσεις Που Μπορεί Να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ Τις Ατομικές Ελευθερίες”

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Ο Μη εκλεγμένος οργανισμός υγείας κάνει άλλη μια αρπαγή εξουσίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη “Συνθήκη για την Πανδημία”.

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα, ένας συμπρόεδρος μιας ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία επικεντρώνεται σε τροποποιήσεις του διεθνούς δικαίου που θα αυξήσουν τις εξουσίες του ΠΟΥ, πήγε την αρπαγή εξουσίας ένα βήμα παραπέρα, προτρέποντας τα μέλη να δώσουν προτεραιότητα σε “δράσεις που μπορεί να περιορίσουν τις ατομικές ελευθερίες”.

Ο συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας του ΠΟΥ για τις τροποποιήσεις των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών (2005), Dr. Abdullah Assiri, έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας στρατηγικής στρογγυλής τράπεζας στην εβδομηκοστή έκτη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (ετήσια συνάντηση του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ).

Κατά τη διάρκεια της στρατηγικής στρογγυλής τραπέζης, τα μέλη του ΠΟΥ συζήτησαν τη διεθνή συνθήκη για την πανδημία και τις τροποποιήσεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (ΙΗR) – δύο μέσα που θα επεκτείνουν συλλογικά τις εξουσίες του ΠΟΥ για τη στόχευση της “παραπληροφόρησης”την αύξηση των εξουσιών επιτήρησης και την προώθηση παγκόσμιων διαβατηρίων εμβολίων.

Ο Assiri παρείχε μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του ΠΟΥ όσον αφορά τις τροποποιήσεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας προτού προτείνει ότι οι ατομικές ελευθερίες θα πρέπει να περιοριστούν από αυτόν τον μη εκλεγμένο οργανισμό υγείας.

“Ο κόσμος, ωστόσο, απαιτεί διαφορετικές νομικές εντολές, όπως η συνθήκη για την πανδημία, για να πλοηγηθεί μέσα από μια συγκεκριμένη πανδημία, εάν συμβεί, και θα συμβεί”, δήλωσε ο Assiri. “Η ιεράρχηση των δράσεων που μπορεί να περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες, η εντολή και η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και πόρων και, κυρίως, η παροχή χρηματοδότησης για τις προσπάθειες ελέγχου της πανδημίας είναι όλα απαραίτητα κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Τα μέσα για την υλοποίηση αυτών των δράσεων απλώς δεν είναι… επί του παρόντος διαθέσιμα”.

Ενώ οι σαρωτικές νέες εξουσίες που περιέχονται στη συνθήκη για την πανδημία και στις τροποποιήσεις της ΔΥΑ περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες, όπως η ιδιωτική ζωή και η ελευθερία του λόγου, οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ απέφευγαν προηγουμένως να το παραδεχτούν άμεσα.

Τα σχόλια του Assiri είναι το τελευταίο από τα πολλά παραδείγματα του ΠΟΥ που συνεχίζει να απαιτεί περισσότερες εξουσίες, παρά το γεγονός ότι ο μη εκλεγμένος οργανισμός υγείας έχει ήδη αποκτήσει σημαντική επιρροή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από το 2020, ο ΠΟΥ συνεργάζεται με το YouTube, το Facebook, και τη Wikipedia και είχε άμεσο αντίκτυπο στους κανόνες ομιλίας σε αυτές τις πλατφόρμες. Η Google ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΠΟΥ τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη σημαντική επιρροή στον διαδικτυακό λόγο, ο ΠΟΥ πίεσε για ακόμη μεγαλύτερη εξουσία το 2021 (όταν άρχισαν οι εργασίες για τη διεθνή συνθήκη για την πανδημία) και το 2022 (όταν η κυβέρνηση Biden πρότεινε τροποποιήσεις στον ΔΚΥ – IHR).

Η κατάληψη εξουσίας από τον ΠΟΥ αντιμετώπισε αντιδράσεις από πολιτικούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Ωστόσο, συνεχίζει να προχωράει και ο ΠΟΥ σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη συνθήκη για την πανδημία και τις τροποποιήσεις των ΔΚΥ έως τον Μάιο του 2024.

Εάν εγκριθεί, η συνθήκη για την πανδημία θα ισχύει για τα 194 κράτη μέλη του ΠΟΥ (που αντιπροσωπεύουν το 98% των χωρών του κόσμου) και οι τροποποιήσεις των ΔΚΥ θα ισχύουν για 196 χώρες. Και οι δύο πράξεις είναι νομικά δεσμευτικές βάσει του διεθνούς δικαίου.

amazonios.netΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*