Ο μεσογειακός τυφώνας που κατευθύνεται προς την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό και να ξυπνήσει τον Βεζούβιο.

Αποκλειστικό: Ο προβλεπόμενος σχηματισμός ενός σπάνιου «Medicane» στη νότια Ιταλία σε λίγες μέρες θα μπορούσε να προκαλέσει ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή και θα μπορούσε να προκαλέσει την έκρηξη της Αίτνας ή του Βεζούβιου.View of lava flows from Trecastagni, Zafferana, Giarre, Fornazzo as Mount Etna continues to erupt; the flows that start from the south east crater pour into the Valle del Bove Οι προβλέψεις δείχνουν ότι ένα τροπικό ή υποτροπικό σύστημα γνωστό σαν Medicane θα σχηματιστεί στη Μεσόγειο Θάλασσα- αργότερα αυτή την εβδομάδα-, φέρνοντας μαζί του έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους σε μέρη της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη νότια Ιταλία.
Το φαινόμενο αναμένεται να σχηματιστεί στη δυτική θάλασσα της Ιταλίας και να κατευθυνθεί προς το νότο και  ανατολικά, χτυπώντας τελικά τμήματα της Ελλάδας.
Αυτά τα συστήματα, που μοιάζουν με τροπικούς κυκλώνες στη Μεσόγειο Θάλασσα, έχουν μεταγλωττιστεί σαν φάρμακα.(Medicanes).
Πρόσφατη έρευνα από επιστήμονες όπως ο Shimon Wdowinksi στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι έδειξε ότι οι καταιγίδες όπως οι τυφώνες μπορούν να εξαναγκάσουν την κίνηση μέσα στο φλοιό της γης προκαλώντας σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Μπορεί ένας τυφώνας να επηρεάσει τη δυναμική της στερεάς γης. Αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί,αλλά είναι άγνωστο το πότε θα συμβεί,δεν μπορεί να προβλεφθεί η εκδήλωση της έκρηξης του ηφαιστείου ή του σεισμού,χρονικά.

Ο Δρ Sharma είπε: «Αν επιστρέψουμε λίγο και δούμε πώς βλέπουμε αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν δύο πτυχές.

A hurricane could form off italy later this week
«Η δυναμική – υπάρχει η Αίτνα και ο Βεζούβιος και η Ιταλία είναι επιρρεπής σε σεισμό. Ένας τυφώνας είναι πιθανός, έτσι τι μπορεί να συμβεί; 
Αυτή είναι η δυναμική της κατάστασης. Πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σήμερα για να προβλέψουμε τι είναι αύριο πιθανό να γίνει.

Map of the formation of the medicane
«Από αυτή την άποψη, η ενεργοποίηση έχει νόημα. Οι σεισμοί είναι δυνητικά εκεί στη στερεά γη εξαιτίας πολλών πραγμάτων όπως γραμμών λάθους και ούτω καθεξής.

Southern italy and Greece could be hit by the medicane
«Εάν κάτι μπορεί να το προκαλέσει, είναι πιθανό να συμβεί.»
Αλλά ο Δρ Sharma παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για αυτά τα γεγονότα, για να είμαστε απολύτως βέβαιοι, καθώς χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να είναι σε θέση να κάνει καλύτερες προβλέψεις.
Είπε: «Αν σκεφτούμε τους τυφώνες και τους σεισμούς στην Ιταλία, και οι δύο θα έχουν διαφορετικό χρονοδιάγραμμα που μπορεί να συνδέονται, ώστε να υπάρξει συσχέτιση και αιτιώδης συνάφεια.
Αυτά είναι δύσκολο να αναλυθούν για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν είναι συστήματα ισορροπίας.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι απλά θερμοδυναμικά γεγονότα και θεωρίες δεν υπάρχουν γι ‘αυτά τα πράγματα, οπότε πρέπει να βασιστούμε στα δεδομένα, έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε μοντέλα που βασίζονται σε δεδομένα και πλαίσια και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε από αυτό.
Από την άποψη αυτή χρειαζόμαστε ένα καλό επίπεδο δεδομένων τόσο για τους τυφώνες όσο και για τους σεισμούς και αυτό λείπει.
Θα ήθελα να ολοκληρώσω και να πω ότι αυτές είναι πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες με τεράστιες συνέπειες, αλλά η γνώση μας δεν είναι αρκετά καλή για να πούμε κάτι με μεγάλη βεβαιότητα.

Graph of the medicane that could form
«Αλλά ναι, θεωρητικά είναι δυνατό.»
https://www.express.co.uk/news/weather/879660/Hurricane-Medicane-volcano-Etna-Vesuvius-Italy-Surja-Sharma-Greece

Κορφιάτικο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Ο μεσογειακός τυφώνας που κατευθύνεται προς την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό και να ξυπνήσει τον Βεζούβιο.

  1. Μικας says:

    Medicane δεν είναι φάρμακα μαν! Είναι απο το Mediterranean και hurricane.hurricane είναι μονο για ατλαντικο ωκεανό.ως φυσικη συνεχεια Μεσόγειος medi-cane!?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *