ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

O Covid-19 φέρνει ζημιές 11 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία

· Θεοχάρης

Εκτός από το βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές ο Covid-19 έχει αφήσει το σημάδι του και στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά στην αυτοκινητοβιομηχανία η οποία στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφει ζημιές που αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ

Σε πρόσφατη μελέτη οικονομικού οργανισμού αναφέρεται πως οι λειτουργικές ζημιές των 17 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιμηχανιών παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς αγγίζουν τα 11 δις ευρώ ως αποτέλεσμα του παγώματος της παγκόσμιας οικονομίας λόγω του Covid19.Το μέγεθος της ζημιάς γίνεται ακόμα πιο σαφές όταν συγκριθεί με τα δεδομένα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς όπου είχαν καταγραφεί κέρδη της τάξης των 22 δις ευρώ. Η έρευνα αναφέρει πως μόλις έξι εταιρίες κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στα περσινά επίπεδα με την Tesla να έχει την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των κατασκευαστών.

Η έρευνα αναφέρει επίσης πως ο συνολικός τζίρος των αυτοκινητοβιομηχανιών πλησίασε τα 117 δις ευρώ σημειώνοντας πτώση 41% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Ανάμεσα στις εταιρίες με την μεγαλύτερη πτώση τζίρου ήταν η Mitsubishi με ποσοστό 57 % ενώ η μικρότερη με ποσοστό 5% ανήκει στην Tesla. Κάπου ενδιάμεσα βρίσκονται οι όμιλοι VW, Daimler και BMW με ποσοστά 37%, 29% και 22% αντίστοιχα. Πάντως κορυφαία στελέχη του χώρου τονίζουν πως πρόκειται για την πιο δύσκολη περίοδο που έχει περάσει η αυτοκινητοβιομηχανία και ελπίζουν πως σύντομα θα υπάρχει αντιστροφή του κλίματος και των δεδομένων.

protothema.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πολυσύχναστη πόλη με ανθρώπους, ενδεικτική εικόνα για τις πληθυσμιακές προβλέψειςΔΙΕΘΝΗ

13 Νοεμβρίου 2026: Η «ημέρα αφανισμού» που υπολόγισαν επιστήμονες το 1960 – Τι πραγματικά λέει η μελέτη

Ραδιοτηλεσκόπιο επιστημονικών παρατηρήσεων, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου και όχι εικόνα UFOΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα γνωρίζει μυστικά για τα UFO; Ο ανταγωνισμός με το Πεντάγωνο και όσα αποκαλύπτουν τα πραγματικά αρχεία

Ποδοσφαιρικός αγώνας, φωτογραφία αρχείου. Δεν απεικονίζει τον Γιώργο Λυμπέρη.ΔΙΕΘΝΗ

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο 17χρονος Γιώργος Λυμπέρης μετά από 16 ημέρες νοσηλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *