Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:53 - 10/04/2023

Ο αγώνας για την κατασκευή ανθρωποειδών με τεχνητή νοημοσύνη θερμαίνεται.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ένα νέο ανθρωποειδές περπατά ανάμεσά μας.

Η startup ρομποτικής Figure , η οποία ξεκίνησε το 2022, πέρασε το τελευταίο εξάμηνο αναπτύσσοντας αθόρυβα ένα δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ. Αυτό το ρομπότ, που ονομάζεται Εικόνα 01, μόλις αποκαλύφθηκε δημόσια.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με την ανθρώπινη μορφή, το Σχήμα 01 περπατά με δύο πόδια και προορίζεται για χειρωνακτική εργασία που επί του παρόντος βασίζεται σε πραγματικούς ζωντανούς ανθρώπους. Με έλλειψη εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ που ανέρχεται σε εκατομμύρια , το ανθρωποειδές Figure έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις δουλειές που οι άνθρωποι δεν θέλουν (ή δεν έχουν τις δεξιότητες για τις οποίες) και για να αντιμετωπίσει τελικά πιο προηγμένα καθήκοντα όπως η φροντίδα ηλικιωμένων ή ακόμα και το μαγείρεμα των γευμάτων.

Το κλειδί για τη ρομποτική προσέγγιση της Figure είναι η εξάρτησή της από την τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέψει στα ρομπότ της να μάθουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Καθώς οι κινήσεις και η απόδοση εξελίσσονται, τα ρομπότ μπορούν να προχωρήσουν από βασικές εργασίες ανύψωσης και μεταφοράς σε πιο προηγμένες λειτουργίες. Αυτή η εργασία θα ξεκινήσει στο περιβάλλον της αποθήκης, κάνοντας το είδος της ανύψωσης βαρέων βαρών που οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

«Το επιχειρηματικό μας σχέδιο είναι να φτάσουμε στα έσοδα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Και ειλικρινά αυτό σημαίνει να κάνεις πράγματα που είναι τεχνικά πιο εύκολα», λέει ο ιδρυτής της Figure, Brett Adcock.

Τα ρομπότ μίας χρήσης είναι ήδη κοινά στις αποθήκες, όπως τα περιπλανώμενα ρομπότ που μεταφέρουν κιβώτια στα ράφια των κέντρων εκπλήρωσης του Amazon, και ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε για την αλυσίδα εφοδιασμού της DHL που ξεφορτώνει κιβώτια από φορτηγά στους χώρους φόρτωσης της αποθήκης. Τα ανθρώπινα ρομπότ θα μπορούσαν να είναι μια πιο ευέλικτη λύση για την αποθήκη, λέει ο Adcock. Αντί να βασίζεται σε ένα ρομπότ για να ξεφορτώνει ένα φορτηγό και ένα άλλο για να μεταφέρει κιβώτια τριγύρω, το σχέδιο του Figure είναι να δημιουργήσει ένα ρομπότ που μπορεί να κάνει σχεδόν οτιδήποτε θα έκανε ένας άνθρωπος εργάτης διαφορετικά.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι μια πιο στενή προσέγγιση στο ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο πολλές άλλες εταιρείες έχουν προσπαθήσει να κατασκευάσουν. Το Asimo της Honda είχε σκοπό να βοηθήσει μια σειρά χρηστών, από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα έως ηλικιωμένους που χρειάζονται φροντίδα πλήρους απασχόλησης. Η NASA έχει επενδύσει σε ανθρωποειδείς «ρομποναύτες» που είναι ικανοί να βοηθήσουν σε αποστολές στο διάστημα . Η Boston Dynamics έχει ωθήσει τα όρια της ρομποτικής δημιουργώντας ανθρωποειδή που μπορούν να πηδούν και να αναστρέφονται.

«Τα υπάρχοντα ανθρωποειδή σήμερα ήταν απλώς ακροβατικά και επιδείξεις», λέει ο Adcock. «Θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό και να δείξουμε ότι μπορούν να είναι πραγματικά χρήσιμοι».

Ο Adcock ξεκίνησε την εταιρεία με δικά του χρήματα, επενδύοντας 10 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2022. Προηγουμένως ίδρυσε και πούλησε μια εταιρεία πλατφόρμας προσλήψεων που ονομάζεται Vettery, καθώς και την εταιρεία ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης Archer Aviation , η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε στο χρηματιστήριο μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού . Είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος, αλλά εγκατέλειψε τον ρόλο του στην εταιρεία πριν από εννέα μήνες. Τώρα έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Figure και λέει ότι είναι πιθανό να επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Ο Adcock χρησιμοποίησε αυτή τη δεξαμενή κεφαλαίων για να αρπάξει ρομποτικούς και ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες, όπως η πρωτοπόρος στη ρομποτική Boston Dynamics και η ρομποτική τεχνίτης Tesla . Συνδυάζοντας την εμπειρία στα ρομπότ, την τεχνητή νοημοσύνη, την αίσθηση, την αντίληψη και την πλοήγηση, το DNA του Figure είναι εν μέρει αυτόνομο όχημα, μέρος βραχίονας ρομπότ.

Η Adcock λέει ότι η Figure έχει δημιουργήσει πέντε πρωτότυπα του ανθρωποειδούς της. Είναι σχεδιασμένα να έχουν 25 μοίρες κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να σκύβουν πλήρως στη μέση και να σηκώνουν ένα κουτί από το έδαφος σε ένα ψηλό ράφι. Τα χέρια θα προσθέσουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και χρησιμότητα. Αυτό είναι το σχέδιο τουλάχιστον. Αυτήν τη στιγμή, τα πρωτότυπα ρομπότ απλώς περπατούν.

Η Adcock αναμένει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες δοκιμές και βελτιώσεις τους επόμενους μήνες, φτάνοντας τα ρομπότ στο σημείο όπου μπορούν να χειριστούν τις περισσότερες γενικές εφαρμογές αποθήκης μέχρι το τέλος του έτους. Ένας πιλότος 50 ρομπότ που εργάζονται σε ένα περιβάλλον πραγματικής αποθήκης εξετάζεται για το 2024. «Οι εταιρείες υλικού χρειάζονται χρόνο», λέει. «Αυτό θα πάρει 20 ή 30 χρόνια για να το φτιάξουμε πραγματικά».

Με μια αντανακλαστική μάσκα προσώπου χωρίς χαρακτηριστικά που μπορεί σε μερικούς θεατές να θυμίζει έναν χαρακτήρα από τον GI Joe , το Σχήμα 01 είναι ένα πιο κομψό όραμα των ανθρωποειδών ρομπότ με τα οποία μπορεί τώρα να είναι εξοικειωμένοι οι άνθρωποι. Ο Atlas , το ρομπότ με δυνατότητα βάδισης, άλματος και parkour από την ερευνητική πτέρυγα της Boston Dynamics, για παράδειγμα, έχει δώσει προτεραιότητα στις μηχανικές δεξιότητες έναντι της αισθητικής.

Το ρομπότ του Figure έχει κάποια ομοιότητα με το ρομπότ Optimus της Tesla. Ανακοινώθηκε το 2021 κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης με έναν άνθρωπο με στολή ρομπότ spandex , το Optimus φιλοδοξεί επίσης να αποκτήσει πιο ομαλή μορφή, αλλά το τελευταίο του πρωτότυπο μοιάζει περισσότερο επιστημονική παρά επιστημονική φαντασία .

Ο Adcock λέει ότι τα ρομπότ της Figure χρησιμοποιούν προηγμένους ηλεκτρικούς κινητήρες, επιτρέποντας πιο ομαλή κίνηση από τον υδραυλικά λειτουργικό Atlas, κάτι που επιτρέπει στα πρωτότυπα να έχουν πιο φυσικό βάδισμα, ενώ επίσης τοποθετούν τα μηχανικά συστήματα σε μικρότερο πακέτο. «Θέλουμε να κοροϊδέψουμε όπως το 90% των ανθρώπων σε μια δοκιμή περιπάτου και στροφών», λέει.

Η ιδέα βασίζεται στην ιδέα ότι το ρομπότ μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνοντας νέες δεξιότητες και τελικά επεκτείνοντας σε πιο σύνθετες εργασίες. Το να μπορείς να κάνεις περισσότερα, λέει ο Adcock, κάνει μια πολύ ακριβή συσκευή πολύ πιο προσιτή στην κατασκευή και την αγορά. Αυτό θα μπορούσε κάποια μέρα να οδηγήσει τα ρομπότ της Figure να εργάζονται στην κατασκευή, το λιανικό εμπόριο, τη φροντίδα στο σπίτι ή ακόμα και το διάστημα. «Πιστεύω πραγματικά ότι τα ανθρωποειδή θα αποικίσουν πλανήτες», λέει ο Adcock.

Προς το παρόν, η Figure στοχεύει στην ταπεινή αποθήκη. «Αν αποκαλύψουμε το ανθρωποειδές σε κάποια μεγάλη εκδήλωση, θα κάνει απλώς εργασίες αποθήκης στη σκηνή όλη την ώρα», λέει ο Adcock. «Καμία αναστροφή στην πλάτη, τίποτα από αυτά τα τρελά παρκούρ. Θέλουμε απλώς να κάνουμε πραγματική, πρακτική δουλειά».

skywatchtv.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Λέει ο Αd….
    βρε κατι επωνυμα.. πρωινιατικα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*