ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νότια Κορέα: Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου Airbus H225 της Πυροσβεστικής

· Κατοχικά Νέα

Επτά Νοτιοκορεάτες αγνοούνται καθώς συνετρίβη ελικόπτερο της πυροσβεστικής στο οποίο επέβαιναν, στα ανοικτά νησίδων που διεκδικούν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, γνωστοποίησαν σήμερα Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι. Το ελικόπτερο, τύπου H225 (ονομαζόταν ως πρόσφατα Eurocopter EC225 Super Puma), που κατασκευάζει η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία Airbus, είχε πάει να παραλάβει αλιέα που τραυματίστηκε στο χέρι στις νησίδες Ντοκντό — ή Τακεσίμα, όπως τις αποκαλεί η Ιαπωνία — όταν κατέπεσε το βράδυ της Πέμπτης.

Βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σκαφών της νοτιοκορεάτικης ακτοφυλακής, της πυροσβεστικής και ιδιωτών, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Άμυνας κινητοποιήθηκε και στέλνει αεροσκάφη και δύτες στην περιοχή. Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά επτά άνθρωποι — πέντε μέλη της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, ο ψαράς κι ένας πολίτης.

Ο αλιέας «ήταν πάνω στο σκάφος του όταν τα δάχτυλά του κόπηκαν σε ατύχημα και το πλήρωμα του πλοίου τον μετέφερε στις νησίδες Ντοκντό για να περιμένει ελικόπτερο της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Στη Δύση, τα μικροσκοπικά νησάκια της Ανατολικής Θάλασσας (ή Θάλασσας της Ιαπωνίας) φέρουν το όνομα «βράχοι Λιανκούρ», από το όνομα ενός γαλλικού φαλαινοθηρικού του 19ου αιώνα. Σε αυτά βρίσκονται μερικά κτίρια, ένα ελικοδρόμιο και μια προκυμαία, εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί κυρίως ένα μικρό απόσπασμα της νοτιοκορεάτικης ακτοφυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο ασθενής χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση, που δεν μπορούσε να γίνει παρά σε νοσοκομείο της ηπειρωτικής Κορέας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Η Σεούλ ελέγχει τις νησίδες αυτές από το 1945, μετά το τέλος της ιαπωνικής κατοχής της κορεατικής χερσονήσου. Το Τόκιο πάντως θεωρεί ότι τα νησάκια αποτελούν μέρος της ιαπωνικής επικράτειας.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη είχε τεθεί σε υπηρεσία το 2016 και υπεβλήθη σε τεχνικούς ελέγχους μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου φέτος, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο του κέντρου άμεσης βοήθειας.

Το Σούπερ Πούμα είναι ελικόπτερο παντός καιρού, που μπορεί να πετά μέρα ή νύχτα, έχει μεγάλη ακτίνα δράσης και χρησιμοποιείται από ιδιωτικές εταιρείες για τη μεταφορά επιβατών και από δημόσιες υπηρεσίες πολλών κρατών για να εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

defence-point.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί εν μέσω έντασης με τον ΧέγκσεθΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί εν μέσω έντασης με τον Χέγκσεθ

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ταυτόχρονες κρίσεις: Το νέο μήνυμα της φον ντερ ΛάιενΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ταυτόχρονες κρίσεις: Το νέο μήνυμα της φον ντερ Λάιεν

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της αμερικανικής στάσης για τα ΦόκλαντΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της αμερικανικής στάσης για τα Φόκλαντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά